missmk

Live your life before someone else does

Studio81

Publicerad 2012-10-31 13:47:00 i Allmänt,

 
 
 
 
Gud vad skönt med friska toppar igen! Jag hade bokat tid med en jätteduktig tjej som heter Susanna. Hon är även specialist på färgning. Ska boka tid med henne igen då hon ska avfärga mitt svarta hår och lägga i en kaffebrun färg. Vill ha det lite lite ljusare tror jag så det kommer nog bli jättebra!
 
Köpte även med mig lite grejor hem som ni ser. Volumeiron bland annat, eller som det heter på svenska volymstrykjärn ;) Har redan testat den och den är grym!!!
 
Kan verkligen rekommendera denna till er som vill ha mer volym i håret. Mycket bättre än till exempel volympuder som bara skräpar ner och gör att håret ser dassigt ut. Den här lilla saken (som även är smidig att ha med i väskan) kostar bara 299:-!
 
Köpte även nytt RIKTIGT schampoo, balsam och inpackning från Sebastian Penetraitt som tydligen är det "hetaste" inom salongerna nu. Ska bli spännande att se om det är bra. Jag gillar ju Björn Axén som jag redan har. Men då dessa tuber var rätt dyra så antar jag att dom sopar banan med alla andra produkter ;)
 
Fick även med några små provflaskor som ni ser.
 
Jag ska aldrig mer köpa schampoo och balsam i vanliga butiker som ICA och Konsum. Dom förstör verkligen håret. Det kan ju faktiskt jämföras med hur man tvättar ansiktet. Tvättar man bara med vanlig tvål blir man till slut torr och tvättar man håret med vanligt fructis-schampoo eller dylikt så blir ju även håret torrt till slut.
 
Var även in på FACE och köpte en ny rouge. Gud så bra man mår med lite nytt tilll hud och hår :)
 
Kram
 
 

Lägenhetsvisning nästa vecka!!

Publicerad 2012-10-29 22:06:00 i Allmänt,

 
Fick ett väldigt glatt besked idag av fina Mia (Maries kompis). Hon ska ju flytta ihop med sin kille efter jul och frågade idag om jag fortfarande är intresserad av att hyra hennes lägenhet. Mitt svar blev: "JAAAA, jag tar den!" ;)

Jag ska till henne på tisdag och kolla in den. Hon ska bara få godkännande att hyra ut den av styrelsen så håll alla tummar för att det blir godkänt kära läsare! Som ni ser så kommer jag få gångavstånd till mitt jobb i den nya lägenheten, men det bästa av allt är att jag har en "egen" lägenhet och väääldigt centralt dessutom. Är så himla glad!
 
Men innan visningen har jag denna härliga vecka att se fram emot. Jobb tis-fre. Och på onsdag ska jag till ett jättebra ställe (har jag hört) Studio81 här på Södermalm och klippa mig. Funderar även på att göra lite ljusa slingor. Och på torsdag flyttar Louise hit! En superhärlig tjej från Skövde. Vi har bara känt varann i lite drygt två månader men det känns som flera år! :)
 
I helgen ska vi ut. Hanna ska också med och eventuellt Emma. Ska bli så kul!
 
Kram!
 

Måndag...

Publicerad 2012-10-29 13:37:12 i Allmänt,

 
Wow vad bra Hypnotisören var! Har faktiskt aldrig sett en bättre film som varit svensk. Det var riktigt rått och hemskt emellanåt men väldigt spännande! Gå och se den! :)
 
Nu har jag precis loggat in på min studiesida och läst otroligt glada besked av mina klasskompisar och lärare. Vi har ju skrivit en synopsis och jag har valt att skriva en artikel om tekniken och hur den påverkar oss. Det blev riktigt uppskattat av alla och dom ser fram emot när min artikel är klar.
 
Detta kommer dock bli svårt! För det första så måste jag vinkla arikeln till något speicellt och sen har ju alla så höga förväntningar på mig nu så det känns lite jobbigt :)
 
Ska ta och fila lite på artikeln nu och senare ikväll kanske jag ska till Söderstadion och kolla Hammarbys sista hemmamatch.
 
Hörs!
 

Vilken dag!!

Publicerad 2012-10-27 22:02:00 i Allmänt,

 
 
 
Nu ska ni få höra på något sjukt! I morse när jag kom till jobbet så var det första jag möttes av ett brandalarm som hade gått i ett rum.
 
Vi upptäckte då att det var typ världens mest ointelligenta rikspuckon som går i ett par skor som hade orsakat branden genom att ställa en kokplatta (!) under sängen som dessutom var varm som f*n med en TIDNING ÖVER! (Varför ta man med sig en kokplatta till ett hotell?!)
 
Till saken hör också att dessa två (en man och en kvinna) hade med sig deras bebis som kanske var max 10 månader. Då skulle de gömma kokplattan för ungen genom att lägga den under sängen. Helt jäkla sjukt. Där om någonstans kan väl barnet få tag på den genom att han kryper!! Att ställa den på ett bord där inte barnet når var tydligen inte aktuellt! Ärthjärnor!
 
Sen luktade det brandrök i hela korridoren och föräldrarna hade inte en tanke på att byta rum där det nyligen var som en rökbomb. Min kollega blev förbannad på dom och sa att de måste byta rum för BARNETS SKULL.
 
Jag hade nästan lust att ringa socialen och polisen där ett tag men jag hejdade mig när dom kom och bad om ursäkt. Stackars barn!
 
Nog om den incidenten. Senare under dagen skedde det bara trevliga saker. Mitt från ingenstans kommer Jeanette in i lobbyn och ska checka in med hennes dotter. Jag har umgåtts med Jeanette hur mycket som helst förra året då hon är vän med Madde. Det var så himla kul att se henne! Hennes dotter Louise berättade även att hon kände min kusins nya flickvän jättebra. Hur slumpigt var inte det då?
 
Dom checkar ut imorgon så jag hinner träffa dom igen innan dom åker. Senare på eftermiddagen kom även Marie och Johan in och hälsade på. Mycket trevligt.
 
Nu ska jag sova och jobba 8-19 i morgon. Efter jobbet ska jag och H ut och äta och även gå på bio. Tror det blir Hypnotisören. Har läst boken och är orolig över att den ska vara 100 gånger bättre än filmen och då kommer jag bli sur och besviken.
 
Sov sött!
 
 

Finbesök hemifrån!

Publicerad 2012-10-27 00:35:34 i Allmänt,

 
Har precis lagt mig och börjar jobba 9 imorn. Fick ett glatt sms ikväll. Bästa vän (Marie) och hennes karl har checkat in på Sign precis vid mitt jobb här i stan och dom ska vara här hela helgen.
 
Tyvärr så jobbar ju jag i helgen men hon och Johan kommer in och hälsar på mig på jobbet i morgon!!! :) Gud va kul! Då får dom se hur jag har det i min vardag här i huvudstaden.
 
Ska bli mysigt att jobba i helgen. Jag gillar att jobba helg. Den nya tjejen kommer in och fortsätter lär upp sig i morgon också. Trivs mer och mer på jobbet. Vi är ett riktigt härligt gäng som skrattar och har kul ihop!
 
Nu dags att sova.
 
Sov gott alla!
 

Sitter och gråter till Berg flyttar in...

Publicerad 2012-10-25 18:48:00 i Allmänt,

 
Sitter och tittar på Berg när hon är hos Henke Lundqvist på Manhattan. Jag kollade några sekunder på det igår på jobbet och kom på mig själv med att jag bara stod och gapade. Jag dog lite när man fick se hur karln bodde!!
 
Vilken fin kille han verkar vara. Jag har träffat honom två gånger i Gävle förr på ett hotell när han var där med Frölunda. Han var väldigt blyg och trevlig minns jag. Han berättade för Carina hur han friade till sin flickvän. Det började då rinna tårar på mig. Det rinner så mycket tårar på mig att jag knappt ser dataskärmen längre. Jag är jättekänslig för romantiska gester :)
 
Sen hade han överraskat sin tjej med att flyga in alla hennes vänner från Sverige. Hon berättade då att hon grät floder och ja, vem hade inte gjort det! Vilken fantastisk pojkvän som fixar sånna fina grejor.
 
Han hade även haft det jobbigt inom familjen för ett år sedan då hans pappa var med om en svår operation. Han sa att det såklart var tufft och att han grät mycket då. Han började nästan gråta nu i tv också. Finns verkligen inget finare än en kille som vågar och kan visa sina känslor! Helt jäkla fantastiskt!
 
 
 
Jag inne i Madison Square Garden. Väldigt små bokstäver :)
 
 

Stabil tillvaro

Publicerad 2012-10-25 18:10:00 i Allmänt,

 
Hej vänner!
 
Har ni saknat mig? Lite va? ;) Jag har lyckats fått bort den där rutan som kom fram varje gång man gick in på bloggen. Skönt!
 
Har varit lite frånvarande dessa dagar. Igår bland anant, så var jag och Henrik till ett Thai-ställe och åt lunch. Första gången någonsin som jag provade thai-mat. Det var riktigt gott! Jobbar och pluggar väääldigt mycket just nu också. Det är inte så jobbigt som jag trodde det skulle bli för när jag väl sätter mig ner och börjar skriva i mina studier så flyter det bara på.
 
Har skrivit min första synopsis nu och ska skicka in den. Och för er som inte vet vad en synopsis är så kan jag berätta att det är som en artikelidé. Man skiver rubrik, ingress och så lite vad artikeln ska handla om. Dessa synopsiser kommer jag skriva massor av när det är dags att gå ut i arbetslivet med detta sen.
 
Vi fick skriva om valfria ämnen nu och jag valde det här med hur tekniken påverkar oss människor. Att vi blir mer och mer folkskygga, bekväma och egoistiska.
 
Nu kan jag slappna av mer på jobbet också för nu har det börjar lite nya ansikten. Jag lärde upp en ny tjej idag. Hon är duktig och jag känner på mig att hon kommer få vara kvar. Kul!
 
 
Hörs senare...
 
 

Orkar inte...

Publicerad 2012-10-22 22:22:01 i Allmänt,

Fan vad trött jag blir ibland!!
 
Som ni ser när ni går in på bloggen så kommer det upp något Windows-säkerhetsmeddelande där man ska fylla i användernamn och lösenord. Jag är ett lika stort frågetecken angående detta som ni är.

Det tillhör tydligen någon tjej som heter Miriam och jag har ingen aning om det är hon som är så satans barnslig att hon försöker förstöra/spärra bloggen eller om det har blivit fel någon annanstans. Jag vet bara att det är jävligt irriterande!

Jag har tänkt tanken att lägga ner det här med blogg och bara fokusera på att skriva i mina studier men då jag har vänner som bor långt ifrån mig så kan det vara kul för dom att gå in och läsa vad jag har för mig, samma som jag går in på deras bloggar. Sen älskar jag ju att skriva så jag vill ju fortsätta blogga.
 
Aja får se om den där jävla rutan försvinner eller om jag helt enkelt får byta blogg igen - för femtioelfte gången.

Özz Nujen borde bli statsminister!

Publicerad 2012-10-22 12:40:00 i Allmänt,

 
Mina fina kollegor Yvette och Sofia med Özz.
 
Kan verkligen rekommendera er alla att gå och se showen!! Eller som Özz sa till oss: "Om ni gillade det här så säg till alla ni gillar att gå och titta. Och om ni inte gillade det så säg till alla ni inte gillar att ändå komma och titta så får dom genomgå samma skit som ni". Haha.
 
Men jag kan säga till både dom jag inte gillar och dom jag gillar att ni MÅSTE se showen!
 
Det var en blandning av psykologiskt tänk i samhället där man liksom får denna "aha"-tanke. Samtidigt som vi skrattade så tårarna sprutade.
 
Han skämtade mycket om kungen som han avgudar. En annan kung han också talade gott om var Zlatan. Sen var det mycket råa skämt om muslimer, hans egen familj och främlingsfrientlighet som är ett stort problem i samället.
 
Han sa även en riktigt tänkvärd grej då han började prata om Utöya. Det var fruktansvärt det som skedde där men det han var orolig för var "hoppas det inte är en sån som jag som har gjort allt detta för då är det kört". När han sen fick se att det var en vit norsk man så blev han konstigt nog lättad.
 
Sen sa han en grej som jag aldrig har tänkt på tidigare. Breivik har fått tillgång till massor med psykologer, terapeuter m.m. Vi har även kunnat följa honom sedan barndomen, vilka lärare han hade, var han växte upp o.s.v. Nu kommer vi till det intressanta. Tror ni att det hade varit lika mycket uppmärksamhet och rotande i en bakgrund om det hade varit en muslimsk man? Nej det hade det inte.

Det tystas även ner det här med terrorismen i Norge när en vit man har utfört något. Men han som sprängde sig själv mitt i julhandeln i vintras blev det krigsrubriker om "Nu har muslimska terrorn nått Sverige". Och då ska tilläggas att killen som sprängde sig i julhandeln var lika svensk som vilken annan som helst. Han var till exempel uppvuxen i Småland.
 
Det bästa han sa var på slutet. Sverige är ju ett av de ledande landen i världen vad gäller vapen och minor ute i krig. Han sa att han ofta brukar höra "Varför ska det komma invandrare just till oss i Sverige". Han sa: "Svaret är enkelt, ni skickar ut skit i krig och då får ni skit tillbaka". Haha.
 
Han borde bli statsminister. Helt klart. Efter showen kom även Måns Möller och stod med oss, han som jag alltid har tyckt varit så jäkla bra men han fanns inte efter Özz briljans kan jag tala om.
 
 
 
 
 
Det blev sedan en hel del dricka med alla och vi avslutade på Riche innan jag tog taxi hem.
 
Gå och se showen!!
 
Nu ska jag plugga hela dagen innan personalmöte väntar i eftermiddag.
 
Kram
 

Världens bästa Karlssons!

Publicerad 2012-10-21 02:32:36 i Allmänt,

 
 
Marie och William myser!
 
Har haft en helt underbar kväll med dom bästa! Det går inte att beskriva släkten Karlsson. Man måste vara med själv för att älska dessa människor :)
 
Vi har så jäkla kul ihop. Vi berättar alltid roliga anekdoter för varandra, skrattar åt vår sjuka och vulgära humor samtidigt som vi även kommer in på allvarliga och intressanta diskussioner. Är så nöjd med kvällen!
 
Sova nu sen tillbaks till huvudstaden i morgon och kolla på Özz Nujen. Ska försöka hinna med ett besök i Maries butik i morgon också innan jag sätter mig på tåget.
 
God natt!
 

Barnens Hus - inte nyttigt för oss som ännu är barnlösa!

Publicerad 2012-10-20 21:22:00 i Allmänt,


Vissa barnvagnar idag är så snygga att jag skulle kunna köpa en även fast jag är utan barn. Haha. Kommer inte bli lätt för den killen som blir pappa till mina barn i framtiden. Jag kommer nämligen ha en otrolig beslutsångest när det är dags att införskaffa sånt här.

Var in en sväng på Barnens Hus idag och skulle traska runt där och titta efter present till Kian som nyss fyllt 2 år. Men det var ju lättare sagt än gjort.
 
Så fort jag kom innanför dörrarna och för varje steg jag tog så ville jag skjuta mig själv! Jag älskar barn det gör jag verkligen men att höra 30 ungar stå och skrika och grina eller rycka i sina föräldrar i olika hörn, och peka på vad dom skulle ha gjorde att jag fick panik och började kallsvettas.
 
För det första: Hur FAN kan föräldrarna tillåta ett sånt beteende? Och för det andra: VARFÖR går man ens in i en sån här butik med sina barn om man vet att det kommer sluta på det här viset med gap och skrik? Varför inte bara gå in där i lugn och ro utan sina barn och köpa något! Barn uppskattar ALLA typer av leksaker och behöver inte vara med och välja ut något speciellt.
 
Jag måste ju säga att efter dagens besök där inne så är personalen på leksaksaffärer mina stora idoler som har det här som vardag!
 
Jag lyckades till slut hitta en rolig leksak till Kian och rusade med bestämda och lyckliga steg till kassan likt en fånge som ser dagens ljus för första gången på flera år.
 
 
Det fina och härliga med barn väger ändå upp allt negativt som det här! Kian skulle sitta i mitt knä hela tiden efter fikat idag. Sötis!
 
Sen när jag skulle åka hem så kom han och sprang emot mig och skrek "hej då!!!" och kramade om mig. Vilken lycka!
 
Nu ska jag sminka mig lite och bege mig till Anders och Anette och träffa gänget.
 
Kram
 
 

Äntligen!

Publicerad 2012-10-20 12:08:33 i Allmänt,

Jag är en sån person som älskar att köra bil! Spelar ingen roll om det är mitt inne i en stor stad eller ute på landsvägar, jag kan köra vart som helst och upplever det så befriande!

Nu när jag satte mig i mamma och pappas bil kom jag på mig själv med att jag inte har kört bil på nästan två månader! Så länge har jag aldrig varit ifrån förarsätet förut sen jag tog mitt älskade körkort för 8 år sedan.


Fredagsmys

Publicerad 2012-10-19 23:14:00 i Allmänt,

 
Jag har landat i de uppländska skogarna. Möttes av tacosförberedelser när jag klev innanför dörren! Mammas tacosgratäng... det finns inget godare!
 
 
 
Pappa tyckte att vi skulle ha lite fredagsmys ikväll och införskaffade lite bubbel. Mycket trevligt! :)
 
 
Har ni sett vilken kreativ och pysslig mamma jag har! Hon är så duktig. Hon visade mig detta ikväll som hon har gjort nyligen. Ett vykort som hon ska ge hennes och pappas vänner. De ska åka till London tillsammans och ska nu planera resan. Ser ni så fyndig hon är i texten!

Pappa praktiserade på en tidning när han var yngre och är grym på den svenska grammatiken och språket i sig och mamma är såhär påhittig. Hmm, det är nog ingen slump att jag fastnade för journalistiken tror jag ;)
 
Kram på er fina läsare!
 
 

Universum och dess oändlighet...

Publicerad 2012-10-18 14:21:14 i Allmänt,

 
Haha den här var bra!
 
Kom precis innanför dörren, har duschat av mig och satt mig i soffan och surfat lite. Har suttit och läst om Felix Baumgartners hopp från 39 000 meters höjd som vi bara inte kan tänka oss hur det är möjligt egentligen. Man tycker liksom att man är högt upp när man flyger då planen når en max höjd på 10 - 15 000 meter tror jag.
 
Våra hjärnor är inte tillräckligt utvecklade för att riktigt förstå vad Felix har gjort egentligen. Jag brukar tänka på detta ibland med rymden och universum. Vi är ju bara en prick i universum. Om ni tänker på detta och hur oändligt stort det är så kommer ni på er själva att ni typ tappar fattningen efter en stund. Haha. Kanske är typiskt mig att tänka sånna här extrema tankar men det är riktigt kul och intressant.

Någonstans där ute måste det ju finnas fler världar med liv eller kanske till och med människor någon annanstans? Synd att vi aldrig kommer få reda på det...
 
Nu ska jag sluta vara djup och pallra mig till jobbet. Har vändpass ikväll. Börjar 8 imorn igen :/ Men bara att bita ihop. Klirr i kassan är aldrig fel! Ska ta och unna mig något riktigt härligt i november tänkte jag. Typ spa/relax eller något annat trevligt.
 
 

Slutversionen av ingresserna är inlämnade, skönt!!

Publicerad 2012-10-17 10:32:06 i Allmänt,

 
Sorry för dålig bildkvalitét. Nu är mina tre ingresser justerade och inlämnade! Känns så skönt. Som ni ser så har vi fått tre helt olika artiklar att jobba med. Dessa artiklar har saknat ingresser som vi skulle skriva ihop. Det har varit ett litet pussel men nu är jag helnöjd! :)
 
Kram!
 

Vilken kväll det blev!

Publicerad 2012-10-16 23:35:25 i Allmänt,

När Tyskland gjorde 3-0 ikväll fick jag nog och gick och sorterade tvätten istället. Sen hörde jag vrål från vardagsrummet lite då och då och nästa gång jag tittade till på tv:n stod det 4-3!!

Jag hann precis se när Elm kviterade och fick rysningar jag aldrig tidigare känt.
 
Sen brast jag ut i asgarv när jag messade med min älskade roliga pappa efter matchen...
 
 
 
 
Haha... Tydligen så växte pappas skalle en aning efter denna magiska insats ;)
 
 
 
Alla som gillar sport vet också att Lasse Granqvist är fantastiskt underhållande på radion. Jag måste lyssna på honom i slutet av matchen i morgon! :)
 
Sov sött alla!
 

Dålig stämning...

Publicerad 2012-10-16 19:52:00 i Allmänt,

 
 
Hej fina ni!
 
Jag lever men har varit lite frånvarande dessa dagar på grund av olika anledningar. Bland annat jobb och plugg. Nu har jag precis varit ner i tvättstugan och tvättat. Jag är nog ensam i världen om att tycka det är ganska kul att tvätta. Man mår ju så bra sen när kläderna luktar gott :)
 
Idag hade jag min första konferens på jobbet. Det gick superbra! Har även bokat in en annan konferens idag som anländer på lördag. Men då är jag ledig så jag har förberett allt till mina kollegor. Fasiken vad mycket ansvar det är. Men jag gillar sånt!
 
Nu ska jag försöka packa klart tills jag ska hem i helgen. Kusin Anders fyller år på lördag så jag ska dit en sväng på kvällen. Ska bli kul med kusin- och kompisträff. Sällan man ser dom nuförtiden :(
 
 
På söndag ska jag till Rival med mina kollegor och kolla på detta. Har hört från flera att det ska vara riktigt bra. Ser jag verkligen fram emot!
 
Nu är det dags att se när blågult spöar tyskarna! Heja Sverige!!!!!!!! Och nu kommer den här abstinensen igen i min kropp... Jag blir så otroligt sugen på att börja spela fotboll igen varje gång jag ser en match på tv:n.
 
Kram
 

Hittade gamla sommarbilder hemifrån...

Publicerad 2012-10-14 11:59:00 i Allmänt,

 
 
Håller redan på packar lite för att åka hem hit till mitt barndomshem på fre-sön. Tänk att man aldrig är nöjd. När jag var hemma på denna lilla ort förr så ville jag oftast därifrån men nu när man bor i en stor stad vill man gärna hem till lugnet ibland igen.
 
 
Ska bli trevligt att komma hem till fina mamma och pappa igen och bli lite ompysslad :)
 
 
Sol och bad på Rullsand i somras! Ska även hinna med att besöka dessa juveler medans jag är på hemmaplan.
 
 
Min kompis som vägrade flyga iväg :)
 
 
Älskade vän Madde ska jag också försöka hinna träffa. Synd att inte dygnet har fler timmar ibland :S
 
 
Mina kusinbarn Stella och Ebba. Hoppas även att jag kanske får se dessa sötnosar hos Marie.
 
Dags för lunch nu.
 
Ha en bra söndag alla!
 

Vilka hemska människor det finns!

Publicerad 2012-10-13 23:59:00 i Allmänt,

 
Sånna här klipp finns det många av på youtube där unga sitter och visar lappar med tragiska texter. Detta tas inte på allvar. Och vad har hänt nu? Jo nu är den här vackra, söta flickan död.
 
Satt precis och kollade på hennes video på youtube och det gör så fruktansvärt ont i hjärtat att det finns folk där ute som kan vara så jäkla elaka.
 
Förbannade ungjävlar rent ut sagt. Men det värsta är ju att det inte är barnens fel i grund och botten att de blir mobbare. Utan oftast ligger det hos föräldrarna. Hur de väljer att uppfostra och forma sina barn. Som jag nämnde i tidigare inlägg så finns det barn som aldrig har känt kärlek hemifrån. De barnen löper störst risk att hamna i missbruk och även bli mobbare.
 
Fan vad förbannad jag blir över att vuxna människor inte kan ta ansvar för sina barn! Har man satt ett barn till världen så ska man fan se till att finnas där och se till att de blir sympatiska och ödmjuka människor när de växer upp.
 
 
Det här är något jag skulle kunna tänka mig att ägna mig åt när det kommer till journalistyrket sen. Att hjälpa ungdomar som har det svårt och som blir utsatta av till exempel mobbing. Att de ska känna att det finns folk som bryr sig. Och där de kan få tips och råd.
 
Och så var det det här med killproblem som är så känsligt i tonåren. Amanda träffade en kille som hon trodde gillade henne men det visade sig att aset hade flickvän och utnyttjade Amanda. Samtidigt som den fega flickvännen och hennes vänner sen slog ner Amanda.
 
Fy fan för sånna här as alltså!!!
 
Det värsta är att vuxna nästan är värre. Det finns ju gott om otrogna, elaka svin i vuxenvärlden också.
 
Man skulle egentligen också kunna säga att det är internets fel att unga människor dör på grund av sånt här. Hade inte webcams och internet funnits så hade inget av det här heller hänt. Då hade Amanda haft ett helt vanligt liv som vilken som helst.
 
Jag skulle kunna skriva om sånt här dygnet runt men nu känner jag att min hjärna håller på exploderar av ilska, hat, förtvivlan och även stor sympati gentemot Amanda och hennes familj.
 
Barnaga kanske är något att satsa på igen på snorungar som är elaka?
 
Nu vet jag att alla mina läsare är av den bästa sorten men lova mig att ni aldrig någonsin är elak mot någon. Var ärlig mot alla istället och visa respekt, ödmjukhet och omtänksamhet mot dina medmänniskor. Allt blir så mycket lättare då :) Och om ni märker och ser att någon är elak mot någon annan så säg ifrån och våga gå emellan!!
 
Vila i fird vackra lill tjej!
 
 

Det kommer bli guld igen ser jag...

Publicerad 2012-10-13 21:18:00 i Allmänt,


Jag har varit dålig på att följa Brynäs den senaste tiden men det har ju gått hur bra som helst för dom ser jag! :) Titta vilken rolig läsning! 
 
Behöver dom ens spela klart den här säsongen av elitserien? Jag menar, vi alla vet ju ändå vilka som kommer ta hem guldet... igen ;)
 
Såg att det är en viss Elias som gjort väldigt många mål på få matcher. Endast 17 år! Svriges bästa och blivande hockeystjärnor kommer ifrån Brynäs nuförtiden.
 
Härligt!
 
Blir en lugn hemmakväll för mig istället. Skönt! Nu är jag även på bättre humör efter att ha fått sovit ett tag i eftermiddag. Har även lämnat in ingresserna nu vilket känns så skönt! Är så stolt och imponerad över mig själv att jag faktiskt lyckas kombinera heltidsjobb, studier och vänner.
 
Kram
 

Plugg-lördag.

Publicerad 2012-10-13 16:02:00 i Allmänt,

 
 
Är klar med två ingresser av tre nu. Det gick som en dans på rosor så fort jag kom igång. Härligt! Dock är det inte min dag idag. Känner mig lite nere och på dåligt humör. Sånna dagar måste vi ju också ha tyvärr :( Varför vet jag inte. Jag kanske har fått PMS?

Ska lägga mig i soffan och käka choklad och glo på film hela dagen efter att jag har pluggat klart. 
 
Sen kanske jag får för mig att gå ut och ta en drink ikväll. Ska fråga Hanna om hon vill hänga på. Hanna är grym! 1 sekund i hennes sällskap och man är som en ny och glad människa igen, full med energi! Sen är det ju lördag och jag börjar inte jobba för ens 15 imorn :)
 
Hörs!
 
 

Exhausted!

Publicerad 2012-10-13 00:23:00 i Allmänt,

 
Ungefär såhär såg det ut för mig och min kollega på jobbet ikväll. Jag har varit så jäkla trött idag så det inte är klokt :) Tror att jag börjar slappna av väldigt mycket nu då det inte känns lika fullt upp längre plus att jag har kommit in i jobbet och är inte lika stressad som tidigare. Dock är det jobbiga tider och långa jobbhelger ibland :( Men men bättre än ingenting.
 
Jag och min superhärliga kollega Yvette har varit lika trötta ikväll och har suttit och babblat om allt möjligt och skrattat ikapp. Det är hon som är konferensansvarig just nu så vi hade en riktig genomgång om detta ikväll också.
 
Imorn är jag ledig och ska skriva klart skrivuppgiften som ska vara inlämnad senast måndag. Vi ska skriva egna ingresser till tre olika texter. Svårt men kul! Nu ska jag soooova så skönt.
 
Kram!
 
 

Don´t you worry child...

Publicerad 2012-10-11 13:21:00 i Allmänt,

När jag ser denna grymma video och låt får jag tårar i ögonen. Tänk att dom ska splittras. Why God, why? ;) Kommer sakna dom något fruktnansvärt! Vi i Sverige kommer aldrig kunna förstå hur stor den här gruppen är. I USA är dom till exempel mycket större än världsstjärnan Lady Gaga. Det säger ändå en hel del. De sålde slut på två spelningar på Madsion Square Garden på 3 minuter.
 
När jag var i New York i septmeber 2010 (alltså inte så längesen) så blev folk där helt galna när vi sa att vi kom ifrån Sverige. De avgudade oss och pratade i timmar med oss om Swedish House Mafia. Jag och Fia stod då som två frågetecken kommer jag ihåg. Vi hade ingen aning om vad SHM var för något då. Haha.
 
Idag vet vi. Dom är bäst, bäst bäst!
 
Jag är helimponerad av Axwell. Killen är enormt framgångsrik, kan köpa vad som helst när som helst, kan flytta in i världens lyxslott om han vill, kan äta ute på dyra restauranger varje dag och köpa tusentals sportbilar utan att det ens märks på hans konto och ändå är han en helt vanlig SVENSSON som bor i ett RADHUS hemma i Sverige. Så jäkla grymt.
 
 
Såg en intervju med honom för ett tag sen och när han är hemma i Stockholm så går han gärna till sjukhus och äter deras luncher och slappnar av på så sätt har han berättat. Vilken sköning! Snacka om att vara nere på jorden!
 
När jag är klar med journalistutbildningen så är dessa killar de första jag ska intervjua. Det kan ni skriva upp! :) Jag tror många vill veta hur de lever, tänker och är som människor. För trots att de är så stora så är de ändå hyfsat anonyma.
 
Det skulle vara kul att fråga en sån fråga som: Går det ens att beskriva på något sätt hur det känns att stå inför 160 000 skrikande människor? Och, hur känns det i kroppen? Adrenalínkick eller är du/ni avslappnad?
 
Deras sista spelning hålls på Friends Arena i november. Fan ta er som ska dit! :)
 

Jag fick som jag ville!

Publicerad 2012-10-10 23:47:00 i Allmänt,

 
Hej fina ni! Vad många läsare det har varit på min blogg idag såg jag på besöksstatistiken. Kul!
 
Jag fick som jag ville. Jag ska bli konferensansvarig. Börjar strax efter löning :) Oj vad roligt och vilket förtroendeuppdrag! Har ju inte ens jobbat där en månad än. Haha. Men dom är säkert desperata efter någon ny (vilket jag absolut förstår) då den tjejen som är ansvarig nu, ska sluta.
 
Det ska bli så himla kul. En utmaning. Och jag kommer även växa mycket i mig själv och utvecklas ännu mer vilket jag gillar. Lite skrämmande är det dock men som jag sagt tidigare: Tror man bara på sig själv så klarar man allt.
 
 

Försöker förklara mitt tänk för min lärare...

Publicerad 2012-10-10 00:53:00 i Allmänt,

Oj oj detta är inte lätt. Jag håller på med Läsuppgift B just nu. Där ska vi läsa ett kapitel i boken Reporter och svara på lärarens frågor. Min lärare är en professionell journalist och har jobbat (och jobbar fortfarande) på de största tidningarna i vårt land.
 
Nu håller jag på förklarar mitt tänk till honom angående:
 
Vad har jag inte tänkt på tidigare när det gäller en nyhet?
 
Här kommer mitt svar och min förklaring till den frågan:

– Jag har inte tänkt på hur desperata folk egentligen är när det gäller nyheter. Som det stod i boken så handlar det ju om att folk ska ha vetskap om så mycket. Att alltid ha något att prata med varandra om, alltid hungra och frossa efter mer på något sätt. När jag var liten tyckte jag att alla äldre som läste tidningen gjorde det för att få en skön avkoppling. Men nu känns det precis tvärtom. Det vi gör är ju att vi på något sätt sugs in i mediavärlden och vill bara ha mer om vad som komma skall. Man kan ju faktiskt jämföra det hela med att (vi läsarna) är som en nyfödd bebis som skriker och grinar när den är hungrig. När den sedan äter och blir mätt (när vi läser) så blir den lugn ett tag till. Och sen börjar det om igen. Haha lite udda jämförelse kanske men det är så jag reflekterar till det hela i dagsläget.
 
 
 
Och med min fina bild-skapelse ;) och dom orden sagda så ska jag nu falla in i djup sömn. Känner på mig att jag kommer drömma om en stor nyhetsredaktion i natt där alla som jobbar är skrikande bebisar... Usch och fy!
 
 

Nu är det slutshoppat...

Publicerad 2012-10-09 15:07:30 i Allmänt,

 
 
 
Har varit och köpt mig en ny höstjacka idag. Har ju bara kavajer annars i stort sätt och det är lite kallt för det nu. Jag velade länge mellan den här och en beige dunjacka som också var snygg. Men den här var lite mer jag. Är så nöjd! :)
 
 
Köpte även lite basplagg som underkläder och t-shirts. Den här färgen är så snygg tycker jag!
 
 
FACE hade stängt idag så jag fick snällt gå till Kicks. Fasiken vad dyrt det är att vara tjej. Allt detta gick på 600:-. Bara den lilla ögonbrynsborsten kostar 180:-! Inte okej egentligen men då jag tappat bort min förra borste, så fick jag snällt lägga ut dessa pengar på en ny.
 
Älskar den här ögonbrynsborsten. Och ögonbrynsasken (eller vad man ska kalla det) från Make Up Store är det bästa man kan ha till ögonbrynen.
 
Man ser på ögonbryn när man har använt en penna. Det ser liksom ritat ut mer än ifyllt, vilket inte är snyggt! Men med dessa verktyg så blir brynen naturliga och supersnygga!
 
Brun-utan-sol är ett måste nu under höst- och vintertider. Finns verkligen inget värre än att se likblek och trött ut. Björn Axens hårinpackning kan jag även rekommendera alla! Den gör verkligen underverk med håret och luktar så gott!
 
Nu är jag klar med min höstshopping. Och nu är det även slutshoppat för min del. Det är farligt att bo i en stor stad när det gäller shopping. Såhär mycket som jag handlat under denna vecka, har jag knappt handlat på ett halvår i Gävle. Haha.
 

Jag älskar detta som många andra hatar...

Publicerad 2012-10-09 11:44:00 i Allmänt,

 
Är ledig idag. Skönt att ladda batterierna. 
 
Jag börjar förstå varför chefen har höjt vår lön lite bättre än vad genomsnittet har i vår bransch. På mitt jobb är det nämligen vi kollegor som är chefer när inte han är där (vilket han sällan är). Igår kollade jag på klockan endast 2 gånger under hela dagen (8-17). Jag älskar sånna dagar!! Jag hade och göra hela tiden.
 
Jag gjorde en konferesnbokning, massor av vanliga bokningar, ändrade en del vanliga bokningar till fakturering och svarade på en hel del mail. Det är kul men stressigt.
 
När man till exmepel sitter och håller på med flera vanliga bokningar där man ska hålla koll på allas personuppgifter, medans det samtidgt ringer in samtal för att boka konferenser och det bara byggs på är man inte kaxig kan jag tala om. Fasiken vad man måste tänka mycket och hålla koll! Bra minne är A och O. Tur att man har ett bra sådant ;)
 
Men det är samtidigt det här jag tycker är så kul med jobbet. Jag älskar att ha ansvar, hålla på med bokningar, fakturering och konferenser.
 
Den tjejen som är konferensansvarig just nu ska sluta om några veckor. Så jag hoppas att jag kan ta över den platsen sen. Ska fråga lite snällt ;)
 
Nu ska jag ut och köpa Björn Axéns fantastiska hårinpackning till mitt stackars slitna hår. Såg även att FACE Stockholm ligger 4 min från min lägenhet så dit ska jag också gå! Har alltid älskat Face, synd att det inte finns hemma i Gävle :(
 

Går emot mina principer...

Publicerad 2012-10-08 20:29:16 i Allmänt,

 
Jag har alltid tyckt att kosttillskott m.m. har varit lurendrejeri. Att det liksom inte ger någon verkan egentligen. Det är bara ett sätt för företagen att tjäna lite extra pengar. Natruligt är bäst har jag alltid tyckt. Men nu är det dags att gå emot mig själv.
 
När jag var och handlade ikväll tittade jag lite extra i fiskdisken. Jag tänkte att jag skulle vara nyttig och duktig och laga någon fiskrätt ikväll. Men ju längre jag tittade på alla fisksorter desto mer illamående blev jag tyvärr.
 
Så jag tog med mig mittt barnsliga tänk och rusade till kosttillskott-hyllan istället, och råffade åt mig en Omega-3 flaska. Nu ska detta tas 3-4 ggr i veckan. Skål!
 
 

Dåligt samvete, känner mig hemsk!

Publicerad 2012-10-07 22:00:00 i Allmänt,

 
Pappa och jag hade en liten konversation ikväll när Solsidan visades som ni ser... Han får på riktigt utslag av Ove Sundberg :)
 
 
 
I slutet av vår konversation fick jag detta gulliga meddelande. Aww :) Min far är utan tvekan världens bästa pappa. Jag brukar tänka på detta ibland. Hur lyckligt lottad man egentligen är när det kommer till vilken uppväxt man fått. Och vilken relation man har till sina föräldrar.
 
Jag kan kan börja gråta bara jag hör talas om att ett barn är oälskat, där föräldrarna skiter fullständigt i dem. Tänk er barn som aldrig fått känna kärlek från sina föräldrar. Som aldrig får en kram, fina ord eller vad det nu kan vara.
 
Det finns många fler än vi tror som går igenom det. Skrämmande! Usch jag kan inte ens tänka på det utan att få tårar i ögonen!
 
 
 
Efter pappas mess fick jag ett till av min fina vän Madde. Åh vad jag saknar alla hemma!
 
Jag känner mig så hemsk som är så dålig på att höra av mig till alla. Egentligen får man inte skylla på att man har det stressigt med nytt jobb och plugg, för ens nära och kära betyder ändå mest. Men dom förstår att jag har fullt upp nu som tur är.
 
Har även träffat mycket nytt folk här i huvudstaden som även dom kommer i andra hand på grund av intensiva jobbdagar. Vilket inte är kul! Men snart lugnar det ner sig betydligt!
 
Så kära ni som känner er träffade, förlåt för att jag är lite frånvarande! Men jag tänker på er varje dag i alla fall :)
 
 
Kram!

Dålig fantasi!

Publicerad 2012-10-07 21:36:59 i Allmänt,

Hej på er!
 
Det ända som känns lite bittert i mitt liv just nu är det här med maten. Det är ju sååå tråkigt att laga till sig själv. Jag har nog levt på Dafgårds Lasagne (som för övrigt kan vara bland det godaste jag någonsin ätit), morötter, pasta och hämtmat rätt länge nu.
 
Jag börjar bli orolig att min kropp säger ifrån snart. Att jag får läggas in på SöS här intill min lägenhet, och få en strikt diet att följa så att alla mina organ inte börjar likna ett skrynkligt russin.
 
När jag umgås med någon lagar jag mer än gärna mat. Länge och väl. Då är det riktigt kul och prova olika varianter men just nu är min fantasi lika låg som Ove Sundbergs personlighet.
 
Jag har suttit och kollat runt på Recept.se nu och hittat en del smarriga recept. Vardagsrätter med en lite lyxigare touch :)
 
 
 
Sticky szechuannudlar lär jag definitivt prova någon gång. Det här såg så gott ut!
 
 
Jag är dålig på att äta fisk. Gillar inte fisk så mycket men lax är så gott. Lax i ugn har vi här. Smarrigt!
 
Kycklingvingar med fransk örtblandning
 
Kycklingvingar med fransk örtblandning.
 
Baconlindade kycklingfiléer med quinoasallad
 
Baconinlindade kycklingfiléer med quinoasallad. Hur gott låter inte detta??!! MMM!
 
Får ta och bjuda någon på detta någon gång :)
 
 

Nu får det gärna bli måndag eftermiddag...

Publicerad 2012-10-06 21:57:00 i Allmänt,

 
Marie la precis upp denna bild på facebook... Haha kattjävel!
 
Usch fiskar lever farligt i hennes hem. Förra fiskarna dog för att lilla söta Stella hällde i en hel matburk i vattnet när hon var liten, så fiskarna åt ihjäl sig. Några andra fiskar hon hade blev uppätna av andra fiskar. Och vissa har blivit nerspolad i toaletten. Ja, listan kan göras lång över hemska öden som dom små liven har gått till mötes där hemma.
 
För övrigt gick dagen jättefort på jobbet. 11 timmar bara susade förbi. Likadant pass imorn, sen jobb 8-17 på måndag och efter det är jag ledig ända till onsdag eftermiddag! Har ingenting planerat under den lediga tiden. Känns skönt. Det får komma spontant.
 
Hoppas ni mår bra allihopa!

69 saker du vill veta om sex...

Publicerad 2012-10-05 23:57:00 i Allmänt,

 
Kom hem från jobbet för ett tag sen. Ligger i soffan nu och kollar på Sjätte Sinnet med bland andra Bruce Willis i huvudrollerna. Visste ni att även Mischa Barton är med i filmen? Ni vet hon från O.C. Endast 13 år gammal när filmen spelades in.
 
Senare ska jag kolla på 69 saker du vill veta om sex som går på femman. Jag tycker alla dom programmen är så roliga och intressanta. Även alla Fråga Olle-dokumentärer och showerna som har börjat sändas igen.
 
Sex är en stor del av dagens samhälle, men ändå är det tabu på något sätt. Sen har jag märkt att många nästan skäms över att prata om det. Men alla har ju sex så varför skämmas? :) Sex är även nyttigt för kroppen. VÄLDIGT nyttigt dessutom.
 
Visste ni till exempel att pulsen och blodtrycket stiger till det dubbla när ni får en orgasm? Och det motsvarar en joggingtur på 30 min. Testosteronet och en annan hormon som heter DHEA ökar även och är bra för hjärtat.
 
Finns mycket att lära och exprimentera inom detta område både i teorin och praktiken ;)
 
Sov gott!
 

Mätt!

Publicerad 2012-10-04 22:47:00 i Allmänt,


Kom precis hem och har slagit mig ner i soffan. Jag och Louise var och käkade på Scandic Malmen ikväll. Och nu är jag så mätt. Ska varva ner och sova snart. Jobbar eftermiddag imorn vilket betyder SOVMORGON :)
 
Hade en jätterolig dag på jobbet idag. Oj vad vi skrattade. Vi är ett riktigt härligt gäng. Chefen kom även och sa att jag skulle få ta hand om en grej snart. Han skickade ett mail till mig där det var en förfrågan om studiebesök hos oss. Och JAG ska ta hand om dom när dom kommer...
 
Jag som inte ens kan något själv än haha. Men men det ska nog gå bra. Jag skickade tillbaka ett mail till dom (en turistbyrå i Vasastan) att de ska fråga efter mig när de kommer så ska jag visa dom runt, så får vi se hur det går ;)
 
Sov gott underbara ni!
 
 
 

Fina höstbilder!

Publicerad 2012-10-03 22:08:05 i Allmänt,

 
 
Otroligt fina höstbilder att bli inspirerad av! Jag älskar sommaren men hösten är tveklöst den vackraste årstiden vi har.
 
Nu måste jag sova. Jobb imorn igen 8-17.
 
Sov gott!
 
 
 

Är så nöjd med dagens inköp!

Publicerad 2012-10-03 17:17:59 i Allmänt,

 
Var och lämnade in min mobil på ett ställe på Götgatan. Det tog endast en timme att reparera. Den otroligt trevliga personlaen frågade även om jag ville ha en annan färg.
 
Jag var tråkig och tog vitt. Men det är färscht och snyggt! Känns overkligt att den är som ny nu. Endast 799:- för lagning och byte av färg!
 
 
Medans mobilen var på lagning kom jag på att jag inte hade någon klocka att titta på längre. Man blir verkligen handikappad utan telefonen.
 
Jag fick då till min glädje se att det var rea på klockor på Ur & Penn. Lycklig som ett barn köpte jag denna sjukt snygga klocka! Är så nöjd.
 
Sen köpte jag lite annat som hårspännen, hårsnoddar, en till vit blus. Älskar dessa vita blusar. Den jag har haft på mig idag är så enkel, skön och fin.
 
Skulle ju även köpa ett skärp men jag köpte fler jeans istället. Haha så onödigt. Den här gången köpte jag mindre storlekar så nu hoppas jag att dom sitter bättre :)
 

Nu ska ajfånen in på lagning...

Publicerad 2012-10-03 14:49:00 i Allmänt,

 
 
Här får ni en "outfit-bild" av mig som jag egentligen aldrig lägger ut då jag tycker det är så otroligt töntigt.
 
Är inte det egentligen det mest oviktiga som finns? Vad folk har för kläder på sig? Visst att man vill klä sig snyggt, hel och ren men jag har verkligen aldrig förstått hysterin med modebloggar och sånt. Så tråkigt!!
 
Men i brist på andra bilder så får ni istället två färska :) Ska gå iväg något kvarter nu och lämna in min telefon på reparation. Displayen har varit sprucken väldigt länge så dags att åtgärda detta. Sen ska jag gå och shoppa lite nödvändiga ting.
 
Något annat som också skulle behöva en rejäl makeover är spegeln som ni ser ;)
 
Hörs senare...
 

Nu fattas bara en man och barn... ;)

Publicerad 2012-10-02 23:58:00 i Allmänt,

 
Hej kära ni, hoppas ni mår bra!
 
Jag har nog aldrig mått bättre. Igår hände något riktigt kul. Jag fick veta att jag har blivit fast anställd på heltid! Fick även veta att jag kommer bli tilldelad ett eget ansvarsområde efter ett tag. Och lönen är den bästa jag haft. Är så glad! 
 
Nu är det bara barn som fattas, eller hur är det man säger? Nej då. Inga barn än. Måste defintivt plugga klart först i alla fall. Och sen underlättar det ju om man har en man också såklart haha ;)
 
Vi slutar skolan i maj. Det känns ganska skönt nu att utbildningen inte är så lång när jag har fått fast tjänst.
 
Jag och Louise har bestämt att vi ska ta en drink på torsdag. Hon har också precis fått heltidsjobb här i stan, så vi ska ut och fira lite innan jobbet kallar på fredag igen.
 
Ska sova gott nu. Ska ta mig ut på stan imorn och gå i lite affärer och förhoppningsvis köpa en höstjacka, lite andra kläder och ett SKÄRP.
 
De flesta av mina jeans åker ner. Får gå och dra upp dom hela tiden. Så jäkla drygt! Antingen har dom tänjts ut rejält eller så är det jag som har krympt vilket inte är bra! Men det kan lätt bli så när det är mycket i huvudet.
 
Sov gott!
 
 
 
 
 

Detta mina vänner... kallas nyhetstorka!

Publicerad 2012-10-01 22:20:49 i Allmänt,

 
Jag har precis givit feeback till en kille i min klass som hittade den här fruktansvärda notisen på Aftonbladet! Gud vad jag har föraktat den ikväll.
 
För det första, så otroligt ointressant och onödig fakta! Så onödigt och tråkigt att jag hellre skulle sitta och titta på när färg torkar i 10 timmar än att läsa denna notis igen.
 
Och för det andra, nyhetsflödet och idéerna hos journalisterna den här dagen (när notisen skrevs) måste ha varit läskigt obefintligt.
 
Att rubriken måste innehålla ordet "Porsche" tycker jag dock var det starkaste med hela notisen. Det hade ju inte direkt haft samma klang på rubriken om det hade stått "Böter för glass-slickande i Volvo v80" ;)
 
Det här är ett lysande exempel på nyhetstorka.
 
Igår låste jag in mig i lägenheten och pluggade hela dagen. Jag har även ändrat lite och gjort klar min slutversion på min notis som jag ska skicka in till lärarna innan torsdag.
 
Kram
 
 
 

Om

Min profilbild

Madde

Namn: Madde Bor: Stockholm Från Gävle Gör: Studerar journalistik Kontakt: [email protected] Instagram: mkarlsson86

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela