missmk

Live your life before someone else does

Förberedelser inför morgondagen

Publicerad 2012-12-30 21:26:00 i Allmänt,

 
 
Har jobbat hela dagen och när jag kom hem så började jag förbereda inför imorgon. Ska fixa lite bubbel, snacks och fin dekoration till tjejerna som kommer. Sen är Madelene Karlsson lite för bekväm av sig ibland som har ringt och bokat taxi till imorgon kväll istället för att ta tunnelbanan till Kungsträdgården (två hållplatser ifrån mig) där Caféet ligger. Men i Gävle har vi aldrig haft tunnelbana, där är det bara taxi som gäller så jag skyller på det ;)
 
Det blir dock ganska lugnt för mig imorgon kväll. Jag har nämligen erbjudit mig att jobba på nyårsdagen. Chefen hade sagt på personalmötet (som jag inte var med på då jag var sjuk) att han inte förväntar sig någon som helst service av mig på nyårsdagen. Jag behöver bara sitta där och glo. Sen sa han även till vår nattreceptionist: "Ditt nyår är ju ändå förstört så kan du inte jobba till 9 istället för 8 på morgonen så Madde får ta sig en extra grogg där vid tolvslaget." Haha. Tack vad generöst!
 
Men nej jag är för feg när det kommer till för mycket dricka. För det första klarar inte min kropp speciellt mycket alkohol längre. Jag blir mer död än levande dagen efter och för det andra så har jag ett jobb att sköta denna gång :)
 
 
Imorgon ska guldklänningen på!
 
Kommer ej ha tid att blogga imorgon så jag säger GOTT NYTT ÅR till alla mina fina läsare redan nu!!!
 
Hoppas ni får en fantastisk kväll och var rädda om fingrar och andra viktiga kroppsdelar :)
 
KRAM
 

God natt

Publicerad 2012-12-29 01:27:00 i Allmänt,

 
 
Första natten i nya lägenheten. Känns bra. Jag är trött efter allt packande och bilkörande genom stan idag och kommer somna gott snart! Imorgon ska jag gå en sväng till Västermalmsgallerian som ligger 5 minuter härifrån och kika lite.
 
Kram

Mitt nya hem

Publicerad 2012-12-28 17:17:00 i Allmänt,

 
Nu har jag flyttat till Kungsholmen. Känns superbra! Tror att jag kommer trivas väldigt bra här. Nu kan man ju ta hem folk också, det kunde jag inte tidigare då vi bodde så litet. Så nu kan jag bli social igen ;)
 
Nu sitter jag i soffan och ska dricka te och väntar på att tv:n ska komma. Den skulle levereras ikväll. Jag tänkte först att jag kan vänta med en tv och inte ha så bråttom med att skaffa en men gud vad skönt att jag beställde en tills idag.
 
Jag tittar inte så mycket på tv men jag känner mig ändå handikappad och ensam utan en tv. Skönt att ha den på i bakgrunden så man får höra lite röster :)
 
Här kommer lite bilder på mitt fina nya hem:
 
 
 
Diskmaskinen är jag mest glad för i hela lägenheten haha. Fasiken vad skönt!!
 
 
Älskar takkronan i badrummet!
 
 
Nya lampan och ljusstaken som jag köpte igår.
 
 
 
Magasin till förbannelse i hyllan. Men är man en blivande frilansjournalist så ska det se ut så här helt enkelt ;)
 
Kram

Scream och Madagaskar 3

Publicerad 2012-12-27 00:20:00 i Allmänt,

 
Har varit hemma hos Marie och Johan ikväll och kollat Madagaskar 3 med William. Blev även bjuden på Maries hemmagjorda pizza som är världens godaste! Ingen gör så bra mat som henne!! Jag som varit rätt kräsen i maten förr men hon har lärt mig prova på mycket då det alltid ser så gott ut när hon lagar maten hehe.
 
Nu sitter jag och kollar på första Screamfilmen. Den är klart bäst av alla 4 filmerna. Sen finns det ju ett ögongodis med i fösta filmen också - Billy Loomis! Eller som han heter i verkligheten Skeet Ulrich. Mmmm en sån vrålhet karl ;)
 
 
CL38xA on Make A Gif, Animated Gifs
 
Kram
 

Bilder från förr

Publicerad 2012-12-26 19:06:08 i Allmänt,


Kusin Daniel och jag. Två små tårtmonster :)
 
 
Kusinsamling på min 2 årsdag. Jag, Anders, Marie, lilla Ida och Daniel.
 
 
Jag och en trött (eller uppgiven) pappa ;)
 
Vad kul det är att kolla på gamla bilder!
 
 

Slut på julfirandet

Publicerad 2012-12-26 18:50:09 i Allmänt,

 
 
Nu är det slut på julfirandet och imorgon återgår jag till vardagen och börjar med shopping. Idag har jag varit hos mormor och morfar. Vi har fikat och spelat spel. Igår var jag hos farmor och åt mat och fikade även där. Herregud det känns som om man har gått upp 10 kg på bara några dagar.
 
Jag fick världens skrattattack hos farmor igår. Hon är så rolig och gullig. När vi fikade skulle mamma hälla i mjölk i kaffet, bara det att farmor hade hällt i socker i mjölkkannan. Pappa gick då för att hämta mjölk i kylen och då visar det sig att han håller på häller i fruktyoghurt i mammas kopp. Haha. Vi alla trodde att det var rödmjölk men så var det ej.
 
Sen ville farmor ge mig en julklapp, en jättefin skål som hon hade vunnit som hon inte ville ha och den slog hon in med kirurgtejp :) Haha. Det är tanken som räknas! Jag hade mascara ända ner på kinderna efter att ha skrattat så mycket.
 
 
 
Fina farmor 15 år gammal.
 
 
Mysigt och fint hemma hos farmor.
 
 
Kram
 
 

VSF Show!

Publicerad 2012-12-25 21:29:00 i Allmänt,

Har suttit klistrad framför Änglarna ikväll. Det är höjdpunkten på året. Jag är ingen glamour-tjej där allt måste kretsa kring det yttre men den här showen är så fantastisk på alla sätt!!!
 
Tjejerna är även väldigt intelligenta. Inte alls sånna bimbos som bara ska festa och hänga med kändisar utan de har verkligen något innanför pannbenet och det är därför som showen blir extra bra.
 
Min största dröm när jag var yngre var att vara en utav dom och gå där på catwalken inför hela världen iklädd en BH för 20 miljoner kronor. Det är nog en dröm som de allra flesta tjejer har haft. Men det kan inte vara speciellt hälsosamt att vara en ängel. Det kräver steeeenhård träning 8 timmar om dagen i flera veckor. Och en tuff diet på det. Inte undra på att dom får en saftig lön.
 
Vi har en svensk ängel som var med detta år. Elsa Hosk, född 1988 och uppvuxen i Bromma. Hon var en väldigt lovande basketspelare innan modellkarriären tog över. Det är mest sporttjejer som kommer fram och blir supermodeller. Alltså sånna som egentligen fullstänidgt skiter i det senaste modet och som istället sportar. Ett annat exempel på det är Caroline Winberg (som var en av änglarna för något år sedan) som var den bästa fotbollsspelaren i AIK innan hon erövrade världen på catwalken. Grymt!
 
 
 
 
Fasiken vad bra Rihanna är! Jag älskar hennes låt, Diamonds.
 
 
Denna outfit kostar ca 40 - 50 miljoner kr.
 
 
Adriana Lima.
 
 
Söta Candice Swanepoel.
 
 
Miranda Kerr.
 
 
Svenska Elsa.
 
 
Erin Heatherton.
 
 
 
Och min absoluta favorit som måste vara världens vackraste kvinna, brasilianska Alessandra Ambrosio.
 

Shoppa lite inredning på Annandagen

Publicerad 2012-12-25 01:10:00 i Allmänt,

 
Jag såg att lite av texterna försvinner i inläggen ibland, bland annat i det senaste inlägget men jag hoppas att det bara är temporärt.
 
Hoppas att ni alla har haft en mysig julafton med nära och kära och att ni ätit er mätt på mat och godis. Jag har nog aldrig ätit så mycket i hela mitt liv som jag gjort idag. Kan knappt röra mig. Men gott var det :)
 
Under julklappsutdelningen hände en rolig sak som nog bara händer i min släkt. Min kära pappa säger till mig: "Blev det bra med presentkort från Stadium nu när du snart ska till Sälen?" Varav jag svarar: "Tack pappa, men jag har inte öppnat ditt paket än." Haha härligt med överraskningar ;)
 
När jag kom hem från moster med familj så beställde jag en tv-bänk som kommer i början av januari. Jag har bara den nya lägenheten i tankarna nu så jag har ägnat hela kvällen åt att lusläst olika inredningsbutiker på nätet och spanat in vad jag ska beställa samt köpa på onsdag när jag tänkte shoppa lite i Gävle.
 
Jag har fullkomligt kärat ner mig i färgerna brun, lila, blå, vit och silver tillsammans. Så himla sngg kombination!!
 
Vissa av dessa grejor har jag beställt samt ska köpa på onsdag:
 
 

Denna tv beställde jag dagen innan julafton. Tidig julklapp till mig själv ;)
 

Den här fina tv-bänken beställde jag ikväll.
 

Den här fina ljuslyktan fick jag av mamma nu i julklapp. Superfin! Hon såg att jag hade lagt upp den på bloggen för ett tag sedan och köpte den efter det. Snällt och smart! ;)
 
 
 
Ska köpa till dessa dessa tre färger.
 
 
 
 
Fina kuddar till gråa soffan!
 
 
Flaskor till badrummet.
 
 
Fönsterlampa.
 
 
 
 
 
 
Snygga och sköna påslakan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är det väl suuuupersnyggt att blanda dessa underbara färger!!!
 
Kram
 
 

Bortskämda ungjävlar!

Publicerad 2012-12-23 22:50:00 i Allmänt,

Har njutit av stämningen i rutan till Bingolottos härliga inramning. Men stämningen urartade efter ett tag... De frågar ju vissa frågor till barn som ska vara en kul underhållning när man får höra deras svar. Jag fick höra några barn säga: "Man blir arg om man inte får den julklapp man vill ha." Fan i helvete vad sur jag blev. När det finns barn i både Sverige och övriga världen som inte får en julklapp överhuvudtaget. Egentligen är det ju inte barnens fel att de är så här utan det är ju föräldrarna som är rubbade.
 
Hur kan man som förälder tillåta att ens barn har en sån arrogant attityd? Fattar verkligen inte. Jag tvivlar inte en sekund på att mina framtida barn kommer bli ödmjuka, generösa och sympatiska personer. Synd bara att inte alla barn kan bli uppfostrade så.
 
Har myst hela kvällen hos mamma och pappa. Ska åka hem till Marie nu. Där ska jag lämna en julklapp till William som lyckligtsvis har blivit en väluppfostrad och ödmjuk liten pojke :)
 
 
Naturligtvis så kom ju nummer 66 i slutet och inte 67! Jag är inte ett dugg bitter... :)
 
 
 
Om vi inte hörs senare så önskar jag er alla en UNDERBAR JUL OCH VAR RÄDD OM VARANDRA!!
 
STOR KRAM
 
 
PS. Det blev inget med radion för mamma som jag skrev tidigare. Dom planerade allt med henne i minsta detalj men sen hörde hon inget ifrån dom. Mysko!
 

Nyårsbiljett

Publicerad 2012-12-22 21:30:00 i Allmänt,

 
 
Har köpt biljett till nyår nu. Skönt att ha det klart så man slipper tänka på det och bli stressad in i det sista. Det fanns bara ett fåtal biljetter kvar. Vad bra, då vet vi att det blir mycket folk :) Vi är 5 tjejer som ska till Café Opera. Kommer nog bli oslagbart!
 
 

Julbord i Furuvik

Publicerad 2012-12-22 21:15:00 i Allmänt,

 
Igår hade vi jättetrevligt. Det hade jag däremot inte tidigare idag. Fy satan vad dåligt jag har mått idag. Jag är inte van att dricka längre. Det blev lite för mycket av det goda igår.
 
 
Ikväll har jag ätit julbord på Furuviks brygga. Så himla gott och gud vad mätt jag är nu.
 
 
Nu har jag landat i soffan hemma hos mamma och pappa. Sitter och myser med alla ljus och kollar på Körslaget Julspecial. Ska ta och värma lite glögg snart också.
 
Kram
 

På med partystassen

Publicerad 2012-12-21 21:05:47 i Allmänt,

Sist jag klädde upp mig och sminkade mig ordentligt kommer jag inte ens ihåg. Tror det var kvällen vi var på Swedish House Mafia. Men då var vi inte ut efteråt utan åkte raka vägen hem... Ikväll ska jag gå ut och roa mig lite. Det behöver vi alla ibland.
 
Jag blir knäpp av att vara hemma för länge. Och på senaste tiden har jag bara pluggat, jobbat och umgåtts med mina kollegor (absolut inget fel på dom) men det är ju så kul att gå ut och slappna av, ta en öl och träffa nytt folk.
 
Har inte varit ut i Gävle sen augusti! Väldigt lång tid. Ska fixa håret nu och sen ta en taxi till Ida och några andra tjejer som är på Helt Enkelt nu.
 
 
Hehe den sista bilden bjuder jag på ;)
 
Ha en underbar kväll alla!
 
 

Paket från den lilla!

Publicerad 2012-12-21 01:12:00 i Allmänt,

 
Har installerat mig hos mamma och pappa nu. Så skönt och mysigt! Fick till min glädje se att jag hade fått paket också. Beställde hem iLash till mamma och pappas adress uti fall att den skulle hinna komma medans jag var här hemma och det gjorde den! Jäklar vad snabbt det gick. Jag är på jakt efter tjockare ögonfransar. Långa behöver jag ej för det har jag redan så till den grad att dom är ivägen ibland när jag ska sminka mig för festligare aktiviteter.
 
Har precis kletat på mig detta och nu väntar jag på ett synligt resultat efter några veckor annars kommer jag grina blod av min godtrogenhet.
 
Jag hade även fått ett paket av min lilla guddotter Vilja. Hennes mamma hade tydligen lagt det i brevlådan för några dagar sedan.
 
 
En almanacka full av bilder på mitt lilla gohjärta!! Vad glad jag blev! Längtar så jag spricker till februari nu då jag åker upp till Sälen för att åka snowboard och hälsa på henne och hennes mamma och pappa. Ska kramas med dom riktigt ordentligt! Vilja fyller även år i slutet av februari så jag ska köpa på mig presenter till hennes också.
 
Jag beställde pizza ikväll när jag kom hem till mamma och pappa och efter det somnade jag på soffan nästintill med gaffeln i munnen. Var så trött! Sen vaknade jag kl 23 och är nu tvärpigg. Har precis gjort adressändring till nya adressen på Kungsholmen och ska även ta och beställa en tv nu som ska levereras hem till min nya lägenhet.
 
Synd bara att det finns en hel djungel med dessa apparater som är så fruktansvärt ointressant! Men en tv måste införskaffas så det är bara att sätta igång och leta...
 
Imorgon ska jag till Helt Enkelt i Gävle för första gången på evigheter med min fina kompis Ida. Det ska bli mycket trevligt!
 
Sov gott!
 

En sup på jobbet?

Publicerad 2012-12-20 23:44:43 i Allmänt,

 
 
Idag på jobbet kom en gäst och gav mig en glöggflaska (alkoholfri) som han inte ville ha. Jättesnällt! Jag och Cindy öppnade den direkt och under hela dagen stod den bredvid min data och vi tog oss en sup emellanåt. Sen började jag skratta högt.
 
"Vad är det?!" frågade Cindy nyfiket.  "Undrar vad gästerna har tänkt idag som inte har vetat om att detta varit glögg, dom tror ju att vi sitter och super till här!" utbrister jag. Det hade ingen av oss tänkt på innan. För det ser verkligen ut som om det är en whiskeyflaska på långt håll... Sen satt vi och skrattade ikapp i flera minuter. Lycka med så härliga kollegor!
 
Sista dagen idag på jobbet innan julledigheten och den hade inte kunnat vara bättre! Jag och Cindy hade så himla trevligt!
 
När jag satt på tåget hem ut på landet ringer även chefen och önskar god jul och gott nytt år! Härlig avslutning på jobbdagen.
 
 

Lovely memories

Publicerad 2012-12-19 21:42:07 i Allmänt,


Har pratat lite med min älskade Sofie ikväll! Får nästan tårar i ögonen när jag tänker på att det aldrig kommer bli så igen som hon har skrivit. Jag och dessa tjejer har haft så sjukt kul i våra bästa år för ganska många år sedan nu. Vi var singlar, festtokiga och då vi alla är väldigt sociala, glada och har levt med den inställningen "bryr-oss-inte-vad-nån-tycker-och-tänker-om-oss så har vi inte kunnat haft det bättre.
 
Vi kunde få för oss att åka till andra städer och ta in på hotell, jag och Sofie åkte till Cypern en vecka, vi satt hemma hos varandra och bara var, vi var ute och käkade i Gävle och var även ute och dansade m.m. Vårat förflutna kan jämföras lite som med Vänner-serien. Är så himla glad och tacksam att jag har lärt känna alla dessa gobitar för snart 7 år sedan. Fasiken vad mycket kul vi har varit med om tillsammans.
 
Här kommer lite bilder från förr i tiden, så små och söta vi var ;)
 

Sofie på en av Gävles alla bockar ;)
 
 
Sofie, Nathalie och Malin.
 
 
Tjejerna på en av alla kvällar på Gävles hetaste hak ett tag - Berggrenska!
 

Emelie och jag en helg i Västerås.
 
 
Västerås pigga och glada ;)
 
 
 
Skybar i Västerås.
 
 
 
På väg till Cypern.
 
 
Cypern.
 
 
Och Cypern igen.
 
Fasiken vad jag saknar dessa tjejer! Åren går och som ni ser så har det yttre förändrats markant... haha... och även det inre. Nu har vi vuxit upp till ordentligare och mognare tjejer. Jag är glad över allt jag varit med om alla år förr i tiden när det bara var vänner, killar och fest som gällde för det har format mig till den jag är idag :)
 
 

Årets första julklapp kom på posten från Göteborg

Publicerad 2012-12-18 23:58:18 i Allmänt,

 
Idag fick jag årets första julklapp på jobbet. En korg med massa gott i från Travel Serivce i Göteborg. Vi har haft jättemycket samarbete med den resebyrån och även lärt känna några som jobbar där över telefonen. Jättesnällt av dom att skicka upp julklapp ända till Stockholm! Jag ringde till Jenny ikväll (en av dem som jobbar där i Göteborg) och tackade ödmjukast :)
 
 

Lite utseendefixering och naivitet hör till som tjej... tyvärr.

Publicerad 2012-12-18 02:17:00 i Allmänt,

Hej i natten...
 
Jag och min sambo Emma har precis sagt god natt till varandra och lagt oss i våra sängar. Jag känner mig lycklig som har unnat mig en julklapp till mig själv (kommer även köpa en till julklapp till mig själv imorgon). Det talas ju så gott om iLash-serum för ögonfransarna. Någon av mina läsare som testat?
 
Bluff bluff bluff, har jag alltid tänkt och skakat på huvudet åt alla stackars tjejer som är så jäkla, ursäkta, dumma i huvudet som går på detta. Hur ska ett serum kunna göra dina ögonfransar längre och tjockare?! Men nu är det jag som är dum i huvudet för jag har precis gått emot mina principer och klickat hem detta serum som kommer med posten på fredag.

(Mamma, jag vet att du läser min blogg emellanåt, jag skäms över att du ska behöva ha en sån naiv dotter som går på sånt här). Haha ;)
 
 
 
 
Ska bli väldigt spännande att se detta resultat. Tydligen ser man resultat på bara 14 dagar. Jag är mycket skeptisk... men förväntansfull.
 
Och som om detta inte vore nog så ska jag även gå emot mina principer i morgon också då jag ska till apoteket och köpa laxeringsmedel till håret.. Ja, ni läste rätt (jag tror att man på riktigt blir dum i huvudet av att bo i huvudstaden, tur att jag ska hem till landet om några dagar).
 
Tydligen så ska laxeringsmedlet Ricin vara fantastiskt mot håret! Det ger samma effekt som iLash ger på ögonfransarna. Håret blir tjockare och växer 3 cm längre än vanligt i månaden. Naturligtvis så kan inte detta vara sant men jag ska testa i alla fall. Jag har funderat mycket på att sätta i hårförlängning nu och göra håret tjockare men istället för att lägga ut runt 4 000 kr på en förlängning hos frissan så provar jag oljan först som kostar 62 kr på apoteket :)
 
 
 
 
 
 
 
Är det några av mina fina läsare som känner att ni vill vara lika naiva och dum i huvudet som jag som går på detta så beställer ni iLash-serumet på http://thewithone.se. Jag har även fixat rabatt åt er. Uppge denna kod i kassan ILASH100.
 
 
Sov sött!
 
 

Ni måste läsa Alex Schulmans senaste krönika!

Publicerad 2012-12-16 14:00:42 i Allmänt,

 
Varje gång jag läser Alex Schulmans krönikor så förvånas jag över hur väl man lever sig in i hans text. Jag såg hela händelseförloppet framför mig nu när jag läste hans senaste krönika. Den är hemsk då hans dotter gör sig illa men ändå så himla rolig. Jag förstår verkligen inte hur han kan få till en text så allvarlig, rolig, intressant och tänkvärd på en och samma gång.
 
Förmodligen mycket tack vare att han är en fantastisk person som inte är rädd för att visa sina känslor och bjuder på sig själv.
 
För ganska många år sedan nu tyckte jag att han var patetisk (jag hade fördomar, illa!) jag tyckte liksom att han trodde att han var något men det kan jag säga, han om någon är något! :) Jag älskar denna karl!
 
Läs hans senaste krönika "Min 3 årnig tror att jag kastade henne i marken" här:
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/alexschulman/article15939177.ab
 

Lugnt och skönt!

Publicerad 2012-12-16 10:33:00 i Allmänt,

 
 
Sitter på jobbet och tittar/lyssnar slaviskt på Musikhjälpen. Det har aldrig varit så dött här på hotellet sen jag började jobba här. Jag passar på att njuta av friden!
 

Sommarbilder

Publicerad 2012-12-15 22:29:38 i Allmänt,

 
Usch att det alltid ska vara snöstorm. Blir tokig snart!! Vad har vi gjort för att förtjäna detta? I framtiden så är det inte helt omöjligt att jag bor utomlands andra halvan av året för jag orkar inte med snö, slask, kyla och storm längre.
 
Jag längtar redan till sommaren. Här kommer lite sommarbilder:
 

Denna tog jag utanför Sandviken i somras. Fin va?
 
 
 
 
Tylösand med Mia och Marie i somras! Oförglömligt!
 
 
Mallis förra året med Sofia när vi hälsade på min duktiga kompis Johan som äger en bar/restaurang där nere.
 
Dags att krypa ner under täcket nu...
 
Sov gott!
 

Musikhjälpen och middag med Takida

Publicerad 2012-12-15 11:36:00 i Allmänt,

 
Har suttit och lyssnat flera dagar i rad på Musikhjälpen. Vilket genialiskt program det är! Det räddar inte bara liv utan det är en fantastisk underhållning med sympatiska och naturliga människor. Ingen ytlighet så långt ögat når utan bara värme och diskussioner om intressanta och roliga ämnen och superbra musik!

Gina och Jason tillhör även mina favoriter av programledare/artister i detta land. Gina är en lysnade förebild för hur tjejer borde vara i dagens samhälle - sig själva! Och Jason, han är bara för härlig. Jag träffade honom en kväll i Gävle för ett tag sedan. Mycket trevlig man! Den tredje kille Kodjo har jag tyvärr ingen uppfattning av men han verkar också lika härlig som de andra två.
 
Jag myser minst sagt till Musikhjälpen. Sen håller jag febrilt på att kollar på auktionerna också. Har ni sett att man kan få en middag med Takida?! Jag som ÄLSKAR sångaren Robban. Faktum är att jag är lite förälskad i honom. Men budet är uppe på över 10 000 kr såg jag. Nja, inte riktigt vad min budget tillåter såhär innan jul ;)
 

Min blogg på Gefle Dagblad

Publicerad 2012-12-15 10:06:15 i Allmänt,

 
Jag har nu fått en blogg startad på Gefle Dagblad. Jag kommer fortfarande vara mest aktiv på den här bloggen dock. På GD kommer jag mest skriva om utbildningen och om Gävle och Stockholm som städer.

Kika gärna in där emellanåt också vettja :)
 
 http://blogg.gd.se/mkarlsson
 
Ha en fin helg!
 

Finns inga ord

Publicerad 2012-12-14 23:46:00 i Allmänt,

 
Läste igenom dödskjutningen i USA på New York Times nyss. Det värsta är ju att detta kommer hända igen och igen och igen... Går detta att stoppa på något vis? Att illegalisera vapenhandel kanske är ett första steg. Kan inte för mitt liv förstå hur det kan vara lagligt för vem som helst att köpa på sig vapen!
 
Kan heller inte ens komma i närheten av tanken hur det känns att ens eget barn har skjutits ihjäl. Majoriteten var ju barn stod det. Fy fan vad hemskt!
 
 

Stackars söta pojke :( Usch det känns som tusen knivhugg i hjärtat att se barn vara så här rädda och ledsna. Fy fan vilka monster det finns som kan orsaka så mycket smärta och sorg.
 
 
 
 

Malmö & Köpenhamn

Publicerad 2012-12-14 12:24:00 i Allmänt,

 
Hittade lite roliga bilder i datan från förra sommaren när jag och min fina kusin Marie spontant drog iväg på en weekend till Malmö och Köpenhamn.
 
Fantastiska städer, härligt folk och vi fick vara med om mycket tok...
 
 
 
 Första kvällen var hela stan ute och kollade på Malmös stolthet Bobhund.
 
 
Andra dagen åkte vi över till Köpenhamn och ansträngde oss med att försöka förstå språket på stan men vi gav upp och gick till en engelsk bar istället och drack öl med några britter...
 
 
Nästa kväll var vi på förfest i en lägenhet någonstans i stan och drog sedan ut på en nyöppnad nattklubb som visade sig innehålla alla typer av S&M.
 
Det var helt sjukt och dom ända som var normala där inne var vårt gäng. Utan att överdriva har jag och Marie aldrig skrattat så mycket i hela vårt liv som vi gjorde denna kväll. Dessa två herrar/damer blev vi väldigt bra vän med. Morris och Doloures heter dom ;) Dom blev alldeles tills sig i trasorna när vi sa att vi var ifrån Gävle. "Hörde du Morris, dom är från Gävle, åååh så underbart där finns det många heta bockar att tända på!!" skrek dom i kör och notera, med väldigt feminina röster och rörelser. Haha. Så härliga människor!
 
Denna resa var oförglömlig. Kan verkligen rekommendera alla att ta en weekend i Malmö och Köpenhamn. Kombinationen av maten, människorna och de fina städerna var toppen!
 
 
 

Wormhole

Publicerad 2012-12-14 01:14:00 i Allmänt,

Ikväll har Emma och jag haft rysliga diskussioner i soffan om universum och dess oändlighet. Man märker verkligen när man försöker tänka på detta ämne att våra hjärnor inte är konstruerade för sånna typer av tankar. Men om man försöker tänka på hur stort det är och hur små vi människor är så kommer man mer och mer till insikt med att alla problem vi har i livet är riktiga i-landsproblem i universum.
Vi människor är så jäkla trångsynta och ytliga så det är läskigt. Varför kan vi inte vara mer intresserade av sånt här istället för att välja det senaste klädesplagget eller det snyggaste läppglanset?
 
Någonstans där ute tycker man ju att det borde ta stopp, men då är frågan, vad finns bakom det "stoppet"? Och självklart finns det ju andra världar med andra liv där ute. För varför skulle jorden, som är lika litet som ett sandkorn, vara den ända platsen i dess oändlighet som det finns liv och rörelse på? Synd att vi aldrig kommer få reda på vad som egentligen finns där ute!
Jag fick film- och dokumentärtips av två snälla killar på facebook nyss om just detta. Skådisen Morgan Freeman har gjort en dokumentär som heter Wormhole, som handlar om universum och den ska tydligen vara hårresande. Den ska jag se i morgon!!
 
Nej vad säger ni, nu ser vi väl fram emot jordens undergång om exakt en vecka istället? ;)
 

Inredning

Publicerad 2012-12-13 19:35:00 i Allmänt,

 
 
 
Jag kommer skaffa mig ett nytt brinnande intresse i lägenheten sen, nämligen inredning. Det finns ju så mycket fint!!
 
Här har jag valt ut lite som jag vill ha. Tv och tv-bänk är prio ett!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jättefin inspiration minst sagt.
 
 

Höll på elda upp köket nyss - en helt vanlig dag med andra ord!

Publicerad 2012-12-13 15:50:00 i Allmänt,

 
Det börjar bli lite tjatigt med att folk myser överallt. Folk skriver hela tiden om sina mysiga dagar med bak, lucia, adventsmys m.m. Absolut inget fel med det för det gör jag själv ibland också. Men det är lite tjatigt nu. Jag vågar inte ens tänka på hysterin med bilder och statusar som kommer läggas upp runt jul. Bäst att koppla ner sig från internetvärlden då.
 
Det jag försöker säga är. Kom med något nytt istället som inte behöver vara världens mysigaste dag med min bästaste älskade pojkvän/flickvän/kompis/moster eller vad det nu kan vara.
 
Här kommer ett exempel på något nytt och oväntat, hehe. När jag gjorde frukost imorse så kände jag hur det började lukta bränt i köket. När jag vänder mig om ser jag till min fasa hur brödrosten håller på tar eld. Jag ser inte brödrosten längre för all rök omkring den. 
 
Den står även i en liten hylla eller vad man ska säga, så endast 10 cm mellanrum mellan brödrosten, och kontakterna där även micron och vattenkokaren sitter. Panik!! Jag såg framför mig på dessa millesekunder hur flera brandmän skulle få dyka in i min rökfyllda lägenhet. Jag hann dock dra ut sladden innan det började explodera vilt i kontakterna.
 
Sen fick jag öppna alla fönster och vädra så nu är det ungefär 100 minusgrader i lägenheten. En sån MYSIG lucia har jag haft.
 
End of story ;)
 

Lite tidigt kanske...

Publicerad 2012-12-13 00:28:00 i Allmänt,

 
 
Stackars bock. Nog för att det är tradition att den ska brinna men detta var lite tidigt tycker jag. Den kan väl få stå över jul åtminstone.
 
Jag längtar hem till Gävle nu. Det ska bli mysigt att åka hem nästa vecka och vara hemma ett tag. Jag trivs väldigt bra i Stockholm men Gävle kommer ALLTID vara mitt hem!
 

Minst fyra månader kvar...

Publicerad 2012-12-12 22:15:00 i Allmänt,

 
...tills jag kan ta på mig min fina lila klänning igen. Suck vad lång tid.
 
Jag trotsade min feber idag (som för övrigt är på väg att lämna min kropp som tur är) och började titta lite bland mina kläder inför flytten om två veckor. Jag hittade min lila klänning som jag älskar!!
 
Jag går sällan ut på krogen här i Stockholm men när jag väl gör det, ser jag väldigt ofta tjejer som är lika lättklädda som om de nyss intagit en afterbeach en stekhet dag. Men jag kan inte klä mig så under vintern. Fy vad kallt!
 
Nej jag får snällt vänta tills det börjar bli vår och sommar igen.
 
Herregud kan inte förstå att jag flyttar om två veckor. Tiden går så fort. Gud vad kul det ska bli! Ska bara bo här en vecka till innan jag åker hemåt över jul.
 

Blure.

Publicerad 2012-12-11 14:01:40 i Allmänt,

 
Idag känner jag mig som spegeln ser ut- trasig och suddig! Varje gång jag tittar på spegeln så får jag ont i hjärtat av att jag ska slänga den. Den var ju så fin!
 
Tur att vi har sånna här dagar ibland där vi känner oss trasiga för annars hade vi aldrig uppskattat dom bra dagarna. Det är denna jäkla feber som gör att jag är låg.
 
Ska i alla fall bege mig mot jobbet nu och kämpa mig igenom denna dag. Ska gå till ICA först och köpa med mig något gott till mig och min kollega Micaela som jobbar kväll. Lite glögg blir det nog...
 
Kram
 
 

Ska jag eller ska jag inte...?

Publicerad 2012-12-11 00:36:00 i Allmänt,

 
Första steget ut i branschen... Jag har beslutsångest. Ska jag börja blogga på Gefle Dagblad eller inte? Det är ju bra träning för mig och sen är det ju min hemstad så att säga så det skulle vara kul!
 
Får se hur jag gör :)
 
Nu måste jag sova, det börjar bli sjukstuga här hemma i lyan. Jag har haft lite feber på jobbet ikväll och går runt som en tickande bomb.
 
Under dessa månader som jag har bott i Stockholm så har jag inte varit mig själv med någon nästan. Jag har varit spänd, stressad och tillbakadragen. Det har ju såklart att göra med alla nya intryck, skolan, jobbet m.m. Det är ju inte såhär jag är egentligen men nu känner jag att samma gamla Madde kommer att komma tillbaks igen! ;)
 
Innan jag somnar ska jag smaka på Emmas smördegskakor fyllda med choklad. Hon älskar att baka och laga mat så det luktar alltid så gott i lägenheten. Vilken tur jag har som har fått en sån snäll och duktig sambo här i huvudstaden. Kommer sakna henne när jag flyttar.
 
Sov gott mina vänner!
 

Beröm av ett proffs!

Publicerad 2012-12-09 02:21:00 i Allmänt,

 
Hej finingar...
 
Idag har jag varit glad må ni tro. Inte nog med att jag skrev ihop porträttet på mindre än en halvtimme och kände mig helnöjd efteråt. Jag skickade även porträttet till Camilla som blev eld och lågor och tyckte det var en jättebra text och att jag hade lyckats så bra med att få fram det viktigaste i ett porträtt vilket, enligt henne, annars är en sport.
 
Det känns som om 10 kg sten har lyfts av mina axlar. Jag har känt mig mer stressad än någonsin dessa dagar med deadlines, intervju, jobb, julgala, sena nätter, tidiga mornar. Men nu känns allt så bra!! Kul att Camilla gillade porträttet också. Det känns extra kul när hon som ändå är ett proffs i branschen, har givit beröm. Känner mig så peppad och tacksam.
 
Ikväll har jag och Emma (tjejen jag bor med) suttit och pratat om allt mellan himmel och jord, killar vi haft ihop det med i vårt förflutna, väder, framtiden, datorer, matlagning, jobb m.m. Härligt att det finns fler som är som jag - en riktig pratkvarn ;)
 
Imorgon lägger jag upp bilder från julgalan i torsdags.

Sov gott!

Slumpigt!

Publicerad 2012-12-07 13:54:51 i Allmänt,

 
Nu har jag intervjuat Camilla. Det gick väldigt bra! Gud vilken gullig tjej. Lärde mig så mycket av henne.
 
Blev även väldigt överraskad idag på Camillas kontor. Jag har ju även velat intervjua Jacqueline Joo (som ni ser i klippet ovanför) som också är utbildad journalist och är numera relationsexpert i mediabranschen som medverkar eller medverkade (vet inte om hon är kvar längre) på Vakna med the Voice. Jag hörde av mig både till Camilla och Jacquleline och båda svarade och ville bli intervjuade.  Jag valde Camilla som svarade först.
 
Det visade sig idag att dessa två tjejer delar kontor vilket jag inte hade den blekaste aning om! Så när jag sitter där med Camilla så kommer Jacqueline in på kontoret efter ett tag. Gud vad vi skrattade när vi insåg hur slumpigt detta var. Härliga tjejer minst sagt!
 
Nu ska jag sätta mig i lugn och ro i morgon och skriva ett första utkast av porträttet. Måste även ringa till Camilla och komplettera lite som jag inte hann med. Vi pratade nästan sönder varandra idag så att det blev väldigt stressigt på slutet.
 
 

Julgalan!

Publicerad 2012-12-07 09:42:17 i Allmänt,

 
 
Igår hade vi en helkväll på Friends Arena. Fasiken vad trevligt vi hade! Galan värmdes upp med den bästa, nämligen Magnus Betnér! Dom hade kunnat lagt av efter honom för han stal showen tycker jag personligen.
 
Loreen och Kate Ryan var i och för sig också läskigt jäkla bra! Ska visa fler bilder senare...
 
Nu ska jag iväg och intervjua Camilla. Efter det jobba eftermiddag och sen vara ledig hela helgen! Det ska bli så skönt!
 
 

Helvetesdag!

Publicerad 2012-12-05 23:32:00 i Allmänt,

Tillbaks i Sthlm och KAOSET! Idag har det inte varit min dag. Fy satan vad less jag har varit. Har haft en riktig helvetesdag på jobbet på alla sätt man kan tänka sig.
 
Och inte nog med det så har naturens makter gjort mig rasande på telefonerna som har ringt konstant där röster har ekat: "Jag måste av avboka mitt rum" eller en lite mer desperat ton "Har ni några rum lediga ikväll. Jag är fast på Arlanda!"
 
När klockan var 17 och det var dags att gå hem så vandrade jag ut från hotellet likt en zombie, likblek i ansiktet och nära att svimma när som helst. När jag kom hem fick jag prata av mig lite med tjejen jag bor med. Kändes skönt, hon är väldigt snäll.
 
I morgon ska jag jobba 7-16 igen och sen byta om till partystassen och åka till Friends Arena med mina kollegor. Jag HOPPAS innerligt att det blir en lugnare dag på jobbet i morgon.
 
Här behöver jag ha lite pepp till mig själv... Så jäkla bra man mår efter att ha läst sånna här texter.
 

Vi är bättre än alla hinder som finns, kom ihåg det! :)
 
Kram på er!
 
 

Mina ljusa ögon...

Publicerad 2012-12-03 19:06:00 i Allmänt,

W4I5jQ on Make A Gif, Animated Gifs
 
 
...platsar i skräckfilmer. På väldigt kort tid har flera människor jag mött kommenterat min ögonfärg. De häpnas av den och tycker att jag lätt kan få filmroller som en iskall mördare, psykopat etc. Haha.
 
Senast i lördags när jag satt vid datan på jobbet så stod det en man och pratade med min kollega Cindy. Jag kände mig iakttagen och tittade upp på honom varav han står och stirrar och pratar om mig. Då kom Cindy fram till mig och sa "Den där mannen undrar om du har färgade linser?"
 
När det gick upp för karln att det är min naturliga färg log han stort samtidigt som han såg lite rädd ut. Haha ja, jag kanske får söka roller till skräckfilmer framöver och skrämma slag på folk ;)
 
 

Lite nytt i garderoben...

Publicerad 2012-12-03 17:49:00 i Allmänt,

 
Vad konstigt. Jag bor i Sveriges största stad men hittar alltid kläder och skor i Gävle :) Idag tod jag en ensamdag på stan och shoppade lite nytt i vintergarderoben. Kul med nytt även om jag egentligen inte är ett stort fan av att shoppa...
 
 
Har länge varit på jakt efter snygga och sköna vinterskor. Tycker inte att den kombon är så vanlig nuförtiden men när jag kom in på Crispin stod dessa skor och skrek på mig. Det fanns bara ETT par kvar i sortimentet av dessa skor. Överlycklig att jag fick med mig det sista paret hem.
 
 
 
 
Lite blåa sköna tröjor... Älskar blått!!
 
 
En nyårsklänning fick också följa med hem. Onödigt att köpa sånna här klänningar egentligen för jag kommer bara använda den en gång. Men det ska ju vara glamour och fint på nyår och då får man bjuda till ;)
 
 

Snyggaste jackan i backen!

Publicerad 2012-12-03 01:21:00 i Allmänt,

 
Kärlek vid första ögonkastet! Jag satt och letade efter lite jackor på internet ikväll och fick till min glädje syn på denna supersnygga snowboardjacka från Bonfire Heavenly. Jag blev framförallt kär i färgen då en av mina favoritfärger är vinröd. Sen tycker jag att hela designen är läcker.
 
Jag tvekade inte en sekund. Jag klickade hem den på en gång trots att den var långt över det priset som jag hade tänkt ifrån början men jag bestämde mig för att unna mig den i alla fall. Tur att man är singel så att man inte har någon annan att ta hänsyn till i sånna här lägen, haha.
 
Jag kommer ha den snyggaste jackan i backen kan jag se redan nu!
 
 
 
 
 
Min favoritkille på denna jord lekte bartender ikväll. Han bjöd på smarriga drinkar gjorda av vatten, citrondroppar och äppelskivor ;)
 
Snacka om att det här kommer bli tjejernas drömkille när han blir vuxen! Jag ser redan nu att han kommer bli otroligt snygg. Han har dessutom en väldigt fin personlighet redan som 9 åring så ja, svärmorsdröm minst sagt! Men nu är han MIN! ;)
 
Vi har så kul ihop och varje gång jag ska åka hem ifrån Marie så säger han "Neej måste du åka hem?" och så blir han besviken. Naw sötis!
 
Sov gott!
 

Första advent, födelsedagar och spel.

Publicerad 2012-12-02 18:49:00 i Allmänt,

 
Mamma och pappas fina gran.
 
 
Men hur mysigt är inte det här?
 
 
Mammas fina adventsljusstake...
 
Gud vilken mysig dag jag har/har haft! Vi har firat mormor som fyller år idag. Vi spelade ett roligt spel där hemma som går ut på att vara i olika lag och hitta på bland annat städer och länder i världen på en utvald bokstav på tid. Ju fler som har samma svar desto färre poäng får man. Så det gäller att komma på riktigt udda ställen i världen för att få poäng. Då jag älskar geografi så tycker jag detta är superkul :)
 
 
 
Jag och söta kusin Erik (som för övrigt inte kunde släppa händerna från sin data speciellt ofta) var i samma lag och vi var bäst. Eller nej nu ljög jag. Mamma och pappa var bäst. Pappa är alltid bäst när det gäller geografi och allmänbildning i största allmänhet. Och då han har rest jorden runt flera gånger så är det ju heller inte så konstigt att han vinner...
 
 
På tal om pappa. Han fyllde år i november och min present till honom hade inte kommit då så han fick den idag istället. Dessa fina koppar. Han blev väldigt glad.:)
 
Nu ska jag låna mamma och pappas bil och åka hem till Marie! Var alldeles för längesen vi sågs nu.
 
Hörs senare!
 
Kram

Kallt men vackert!

Publicerad 2012-12-02 14:08:32 i Allmänt,

Okej jag erkänner, dessa soliga dagar är snön himla fin! Men annars är jag inget fan alls av snö!

När jag är fjällen så älskar jag snön däremot. Skrev precis meddelande till Marie att vi endast har två månader kvar tills vi åker upp igen.

Snowboardåkning en solig dag med fina vänner, massa skratt och iskalla öl är det bästa jag vet!

Ska köpa ny snowboardjacka plus byxor i januari. Har redan en del favoriter som jag funderar på att klicka hem. Jag köper hellre snygga snowboardkläder än andra kläder. Tycker sportkläder är mycket snyggare än vanliga kläder.

Nu ska jag hem till mormor och morfar på fika efter jättegott julbord.

Gävleborna invaderar Stockholm...

Publicerad 2012-12-01 22:18:33 i Allmänt,

Jag har haft en jättemysig dag på jobbet. Har jobbat med min superhärliga kollega Cindy. Vi har smidit lite preliminära planer till nyår. Plan B är Café Opera om vi inte hittar på något roligare.

Både igår och idag har jag checkat in väldigt många från Gävle. Och när telefonerna väl har ringt på jobbet så har jag sett på nummerpresentatören att det stått 026 flera gånger. Även Cindy regerade och sa "Madde jag har haft väldigt många från dina hemtrakter idag."

Jag tror att folk flyr ifrån snön hemma. Hörde att det kommit vidriga mängder snö där. Inte okej! Snö ska enbart finnas i fjällen! Den ställer ju bara till problem i trafiken annars.

Ska bli mysigt att komma hem ut på landet nu till första advent.

Kram på er!

Om

Min profilbild

Madde

Namn: Madde Bor: Stockholm Från Gävle Gör: Studerar journalistik Kontakt: [email protected] Instagram: mkarlsson86

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela