missmk

Live your life before someone else does

Nu lämnar jag er..

Publicerad 2012-06-26 01:12:09 i Allmänt,

Jag har funderat nu under en ganska lång tid och det är dags för mig att sluta blogga. Åtminstone ett tag framöver. Jag har ingen kraft och energi till att blogga längre.
.
Jag kommer nu att lägga all fokus på sommaren istället och på dom som inte bara läser om mig utan som vill spendera tid med mig i verkligheten också :)
.
Känner att jag har fått lite bloggtorka. Men jag ska samla på mig massor med intressanta och roliga inlägg att skriva om vid ett senare tillfälle.
.
Skulle tippa på att jag kanske börjar blogga igen runt när pluggandet drar igång. Jag kommer då att berätta om utbildningen och mitt framtida yrket och ge tips och råd om några av er kanske skulle vara intresserade av samma yrke.
.
Tills dess, sköt om er och ha en underbar sommar så får vi se när vi hörs igen! Och TACK till er alla, både dom jag känner och inte känner för att ni har följt mig och vad jag skriver. Det värmer och är kul!
.
.
Yours truly!
.

Mitt förflutna

Publicerad 2012-06-25 15:52:59 i Allmänt,

Har sovit ruset av mig x antal timmar dessa dygn. Känns skönt. Här kommer lite bilder på mig som liten och från min 20 års dag.
.
Enjoy ;)
.
.
.
Min vackra mamma, 24 år och lilla jag, 3 år Det fanns många bilder på mamma i dom gamla fotoalbumen hos mormor och morfar när hon var ung och hon var så otroligt vacker på den tiden så det är sjukt. Hon såg ut som en modell på varje bild.
.
Ja givetvis är hon ju vacker nu me :) Hon har i stort sätt inte förändrats ett dugg på alla dessa år och jag hoppas innerligt att även jag kommer se lika ung och fräsch ut när jag är i 40-50 års åldern.
.
.
.
När jag fyllde 20 fick jag detta kollage av mina kära vänner. Haha så himla kul att se! Som ni ser så var jag tokblond vid denna ålder.
.
Alla i gänget på den tiden hade även ett smeknamn som stämde med våra personligheter och leverne och jag kallades för Paris Hilton. Väldigt ytligt om ni frågar mig men det hör väl till i den åldern :)
.
Det var utan tvekan den roligaste tiden i mitt liv. Varje helg väntade nya äventyr och det fanns nog inga som var så spontanta och oblyga som jag och mina vänner. Jag är verkligen glad att vi tog vara på livet i den åldern och hade roligt.
.
Men mycket har hänt på 5 år. Jag personligen har gått från att ha varit kommunens kanske största partyprinsessa där jag levde livet till fullo med mina lika galna vänner till att ha blivit lugn, jordnära, stabil och faktiskt en aning reserverad emellanåt har jag märkt.
.
.

Det här var droppen!!!!!!

Publicerad 2012-06-24 04:48:28 i Allmänt,

Hej finingar!
 
Sitter alldeles bedrövad och ledsen just nu för att jag är så förbannat less på min kropp! Jag brukar inte bli så här arg/ledsen bara för att jag är dålig men det här var droppen.
.
Jag mådde ju bättre idag så jag har haft jättetrevligt hos mormor och morfar där vi åt god mat och kollade i gamla fotoalbum. Moster och jag låg dubbelvikta av skratt när vi såg de fruktansvärda kläderna vi hade på oss förr i tiden.
.
Sen åkte jag hem och fixade mig och fortsatte till Marie. Johan var också där då så vi åkte först till Maries mamma och hennes man där det var fullt med folk och där kände jag att jag inte var frisk än. Jag började även tappa rösten sakta men säkert.
.
Sen åkte vi vidare till Madde och sa hej till det gänget och så iväg till Öregrund. Det ända som kändes bra var att jag körde och hade kontroll på läget men när vi kommer fram till Öregrund ville jag bara hem för då hade jag tappat rösten totalt.
.
Plus att jag var så förbannad på ett gäng packade snorungar som stog mitt i vägen när jag kom och körde. Jag tutade åt dom att dom skulle flytta på sig och då blir några av dom förbannade och sparkar och slår på Johans fina bil.
.
Hade jag haft rösten i behåll då så hade dom fått veta att dom levde kan jag säga. Och det som störde mig mest var att flera poliser såg allt men gjorde ingenting.
.
Väl hemma sen så somnar jag i vanlig ordning och vaknade nu för en stund sen med en otrolig hjärtklappning och jättehög puls. Jag hade aldrig varit med om nåt liknande förr. Jag hade ingen feber heller utan var bara supervarm ändå och kunde inte ens resa på mig.
.
Man ska ju alltid ta hjärtat på allvar och då det kändes som om hjärtat skulle fly från min kropp så blev jag rejält orolig och ringde ambulansen. Jag sa att jag MÅSTE ha en för jag trodde jag skulle dö.
.
Kvinnan jag pratade med ställde då 1000 frågor först som jag skulle svara på med väldigt hes röst. Jag såg framför mig hur jag sakta skulle falla ner på golvet och dö medans hon babblade.
.
Efter en kvart konstaterade hon plus några läkare bredvid henne att jag inte behövde någon ambulans utan att jag fick vara hemma ändå och bara ta det lugnt. Det var den längsta kvarten i mitt liv! 
.
När vi la på bröt jag ihop, dels för att jag verkligen ville till sjukhuset där jag skulle känna mig tryggare än att vara hemma ensam (och då ska tilläggas att jag annars jämt drar mig för sjukhus och åker inte dit i första taget) och dels för att jag är sååå less på att vara sjuk nu :(
.
Men gud vad skönt att den här helgen är slut nu! Den har varit hemsk för min del. Ska försöka sova lite nu så hörs vi senare.
.
Kram!
.
 

Ensam

Publicerad 2012-06-23 00:44:55 i Allmänt,

.
Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.. Jag har spenderat midsommarafton (som dessutom bidrog med strålande solsken hela dagen) helt ensam liggandes i sängen hostandes, med feber och jätte ont i halsen :(
.
Jag var dock tvungen att ta mig till affären och köpa lite föda som jag tvingade i mig. Jag gömde mig bakom mina solglasögon så ingen skulle bli rädd för mig hur eländig jag såg ut haha..
.
När jag sedan kommer in i butiken så är det första jag ser en söt gammal tant som föraktar mig med hennes blick där jag går och hostar och snorar samtidigt som hon även tittade på mig tröstandes och tänkande: "Stackars liten som är så sjuk idag."
.
Men men jag klarar mig. Ensam är stark ;) Cosmo, en wrap och mycket sömn har min dag bestått av. Hoppas ni har fått varit friska kära läsare och att ni har haft en underbar dag.
.
Imorn ska jag hem till mormor och morfar på middag med moster och hennes familj. Köpte blommor till mormor och morfar idag som jag nyser något otroligt av när jag är i närheten av dom haha. Min kropp gillar verkligen inte mig just nu ;)
.
Puss o kram.
.

Trevlig midsommar allihopa!

Publicerad 2012-06-21 00:32:46 i Allmänt,

.
Önskar er en trevlig midsommar redan nu då jag för tillfället är sjuk och kommer kurera mig samt packa hela dagen imorn. Ska även iväg och skjutsa mamma och pappa till bussen. Dom ska först till Stockholm och sedan till Visby över helgen. Jag är så avis, Visby som är så fint!
.
Ska bli så mysigt på fredag. Jag, Marie och våran underbart härliga och roliga vän Johan ska ut på sjön och mysa. Vi ska börja med att sola på en superstor brygga, äta jordgubbar, glass och göra sommarkransar. Sen ska vi grilla och dricka rosé.
.
På lördag sen så föreslog jag att vi kunde dra till ett av Sveriges absolut finaste sommarställe, Öregrund. Kommer bli superkul!
.
Nu ska jag smörja in mitt bröst med vick och hoppas att jag känner mig friskare i morgon.
,
Puss och kram på er alla! Sköt om er, ha en fin midsommar och gör inget dumt :)

Solnedgång och lagstiftning

Publicerad 2012-06-20 00:09:52 i Allmänt,

.
Jag var en sväng vid vattnet idag och tog denna fina bild!
.
Det här är riktigt harmoniskt för mig. Jag blir så glad av denna otroligt vackra natur.
.
-------------------------------------------------------------------
.
Men något jag inte alls blir glad över och något som kan få mig att vilja slita ur ögonen på, och tortera tills denne gråter blod är dessa idioter som gör så att barn och djur far illa.
.
Jag hörde ett inslag på nyhetera nyss om ett as som hade plågat sin hundvalp. Aset hade hängt upp hunden i halsbandet och haft den som slagpåse när han tränade.
.
Fy fan!! Sitter med tårar i ögonen just nu! Jag kunde inte titta på bilderna av hunden på nyheterna för då skulle jag ha brutit ihop fullständigt.
.
Är det något jag inte klarar av här i livet så är det oskyldiga djur och barn som far illa!
.
En sak jag verkligen avskyr med Sverige är hur jävla fega och mesiga vi är. Kan dom inte bara ändra lagarna från 3 månaders fängelse för våldtäkt, 1 års fängelse för djurplågeri och 4 års fängelse för tortyr av barn till att göra exakt samma gärning tillbaka mot den som utfört dådet.
.
Vore inte det det absoluta ultimata?
.
.
Vilken underbar bild!! :) Älskar att se barn och djur tillsammans, dom har en speciell och stark relation till varandra. (Bilden har inget med inlägget att göra).
.
Det säger ju sig självt att alla brott som begås i samhället säkert skulle halveras eller om ens ännu mer när alla vet att de går samma öde till mötes om dom gör minsta ont på någon.
.
Och i detta fall skulle alltså det här aset också hängas upp i ett halsband där man sedan fick slå honom gul och blå allt vad man hade.
.
Nej istället ska vi in med dessa as i fängelset i några månader eller år där dom kommer ha det bättre än om dom var fri på gatan med tillgång till bra mat, tv, gym och allt vad det nu är PLUS att VI betalar för dom. Fy fan sånt här gör mig riktigt jävla förbannad.
.
Jag minns att jag läste om en kvinna från ett arabland som hade fått syra i ansiktet/ögonen av en man. Där hade dom tydligen samma system som jag nämnde att mannen skulle få smaka på sin egen medicin. Kanske dags att apa efter det.
.
Och när jag ändå gnäller på regeringen så kan jag lika bra fortsätta. Var hemma hos Madde ikväll och satt och diskuterade med henne och Micke om detta jäkla påhitt med att betala runt 20 % av kontantinsatsen när man köper hus respektive lägenhet. Och tydligen har dom gjort det svårare nu att få ta topplån av kontantinsatsen.
.
Vad bra att moderaterna som tror att dom är så viktiga, ska förstöra för över halva Sverige genom att begränsa åtkomsten för massor av människor att skaffa ett liv på egen hand eller tillsammans med någon. 
.
För det är bara en bråkdel som har råd med kontantinsatsen på husköp (om dom inte har något av värde innan, att sälja).
.
Men har man ingen tillgång att lägga emellan så är det kört... Ja om man inte vill spara pengar i 30 år först eller panta burkar tills man stupar ;)
.
Tänk om jag hade suttit i regeringen istället. Oj vilket fantastiskt rättvist och bra samhälle vi hade hade levt i! ;)
.
Puss på er!
.

Drömmer sanna drömmar..

Publicerad 2012-06-19 11:47:40 i Allmänt,

Har ni någonsin drömt om saker som sedan har hänt i verkligheten? Jag börjar på riktigt tro att jag är lite synsk. På en vecka nu har jag drömt om flera händelser som sedan visar sig bli verklighet.
.
Fan vad läskigt det är rent ut sagt! Både på ett positivt och negativt sätt.
.
Innan helgen till exempel så drömde jag om hur det såg ut inne på relaxen som vi hade hyrt i lördags och det såg i stort sätt, precis likadant ut i drömmen som det gjorde i verkligheten och då ska tilläggas att jag aldrig har varit där och inte ens sett bilder på stället. Märkligt!
.
Sen drömde jag även en annan natt att jag träffade min barndomskompis och gamla klasskompis Simon. Kunde inte för mitt liv förstå varför jag drömde om honom när jag inte har träffat honom på säkert 7 år om inte mer.
.
.
I lördags när jag, Sanna, Sarah och Nettan stog och tog ut pengar efter middagen på Söderhielmska så kommer det en kille och går emot mig. Det var Simon! Han bor inte ens i Gävle och vi har som sagt, inte setts på evigheter. Hur häftigt och läskigt som helst att det kan bli så!
.
Det är inte första gången det här händer heller. När jag var yngre drömde jag också väldigt mycket sanndrömmar.
.
I natt drömde jag en supermysig dröm, att jag var mamma åt en liten nyfödd bebis (med långt mörkt hår, fina markerade läppar, långa mörka ögonfransar och helt fulländand och perfekt) som låg och sov på mitt bröst.
.
Jag minns att jag tänkte i drömmen vilken fantastisk häftig känsla det var. Men den drömmen vet jag att den inte kommer bli verklighet... än i alla fall :)
.
Efter att jag hade vaknat och somnat om efter bebisdrömmen drömde jag en till riktigt trevlig dröm men den tänker jag inte dela med mig av till er men jag hoppas att den kommer bli verklighet i den snara framtiden... ;)
.
Kram!
,

Underbara sol..

Publicerad 2012-06-18 16:37:32 i Allmänt,

.
.
Då det envisas med att regna konstant någon gång varje dag i vårt kära land så får man passa på att sola när väl solen visar sig. Idag var en sån dag.
.
Jag blev så glad när jag såg i morse att solen var på väg fram, sen dröjde det inte länge innan jag låg ute i bikinin och lyssnade på radion.
.
Fler sånna här dagar tack!
.
Har pratat med Marie idag också om planer inför fredag. Det blev inte Håkan och Jocke för mig ändå utan vi ska istället ut på sjön om vädret tillåter. Ska bli så himla skönt. Jag ska få låna pappas båt. Snällt!
.
Usch jag gillar inte att ha för många alternativ att välja mellan under dessa högtider. Man får alltid beslutsångest vilket ställe man ska till och så är det så tråkigt att tacka nej till en fin inbjudan :(
.
Men skärgården lockar mest för min del i år!
.
Fan vilken hemsk människa jag är! Här håller jag på klagar för att det finns "för mycket" att göra under midsommar och så finns det säkert dom stackrarna som är helt ensamma under dessa helger och som inte har något alls att välja mellan..
.
Ska genast sluta gnälla :)
.

Idas möhippa!!

Publicerad 2012-06-17 17:00:42 i Allmänt,

Jag ljög för er för några dagar sedan kära läsare. Jag berättade att jag skulle ut och äta middag med gamla jobbarkompisar igår. Så var det inte utan vi hade istället möhippa för min fina kusin Ida.
.
Var ju tvungen att ljuga lite för jag vet att hon läser min blogg varje dag ;) Dock så hade vårat kusin barn Stella, 6 år, redan råkat försäga sig till Ida. Haha underbara unge! Sånt som händer ibland.
.
Det blev otroligt lyckat igår!!!!
.
Här kommer bilder...
.
.
Jag lånade Williams scream mask som jag hade på mig när vi kidnappade henne.
.
.
Sarah och Nettan..
.
.
Haha tjusiga! ;) Sarah, Erika och Elin.
.
.
Snygg-Nettan!
.
.
Elin, Helena och Elin igen :)
.
.
Hela gänget inne hos Ida. Hon kände igen oss alla förutom någon enstaka. Hon sa att hon såg på sättet "vi förde oss" vilka vi var. Antar att hon känner oss för bra med andra ord.. Fan! ;)
.
.
Lite champagnedrickande på Idas gård i väntan på limon..
.
.
.
Jag ringde och beställde limon för några veckor sedan och fick för mig att det var en mindre med annan färg men detta blev över förväntan.
.
.
Mot Boulognerskogen.
.
.
Lunch i Gävles kasnske finaste natur i början av Boulogern och mitt emot högskolan.
.
.
Fina Ida :)
.
.
Sen dansade vi alla Egyptisk magdans med hjälp av en trevlig kvinna från Ryssland som var fantastiskt duktig!
.
.
.
Vill man hålla sig i form ska man absolut hålla sig till magdans. Man använder muskler man knappt trodde att man hade.. Jag har superont i axlarna, höften och svanken idag men det var det värt för fasiken vad roligt det var.
.
.
.
Haha jag dör!!! Vilken snygging!! Nu har vi gjort henne redo för att gå en runda på stan innan nästa anhalt. Skickade även denna fantastiska bild till Idas bror som var på svensexa i Uppsala med hennes blivande man.
.
.
Först lite vin, ost, kex och vindruvor.
.
.
.
Innan vi gick mot stan fick hon svara på lite frågor i Boulogern. Frågor om hennes blivande man för att se hur bra hon känner honom. För varje rätt svar fick hon ta av sig ett klädesplagg :)
.
.
.
Efter Idas enorma uppmärksamhet på stan och många timmar ute i kylan och regnet så gick vi till Fjärran Höjder där vi hade bokat relaxen. Gud vad skönt och härligt det var att få sätta sig i bubbelpoolen med en öl i handen !
.
.
Efter relaxen gick vi till Söderheilmska där vi åt jättegod mat.
.
.
Sarah och Elin har roligt! :) Så mycket som jag skrattade igår har jag inte gjort på länge.
.
Vi hade en helt underbar dag igår. Helt otroligt! Allt var så lyckat! Jättehärliga tjejer allihopa också! Nu ser vi verkligen fram emot bröllopet där vi kommer byta ut dessa sanslösa skrattattacker till tårfyllda ögon i kyrkan istället.
.
Kram på er!
.

Mot Harrys

Publicerad 2012-06-15 19:53:52 i Allmänt,

.
Nu går jag ut i solen och beger mig till Harrys. Hörde att matchen skulle börja lite senare. Va bra då behöver jag inte stressa.
.
Hörs!
.

Grattis LA Kings!!!! :)

Publicerad 2012-06-15 12:04:41 i Allmänt,

.
.
.
Mitt filmklipp och några bilder från Kings match mot Washington den 8 januari tidigare i år.
.
Jag kunde knappt tro att det var sant tidigare i veckan när LA Kings vann Stanley Cup. Hur häftigt som helst att jag har varit där och sett dom live i Staples Center!
.
Dom har aldrig någonsin vunnit hela NHL tidigare men just i år när jag var där så gjorde dom det :) Det är för bra för att vara sant!!!
.
Nu kommer jag alltid ha Kings i mitt hjärta! Och det var inte sista gången jag var där och titta på dom heller känner jag på mig.
.

.

.
Det vimlar även av världsstjärnor på alla Kings matcher. Här är Kate Hudson med sin son på väg in i arenan.
.

.
Ett stort fan och flitig besökare på matcherna är även Matthew Perry allas vår egen Chandler Bing.
.
.
Tom Hanks med fru.
.
.
Jag var inte ensam svensk där inne :) Alexander Skarsgård och Ellen Page brukar också titta på matcherna.
.

.
Men dom riktiga fanatikerna är konstigt nog familjen Beckham som inte missar en ända hemmamatch. Kul att dessa britter fått upp ögonen för hockey för det är ju annars totalt ointressant i England.
.
Beckhams var även på plats i vintras när jag var där när Kings vann med 5-2 mot Washington.
.
Kram på er!
.

Kladdkaka med daimgrädde

Publicerad 2012-06-15 11:13:30 i Allmänt,


.

.

.
Mamma och pappa ska ha några av sina vänner på middag imorn kväll och tidigare i veckan hade dom lite beslutsångest vad dom skulle bjuda på för mat. Jag föreslog laxrullarna till förrätt och det tyckte dom lät bra så det ska dom bjuda på.
.
Sen ville mamma ha kladdkaka med daimgrädde så igår var jag så snäll och bakade en sån till dom tills imorn. Mamma tyckte det var bland det godaste hon någonsin hade ätit haha.
.
Och ja om man får vara så ful att tycka det om sin egen kaka så tycker jag nog det med.. Kanske inte den godaste någonsin men verkligen supergod.
.
Ikväll ska jag till Harrys med Ida, hennes kille och några andra. Vi ska givetvis kolla England - Sverige.
.
Jag läste i engelska tidningar igår. Där hånade dom oss inför ikväll. Det var en bild på Zlatan och över honom stog det "Zlatastrof!"
.
Men då kontrar vi till gamarna i England nu genom att säga, ikväll blir det Zvensk Zeger! ;)
.

Cravings just nu..

Publicerad 2012-06-14 15:32:03 i Allmänt,

Ända sedan bröllopet i lördags har jag gått och suktat efter fantastiskt goda laxrullar med pepparrotskräm. Det vattnas i munnen på mig när jag tänker på det.

Så idag gjorde jag i ordning små rullar och åt upp dom på mindre än 3 sekunder :) Så otroligt gott!!! Jag har rejäl cravings på detta nu.

Om ni inte har provat detta än så gör de!!! Det ända ni behöver är rökt lax, pepparrot som ni river och blandar ner tillsammans med philadelphia ost eller cream cheese (eventuellt lite dill också).

Bre på smeten över laxen och rulla ihop. Skär sedan små bitar så det blir som rulltårtsbitar. Nu tog jag en rätt liten laxbit därav små rullar som passar som små snittar. Men naturligtvis funkar ju stora också, till förrätt till exempel.

Farligt gott mina vänner :)
.

En mini besökare..

Publicerad 2012-06-14 11:18:12 i Allmänt,

Jag satt och klappade katten igår och får se något som kryper i pälsen på henne. Naturligtvis så var det ju en fästing. Jag plockade bort den ur pälsen men gud va svåra dom är att få tag på.

Sen känner man ju inte när dom kryper på en heller plus att jag hade jäkligt svårt med att få bort den från mig själv..

Varför finns de sånna här djur egentligen? Som gör mer skada än nytta och som man kan bli rejält sjuk av.

Ditt lilla fästing as!
.

Smärta och KBT..

Publicerad 2012-06-12 16:36:15 i Allmänt,

.
.
Har suttit och babblat med min trevliga läkare idag.. Måste ju säga att dom är jäkligt beundransvärda. Dom har ju för fasiken svar på allt man vill veta om allt! Den här gången gällde det ångest..
.
Jag fick reda på att jag tappar fattningen och får smått panik när jag inte har kontroll över mitt liv och min omgivning. Jag tyckte det lät som om jag var självisk men så var det inte alls utan bara rädd för att förlora kontrollen helt enkelt.
.
Gud vad skönt det var att prata med henne och få lite perspektiv på saker och ting.
.
Hon sa även till mig: "Vad bra att du inte frågar efter tabletter i första hand, många gör det." Jag svarade: "Nej ingen fara mig skulle du nog inte ens få i tabletter även om jag var tvungen." Jag har lite skräck för det nämligen och det vet hon om nu också.
.
När jag var yngre trodde jag att alla som gick till psykologer var riktiga psykopater, puckade i huvudet som verkligen hade stora psykiska problem.
.
Men jag har efter åren insett att besök hos en psykolog är bland det bästa du kan göra för dig själv.
.
Jag fick tid hos en psykolog i höst för att veta mer om mig själv vilket ska bli såå spännande så ni inte kan förstå. Jag ska även testa på kognitiv beteendeterapi (KTB) mot min ångest.
.
Jag har redan nu satt upp bilder i huvudet hur jag kommer skriva om och använda mina besök och psykologers arbetsredskap i mina framtida texter i journalistutbildningen :)
.
Och inte nog med läkarbesök så lär jag snart ringa tandläkaren också. Faan vad ont jag har i kinden och i tandköttet/visdomstanden plus att det börjar göra ont ner mot halsen. Jag dööör. Att ha ont i munnen är nog det värsta som finns :(
.
Kram
.

Besvikelsen är stor just nu..

Publicerad 2012-06-11 23:43:59 i Allmänt,

.
Det ända som var fint på planen ikväll var grabbarnas tröjor. WOW vad snygga bortaställ! Mycket snyggare än hemmastället.. Kanske att man skulle införskaffa sig en sån här..
.
Usch så besviken jag blev efter matchen. Det såg ju så bra ut först. Men men om man som Ukraina spelare vill vinna på att filma så visst.. Dom flesta i det laget skulle ha passat bättre på Dramaten.
.
Men nya tag på fredag!!!!!!
.
Nu ska jag sova. Imorn ska jag till sjukhuset och träffa min läkare.
.
Sweet dreams.
.

Herr och fru Norberg!

Publicerad 2012-06-10 20:00:52 i Allmänt,


.

.

.

.
Blir alldeles tårögd så fina dom är!
.

.
Haha jag lyckades ta en av dom roligaste bilderna.
.

.

.
Helt underbar god mat bjöds det på, bland annat laxrullar med pepparrotsröra vilket var det godaste jag någonsin ätit!
.

.

.

.
Riktigt rolig grej i programmet.
.

.
Supergod tårta.
.

.

.
När brudgummen lämnade lokalen för att titta vad det stog i de pågående EM matcherna så passade alla killar på att kyssa Kattis på kinden :) Så gulligt!
.
Vi tjejer gjorde även likadant på Markus när Kattis hade lämnat lokalen. Rolig tradition det där tycker jag.
.

.

.

.
På kvällen drack vi mycket vin och blev fnittriga ;)
.
Vilken helt fantastisk dag, kväll och natt vi hade! Jag kan ärligt säga att jag aldrig har sett ett mer förälskat par än Kattis och Markus. Dom blev tillsammans när dom slutade 9:an, (alltså för en evighet sedan) och dom är fortfarande nykära!
.
Är så glad för deras skull och önskar dom all lycka!
.
Hoppas ni också har haft en fin helg kära läsare!
.

Bröllopsklar!

Publicerad 2012-06-09 13:51:21 i Allmänt,


.

.


.

.
Okej jag ändrar mig nog ändå. Jag är nog både en sko- och klänningtjej. Fasiken vad kär jag är i min lila klänning!!
.
Nu är jag redo och stressad vilket jag inte behöver vara tydligen för jag pratade precis med Micke och han skulle hoppa in i duschen nu.
.
Ibland är jag riktigt avis på killar. Dom tar det alltid lugnt och det ända dom behöver göra är att klä på sig och fixa håret en aning så är dom klara.
.
Annat är det ju med oss kvinnor :) 3,5 timme tog det för mig att bli klar idag och ändå känner jag mig halvklar..
.
Puss på er, ha en fin helg!
.

Inväntar morgondagen med en kall

Publicerad 2012-06-08 20:50:27 i Allmänt,


.
Kom precis hem från Madde. Gud vad stressade dom är stackrarna ! :( Men det kommer gå så bra imorn.
.
Jag ska försöka leta upp en vattenfast mascara för om jag känner mig själv rätt så kommer det rinna en tår när jag ser det vackra brudparet :)
.
Fick även reda på idag att Maddes och min gamla klasskompis Bella från gymnasiet kommer imorn. Gud vad jag har saknat henne! Vi har inte träffats på säkert 4 år! Hon har nyligen fått sitt andra barn. En söt liten flicka :)
.
Nu ska jag sätta mig ute och filosofera lite. Sen ska jag inkränkta i Maddes hus imorn medans hon är och tar hand om bruden. Ska göra mig klar och möta upp hennes kille Micke som ska vara min kavaljer in i kyrkan.
.
Kram
.

Lunchdejt med bästa vän..

Publicerad 2012-06-08 11:38:06 i Allmänt,


.

.

.
Nu ska jag strax iväg på lunchdejt med en av mina bästa vänner, Viljas mamma Fredrika som annars bor i Sälen. Blev jätteglad när hon hörde av sig igår och sa att hon var i stan.
.
Senare idag ska jag kanske följa med mamma och pappa till deras vänners dotter som har tagit studenten idag. Får se om jag ser henne och alla andra lyckliga studenter åka omkring på stan under lunchen :)
.
Puss o kram.
.

Klirr i kassan = Bokat hotellrum

Publicerad 2012-06-07 20:55:29 i Allmänt,


.

.

.

.

.
Fina hotellrum på Tylösand hotellet.
.
Vad roligt det var att kolla bankkontot idag.. Alltid lika kul år efter år att få skattpengarna.
.
Jag ska spara det mesta. Jag ska inte göra något speciellt i sommar egentligen förutom bröllop och lite andra grejor men den största utgiften kommer bli Tylösand i slutet av juli. Jag bokade rum där nere igår i slutet av vecka 30.
.
Marie, jag och Mia ska dit och ta hand om oss själva och njuta av Sveriges finaste hotell och spa-avdelning. Och självklart sola, äta god mat och dricka nån drink på afterbeachen :)
.
Ska bli riktigt skönt att få unna sig och njuta av det här i slutet av sommaren innan pluggandet drar igång.
.

Bränd

Publicerad 2012-06-06 22:09:30 i Allmänt,


.

.

.

.

.

.

.

.
Jag satt ute i solen max en timme idag och blev rejält bränd på den lilla stunden :)
.
Vilken mysig dag. Jag och Marie satt och sola medans William och hans kompis Adam lekte. Ett tag hade dom vattenkrig också och då fick jag näst intill en hjärtattack när jag fick höra hur William börjar skrika och gråta.
.
Jag springer runt huset i panik men då leker dom ju helt som vanligt och ingen hade gjort sig illa.. Satungar att luras så där! Kan verkligen förstå hur rädd man skulle bli om det var ens eget barn.
.
Sen grillade vi och som ni ser så var det hur gott som helst! :) Jag frågade grabbarna under middagen vad dom skulle sjunga för sånger på skolavslutningen på fredag, bland annat nationalsången. Så dom satt och sjöng den i kör efter att dom hade ätit upp.
.
Vad härliga barn är i den åldern. Deras kommentarer och diskussioner är så kul att lyssna på.
.
William visade dock sitt missnöje senare att han var tvungen att gå på fritids i 3 veckor trots att han har sommarlov. "Madde snälla jag vill att du ska se efter mig i 3 veckor istället." sa han. Haha sötis!
.

Trevlig midsommarinbjudan..

Publicerad 2012-06-06 12:37:37 i Allmänt,


.
Såg precis att jag har fått en inbjudan till midsommarfirande av mitt fina bögpar Håkan och Joakim! :) När jag umgås med dom har jag inte roligt, jag har hysteriskt roligt!!!
.
Det är en annat midsommarfirande lite halvt inplanerat för min del också men jag måste nog tacka ja till Håkan och Jocke!
.
Ha en härlig Sverigedag mina vänner!
.

Sex på första dejten...?

Publicerad 2012-06-06 00:22:10 i Allmänt,

Jag höll ju på glömma en grej. I det inlägget jag skrev om Sex and the city så sa jag ju att jag skulle berätta om ett återkommande intressant ämne som alltid är ett frågetecken och som dom även diskuterar i serien...
.
Jag tar upp detta nu istället. Något som alltid kommer på tal vid dejting, något som jag och mina vänner har diskuterat om och om och om igen, och något som jag vet att även många många andra diskuterar och där det finns hundra olika åsikter om just detta är: Sex på första dejten eller inte för att det ska kunna leda till något mer?
.
Vissa menar på att man ska vänta innan man hoppar i säng med någon man gillar. Andra menar att det är bara att köra på om man är attraherad och gillar den andra. Och jag håller verkligen med det sistnämnda.
.
För det första, det är ditt liv och du bestämmer helt över dig själv. Du kan inte tänka några av dessa tankar som jag vet att folk gör: "Undrar om han/hon kommer vilja träffa mig igen om vi skulle ha sex för tidigt?" "Han/hon kanske tycker jag är lösaktig om jag har sex för tidigt?" "Jag vill vänta så att jag framstår som någonting bra."
.
.
Allt detta är bara skitsnack. Gör det som känns bäst för dig istället och tänk inte på vad andra ska tycka och tänka! Vill du ha sex? Ha sex! Vill du inte ha sex även fast den andra vill? Ha absolut inte sex! Man ska aldrig känna sig tvingad till det.
.
Låt säga att du är attraherad av killen/tjejen du precis har träffat, ni funkar bra ihop, pratar och har roligt och för varje minut som går så blir du alldeles varm i hela kroppen när du tittar på honom/henne. Och sen kommer vi till om att ta sig hela vägen till sängen eller inte? Vad har man egentligen att förlora? Nej just det ingenting.
.
Vi lever inte längre på 1300-talet då det kanske var fint att hålla på sig i 5 månader innan man kunde se varandra nakna och där sex nästan var lite tabu. Men idag är det inte tabu.
.
Jag känner många som blivit tillsammans och även gift sig och har det hur bra som helst även fast dom hade sex på första dejten. Och jag känner även andra som har hållit på sig rätt länge och sen efter flera veckor då dom bestämmer sig för att ha sex för första gången så har dom aldrig mer setts efter det.
.
Det handlar om att veta vad man får lite. Visst sex blir ju bättre med tiden i ett förhållande men för att veta om man även passar ihop fysiskt som psykiskt så är det ju helt okej att ha det så fort som möjligt.
.
Glöm det där med "Har man sex för tidigt så dör ju spänningen väldigt fort." Nej det gör den inte för det ligger i ditt ansvar om du vill att spänningen ska fortgå eller om det slutar där.
.
Många drar sig undan och "rymmer" också när det inte känns bra med sexet men det är ju något som måste byggas upp mellan två människor. Det kan inte funka bra hela tiden utan det handlar ju också om kommunikation.
.
Allt blir ju så mycket roligare om man tror på sig själv och har självförtroende nog och inte bryr sig om vad den andra ska tycka och tänka om en. Man lever för sig själv och inte för någon annan och det är ju en sån härlig känsla när man kan göra precis det man känner för.
.
Det är väl mest tjejer som är nojiga över detta ämne men även killar kan vara lite oroliga ibland också..
.
Ett exempel på det (som faktiskt är ganska kul). En vän till mig dejtade en kille förr som var jätterolig och trevlig. Första gången dom träffades sov han över hos henne och min kompis började tycka att han verkade så nervös när dom skulle lägga sig i sängen.
.
Han fick panik och virade in sig i täcket och kudden så att han (enligt min kompis beskrivelser) liknade en mumie som hade cellskräck. Killen sa att han ville ta det lugnt och inte stressa in i något och självklart så ska man ju acceptera det.
.
Men sen kommer det intressanta, andra gången dom sågs hade han sex med henne. Min kompis undrade ju lite vad som är skillnaden på första och andra gången egentligen. Och ja det kan man ju fråga sig?
.
Så mitt tips till alla mina fina singelläsare: Ha roligt med den du gillar även på första dejten! Allt handlar faktiskt om att ha roligt! Och om du tycker att sex inkluderar i det roliga så kör på! Men ha för guds skull inte sex om du inte vill för att vara snäll mot den andra. Det blir bara fel och du ska naturligtvis inte känna dig tvingad!
.
Sweet dreams!
.

Tisdag

Publicerad 2012-06-05 20:53:37 i Allmänt,

.
Supergoda och fina chokladbitar.
.
-------------------------------------------------
.
Jag har en vän som berättade för mig idag att hon har haft jätteont i brösten i flera dagar. Hon hade fått ha bikini på sig i två dagar för att det gjorde för ont med bh. Plus att hon sa att hon har mått jättedåligt fysiskt för några veckor sedan.
.
Orolig som hon var så nästintill tvingade jag med mig henne till apoteket idag så hon fick köpa gravtest. Hon har inte varit tillsammans med hennes kille så länge än så det skulle vara alldeles för tidigt för dom båda att få barn tillsammans. Men lyckligtvis så visade testet negativt.
.
Hon blev rejält lättad. Usch det måste vara hemskt för båda parter när det inte är planerat och när man inte vill behålla det. Inget fel alls på barn men ibland råkar dom små liven bli till när man minst anar det och när livssituationen inte är den bästa som i min väns fall.
.
Men upptäcker man en oönskad graviditet i tid så är det ju faktiskt ganska "lätt" med abort nuförtiden. Det räcker ju med att äta tabletter dom första veckorna.
.
Min vän sa idag till mig: "Tur att du verkligen säger åt mig nu att ta tag i det här för annars hade jag bara skjutit upp det för att jag varit så jäkla rädd och orolig och då kanske det hade gått för långt istället." Ja, that´s what friends are for :)
.
Senare idag så färgade jag håret på Madde och åt middag med henne. Trevligt! Nu tänkte jag ta en kall öl och sätta mig ute i kvällsolen ett tag.
.
Vi hörs!
.

Flickan och kråkan - Madde och skatan ;)

Publicerad 2012-06-04 23:42:33 i Allmänt,

.
Nu ska skatan strax sova ;)
.
Har precis suttit och beundrat min fina lila klänning som jag ska ha på mig nu på lördag när Kattis och Markus blir herr och fru!
.
Satan vad fort tiden går! Första bröllopet redan på lördag! Det är ju inte ofta man träffar dessa finingar då dom annars bor i Göteborg men snart är det dags.
.
Ska även bli så himla kul att träffa alla andra, systrarna Ericsons moster, kusin och morfar bland andra som jag ser en gång om året annars om ens det.
.
För er som inte hänger me nu så är detta min andra släkt jag pratar om kan man säga. Jag har varit en del av dom sen jag och Madde Ericson lärde känna varandra en solig dag sittandes på en sten utanför skolan när vi gick i 6:an och skulle börja samma klass i 7:an.
.
När vi båda precis hade lärt oss vad smink var. När jag försökte göra mig fin för alla tuffa killar i 9:an genom att smeta på mig ett 5 cm tjockt lager foundation i ansiktet och när Madde tyckte hon var fantastiskt fin i knallblå mascara. Hahaha jag dör! Ja, ni vet på den tiden då man fortfarande var liten och söt ;)
.
Imorn ska jag hem till Madde och färga håret på henne tills hon ska vara brudtärna och toastmadame på lördag.
.
Sov gott alla!
.

Missat samtal från New York

Publicerad 2012-06-04 15:53:59 i Allmänt,

.
Efter att jag hade duschat idag såg jag ett missat samtal - från New York! Min första tanke var direkt att det måste vara jobbet jag sökte i L.A. Har för mig att huvudkontoret låg i New York.
.
Dom får ringa igen och det gör dom säkert om det är viktigt. Jag känner inte riktigt för att ringa upp då det kostar ca 50 kr/min. Och sen vet jag ju inte vem det är?
.
Det kanske är något lurendrejeri också med något lotteri som folk brukar bli blåsta på från utlandet.
.
Om det skulle vara angående jobbet i L.A så kan jag i alla fall inte tacka ja eftersom jag nu har kommit in på en utbildning.
.
Herregud jag är ju egentligen sjuk i huvudet som i så fall tackar nej men jag vågar inte riskera att dra mig ur skolan nu för sen kanske det dröjer 4-5 år innan jag kommer in på någon utbildning igen..
.
Hmm, jobbigt att ha dilemman ;)
.
Ha en bra dag!
.

Faith hope love

Publicerad 2012-06-04 00:26:39 i Allmänt,

mFP1YZ on Make A Gif, Animated Gifs
.
.
Så här blev den stora tavlan.. Fast jag vet inte om jag är klar än. En tavla blir man ju aldrig riktigt färdig med. Man vill alltid måla dit något mer eller ändra färgerna :)
.
Men den får duga så länge..
.
Nu måste jag köpa nya målardukar då dom börjar ta slut. Färgerna jag har köpt är jättebra och räcker länge.
.
Sov gott!
.

Måla tavlor = Bra terapi

Publicerad 2012-06-03 20:37:23 i Allmänt,

.
.
.
Tror att det är vädret som gör mig lite nere idag. Det började med att jag fick ont i huvudet tidigare idag, sen gick det över och efter det har jag istället bara varit allmänt bitter hela eftermiddagen utan någon större anledning egentligen. Men aja, alla dagar kan inte vara bra.
.
Tavlan som ni ser målade jag för ett tag sedan. Det är något som gör mig glad när jag får måla och mixtra med fina färger. Ibland blir det inte ens ett motiv utan jag kladdar mest men även en massa meningslösa streck är ju konst sägs det ;)
.
Nu ska jag börja måla en större tavla (andra bilden) och lyssna på lite härlig reggae och drömma mig bort till den riktiga sommaren.
.
Älskar att måla och kladda.
.
Jag är inte så bra på att prata om mig själv och mina bekymmer med andra såvida inte någon bryr sig och är intresserad på riktigt hur man mår (för sånt märker man, vilka som är äkta och falska).
.
Jag är istället en bra lyssnare och gillar att lyssna på folk och försöka hjälpa andra i andras problem och situationer.
.
Men måla är faktiskt en bra terapi har jag kommit underfund med. Det är rätt mycket känslor som kommer ur mig när jag målar. Bra att rensa sig själv ibland ;)
.
Kram!
.

Lite shopping i regnrusket..

Publicerad 2012-06-02 17:57:37 i Allmänt,

.
Eftersom det regnar och endast är 6 grader ute i juni (!) så får man handla lite vinterkläder igen. Den här mysiga gråa tröjan köpte jag idag.
.
.
Fina och långa fjäderörhängen fick följa med hem också...
.
.
...samt ett par Ray Ban-modeller då solen är så oerhört stark och skön just nu ;)
.
Utnyttjade även ett presentkort jag hade på en hårsalong idag där jag köpte en stor flaska innehållande någon slags skyddande inpackning. Kul med hårprodukter tycker jag :)
.
Puss på er!
.

Varför ogillar killar satc - som är bättre än porr!

Publicerad 2012-06-02 00:18:25 i Allmänt,


.
Min fredagkväll har bestått av en supergod pizza och Sex and the city.
.
Att framför allt killar har en förkärlek till porr är ju knappast någon hemlighet.
.
Visst porr gör väl dom flesta upphetsade vid rätt tillfälle (inklusive mig själv) men om vi ska vara ärliga, Sex and the city är 100 gånger bättre än porr och denna underbara serie faller inte killar i smaken? Märkligt!
.
En sida på nätet som jag besöker flitigt är swefilmer.com. Där kan du se tusentals filmer och serier helt gratis och nu har jag till min glädje sett att alla säsonger av Sex and the city går att se där.
.
Jag har börjat med första säsongen ikväll. Så himla kul och vilken nostalgi!
.
Det finns många filmer och serier som är typiskt amerikansk, ni vet sånna där romantiska slut som bara amerikaner kan men Sex and the city är verklighet! Jag känner igen mig i så mycket i serien.
.
Alla relationer man har till såväl killar som sina vänner, intriger, skratt, vänskap, kärlek, besvikelse, sex, sex och åter sex m.m. Ja det är helt enkelt bättre än porr!
.
Är det för att det just är så mycket annat än själva sexet som gör att killar inte gillar serien tro? Jag tror killarna har missuppfattat serien också för vet dom ens om att det är sexscener i varannan scen till exempel?
.

.
Och ett av de intressanta ämnena jag känner igen mig i som är med i ett avsnitt är hur singlar är den största fienden och hotet mot dom som är upptagna. Det är som om det är krig emellan dessa två sorter.
.
Jag vet av egen erfarenhet att många tjejer som är i ett förhållande har svårt för mig. Så fort dom ser mig kommer dessa föraktade blickar och dom snackar skit till höger och vänster utan att dom känner mig.
.
Sen när dom väl får prata med mig så inser dom att jag inte var så farlig ändå utan att jag är riktigt trevlig.
.
Och dom brukar då till och med be om ursäkt för att dom hade sånna fördomar mot mig, "att jag skulle ta deras kille ifrån dem", vilket jag aldrig någonsin ens skulle komma på tanken att göra.
.
Och det är så uppenbart att det fungerar så här när man är singel för när jag och Jimmy var tillsammans så var jag "accepterad" för att jag hade kille. Alltså, jag var inte ett hot längre för att dom visste att jag var upptagen redan.
.
Det är en tydlig skillnad på hur man blir sedd när man är singel och när man är i ett förhållande.
.
Och har ni också märkt hur dom flesta par drar sig undan när de blir tillsammans med någon? Såklart att man vill spendera mycket tid med den man är kär i och att man tänker mycket på den personen i fråga.
.
Men att glömma bort sina vänner är helt oacceptabelt. Men tyvärr så är det vanligt.
.
Tänk på att det kan vara farligt, för den dagen det tar slut med din flickvän/pojkvän så upptäcker du att du står där ensam utan dina bortglömda vänner.
.
Kärlek är helt underbart men vänskapen med sina vänner är livsviktigt.
.
Nu ska jag sova.
.
PS. Ska berätta om ett annat alltid återkommande intressant fenomen imorn. Hmm jag känner mig just nu som Carrie i serien.
.
Ja vem vet, en vacker dag kanske jag också har en egen kolumn i en tidning angående sex och relationer precis som hon har. Ska jag erkänna en sak? Det är ju faktiskt en dröm jag har :)
.
Dröm sött alla!
.

Wordfeud..

Publicerad 2012-06-01 16:07:58 i Allmänt,


.
Spela med mig på Wordfeud kära läsare :) Adda: maddek86
.
Jag vet att jag är sanslöst mycket efter med att spela wordfeud. Detta har säkert många tröttnat på redan. Men jag är lite tvärtemot alla andra.
.
När detta var som mest populärast tyckte jag att alla var så fjantiga för att dom var så besatt av det här och jag såg inget som helst nöje i att spela haha, men nu när hysterin har lugnat ner sig så har jag börjat.
.
Rätt kul faktiskt. Bra tidsfördriv när man har tråkigt i alla fall :)
.
Kram!
.

Om

Min profilbild

Madde

Namn: Madde Bor: Stockholm Från Gävle Gör: Studerar journalistik Kontakt: [email protected] Instagram: mkarlsson86

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela