missmk

Live your life before someone else does

: (

Publicerad 2013-01-31 21:34:00 i Allmänt,

 
Vad är det som händer hemma i Gävle egentligen??? Har följt Brynäs nu några matcher och dom förlorar ju varenda match nuförtiden! Jag blir ledsen när jag ser sånt här och lider med killarna och framför allt med stackars målvakterna!
 
 

Lite smått och gott

Publicerad 2013-01-31 18:11:00 i Allmänt,

 


Efter att jag skypade med mamma och pappa idag och grattade mamma på födelsedagen så ringde jag morfar och grattade honom också. Sen började jag städa här hemma så nu är det fint igen. Gick sedan ut på en promenad och hamnade på Kicks, Ö&B och en jättefin butik där det säljs fina saker. Som ni ser så köpte jag lite smått och gott. Bland annat en present till mamma.
Ö&B:s baconchips är det godaste jag vet! Kan äta flera påsar på en gång haha. Jag har blivit besatt av tvålar, doftljus, bodylotion och ja, alla krämer som luktar gott helt enkelt. Detta body butter luktar himmelskt!! Likaså tvålen!
Kan även rekommendera hårshinesprayen från Lee Stafford. Den har jag köpt i några år nu och håret blir verkligen superglansigt och lent av det. Senast i lördags sa Cilla: "Gud vilket glansigt hår du har!" Det är tack vare shinesprayen. :) Kostar 90 kr på Kicks.
Var även i stort behov av matlådor. Jag har ätit ute alldeles för mycket på sista tiden när jag jobbar så nu är det dags att spara pengar och göra matlådor!
Fick även för mig att köpa Friggs Multikvinna haha. Tydligen ska en sådan tablett innehålla alla vitaminer vi kvinnor behöver på en dag. Gud att jag aldrig lär mig att sånt skit är FEJK!
 

Två st som fyller idag!

Publicerad 2013-01-31 11:09:32 i Allmänt,

 
Idag är det både min älskade mamma OCH morfars födelsedag!!! Hurra hurra hurra! Morfar fick minst sagt den bästa presenten någonsin när han blev pappa på sin födelsedag. :)
 
Grattis mamma och morfar! <3
 

Bjuden till en TV-inspelning i mars

Publicerad 2013-01-30 23:24:00 i Allmänt,

 
 
Min klass har blivit bjuden på att vara publik i ett kommande TV-projekt. Programmet kommer handla om människor med olika former av dilemman som kommer lägga sitt öde i tv-tittarnas händer. Jag vet inte i vilken kanal detta kommer sändas i framtiden. En känd programledare var det ända som framgick. Antar att det fortfarande är ett stort hemlighetsmakari bakom det hela. Inspelningen sker i alla fall vid tre olika tillfällen i mars, kl 21.55 (vad sent?).
Jag vet inte om vi ska gå på detta. Det skulle vara intressant att se hur det går till med hela upplägget kring en sådan här grej men jag är väldigt feg när det gäller att vara med på rörliga bilder. Nu ska vi bara sitta i publiken men tanken av att kanske komma med i tv gör mig livrädd. Haha. Jag jobbar helst bakom kameran. :)
 
Sov sött!

En restaurang med klös i

Publicerad 2013-01-29 23:21:36 i Allmänt,

Idag var jag och lunchade på en Kinarestaruang med Emelie på Medborgarplatsen. Herregud så gott det var. Mysigt ställe med levande djur runt omkring oss. Det fanns både krabbor, firrar och humrar.
 
 
Friterad fläskfilé med stekta nudlar. Hur kan något som ser så jäkla vidrigt ut vara så fruktansvärt gott?
 
 
Undrar hur många gånger man har haft sin fot millimeter ifrån ett sådant här monster med klor när man badat på diverse ställen i världen. Hemska tanke! Dom klipper nog lätt av fingrarna på oss människor om dom känner för det eftersom klorna är tejpade!
Det värsta är ju att dessa varelser är rätt goda. Jag smakade både krabba och hummer en nyårsafton i Göteborg för några år sedan när vi hade skaldjurssupé.
 
 
 

SJ - en förkortning av självmordsförsök?

Publicerad 2013-01-29 00:03:00 i Allmänt,

 
 
 
 
Jag har hört många negativa kommenatrer om SJ i mina dagar. Att det näst intill alltid strular. Tågen är aldrig i tid, dom slänger av barn lite nu och då med mera.
"Nä dom kan inte vara så urusla som folk påstår", har jag tänkt men jodå. Nu har jag också råkat ut för dem. Inte nog med att dem strular i praktiken. Dem kan ju för fan inte ens sköta teorin och det tekniska heller! Idag innan jag gick till jobbet så kollade jag ut en perfekt tågtid som jag ville boka, (Gävle-Borlänge den 6/2). Jättebra pris och 1,5 timmes resa bara. Jag klickade på "Gå vidare-knappen" efter mitt sanslöst intelligenta val av resa. Men vad kommer upp då? Jo, felmeddelande!
Jag försökte boka ungefär fem miljoner gånger efter det innan jag till slut gav upp och försökte boka en annan tid istället som var mycket dyrare och ja då funkade det minsann! Sen försökte jag igen på den resan jag ville ha från början. Nej samma sak. Felmeddelande. Jag börjar tro att SJ gör det här på flit. Det är deras taktik att det inte ska gå att boka billiga biljetter. Folk ska tröttna, ge upp och istället boka det dyra alternativet som fungerar.
Men envis som jag är så gav jag mig inte utan ringde istället till dem där jag efter tio minuters kötid kom fram till en kvinna. Upprörd som jag var började jag prata fort med en stressande röst då jag skulle gå iväg till jobbet och vad tror ni händer då? Jo då hör inte tanten mig och säger upprepade gånger "Hallå, hallå?" och lägger på luren.
AAAAH så förbannad jag blev. Jag ville liksom döda mig själv långsamt. Inte nog med att det blir "felmeddelande" när man ska boka deras jävla biljetter på hemsidan, dem lägger även på luren! Till slut kom jag i alla fall fram till en annan kvinna som var trevlig och hade lite service under hårfästet i alla fall.
Så efter skakningar av ilska, femtusensjuhundra svordomar och tankar på att SJ egenltigen måste vara en förkortning av självmordsförsök, så har jag äntligen bokat min biljett.
Mot älskade Sälen nästa vecka!!!
 
 

Tandläkar- och sjukhusbesök idag

Publicerad 2013-01-28 12:38:00 i Allmänt,

 
Idag har jag haft en hälsodag. Jag var först till tandläkaren. Där blev jag bemött på ett sådant trevligt sätt som jag aldrig tidigare upplevt. Personalen var verkligen helt underbara! De sa även att allt såg jättefint ut i käften på mig. Inga hål så långt ögat kan nå. Däremot så har jag ett sår långt in på tungan för att jag klantig som jag är ibland, har bitit sönder den. Detta skulle kollas upp igen. Jag fick själv välja återbesökstid och jag valde Alla hjärtans dag. Är man singel så kan man ju lika gärna ligga i en tandläkarstol istället för att ligga själv hemma på soffan en sådan dag.
När jag var klar hos tandläkaren gick jag vidare till S:t Görans Sjukhus och gynekologen. Fantastisk vad utelämnad man känner sig när man ligger där och fläker ut sig. Jag har inte varit på kontroll sen typ 100 år sedan så det kändes som om det var dags. Man börjar ju tragist nog sakta men säkert närma sig 30 så jag ville kolla upp hur det står till med fertiliteten. Men allt såg jättebra ut även där. Skönt att höra! Nu känner jag mig som en ny människa igen. :)
 

Det blev Berns igår

Publicerad 2013-01-27 12:04:38 i Allmänt,

Restaurangen som vi skulle till på Hornsgatan igår var fullbokad sedan tidigare i veckan så jag var ut och åt med Cilla istället. Sen mötte vi upp Emelie på Berns. Jag har alltid velat gå till Berns men det har aldrig blivit av. Det har känts som om det är ett ställe för mig och så rätt jag hade. Mitt nya favoritställe helt klart! Vi hade väldigt kul!
 Sen träffade jag på Joakim utanför Berns när det stängde. Jag och Cilla följde med honom till Solidaritet. Jag har en sjuklig ångest över att jag betalade ett dyrt inträde där när jag gick därifrån efter 45 min. Så jävla onödigt! Men det kom något gott ur det hela för när vi står i kön träffar jag på Zandra. Maries kompis som jag har känt hela livet. Hon hade folk med sig hemifrån Gävle så jag kände mig lite hemma där i gänget ett tag. :) Träffade även Hanna och Maria som jag egentligen skulle äta med igår. Alla var med andra ord ute igår. Supetrevligt!
 
 
Berns.
 
 
 
Emelie och jag.
 
2izfl6 on Make A Gif, Animated Gifs
 
Hoppas ni har haft en härlig helg också!
 
Kram!
 

Igår hade vi besök av Gellert Tamas som berättade om hans möten med Lasermannen

Publicerad 2013-01-26 11:25:00 i Allmänt,

 
Efter två mycket lärorika och intressanta dagar i skolan så är jag nu redo för ledig helg. Så skönt! Jag somnade på soffan 21.30 igår och vaknade kl 00. Sen när jag hade gått och lagt mig i sängen vaknade jag 05.40 och var hur pigg och utvilad som helst. Så jäkla typiskt att man vaknar så tidigt när man är ledig. Jag lyckades till slut somna om och sov sedan till 10. Nu är jag ännu mer utvilad och redo för en utekväll.
 
 
Vår klass fick besök igår av en mycket professionell journalist, Gellert Tamas. Han har ju som ni redan vet, skrivit boken Lasermannen, som blev film sedan. Han har även jobbat väldigt mycket med Kalla Fakta. Han tipsade oss massor i branschen. Vad vi ska tänka på, vad vi inte ska göra och vad vi ska göra med mera.
 
Vi fick även höra smaskiga detaljer från hans möten med Lasermannen i fängelset. Vi frågade hur han kunde umgås med Lasermannen så pass länge, (de träffades mellan 7-8 timmar 10 gånger under 9 månader) och att han inte blev hatiskt. Men då sa han, "Jag försvarar absolut inte hans handlingar och sa även till honom att det han har gjort är fruktansvärt men jag tyckte faktiskt synd om honom. Han har blivit den han har blivit på grund av sin barndom. Han hade en tragisk barndom."

Det sista Gellert berättade för oss var om hans tredje möte med Lasermannen (eller John Ausonius som han egentligen heter). John bjöd Gellert på kaffe och kladdkaka. "Den här har jag gjort helt själv!", hade John sagt stolt. "Oj där ser man. Ditt egna recept?" frågade Gellert. "Nej det är Jackie Arklövs recept. Vi brukar baka ganska mycket."
 
Haha. Svårt att tänka sig två mördare och två av Sveriges farligaste män stå och baka i ett fängesle...
 
 

Vi har utvecklats!

Publicerad 2013-01-24 22:31:00 i Allmänt,

 
Det går inte att klaga på utsikten från mitt klassrum direkt. :)
 Jag ÄLSKAR att vara i skolan. Älskar klassen, lärarna, naturen. Ja allt! Idag gick vi igenom våra krönikor. Jag fick mycket fin och tänkvärd respons. Helt otroligt hur mycket vi har utvecklats sen september. När vi började i höstas skulle vi öva på att bland annat skriva ingresser vilket vi tyckte var rätt svårt. Men det är ju hur lätt som helst nu. Hehe. Vår lärare sa idag att han märker att vi har börjat få ett "journalisttänk" och att vi skriver som en riktig journalist. Så kul att höra! 
 Vi fick veta vad resten av vårens uppgifter kommer bestå av. En av uppgifterna är att publicera en artikel. Vi får välja själva vilken tidning/webbsida det ska bli bara vi säljer in vår artikel till någon i branschen. Det ska bli en riktigt rolig utmaning.
Vi hade även föreläsning idag med en kvinna som tidigare gått på min skola. Hon slutade 2009 och har gjort stora journalistjobb efter det och sålt sina storys och reportage till bland annat TV4 Nyheterna. Stort! Det gick upp för oss alla idag att vi kan bli precis vad vi vill i den här branschen. Jag personligen ska nog börja på en lokalredaktion (vore underbart om jag fick chansen att prova på i Gävle) och sedan frilansa och starta eget. Det är min dröm!
 Efter skolan fick jag skjuts med C:s pojkvän igen. Så skönt och snällt! Fantastiska människor som jag har lärt känna minst sagt!
 Nu lär jag sova. Skola imorgon igen.
 God natt!
 

Doesn´t it break your heart?!

Publicerad 2013-01-23 00:00:00 i Allmänt,

 Det här var bland det sorgligaste jag har läst i hela mitt liv. Jag klarar inte av att läsa/se sånt här utan att det rinner en tår nerför min kind. Stackars hund! Gud vad jag bara vill krama om den och aldrig släppa taget. Mitt hjärta gick i tusen bitar när jag läste detta idag. Man ser ju till och med hur ledsen den är! Usch så hemskt!
 Hur häftigt är det inte med djur? Dom fungerar ju nästan som en människa i hjärnan. Framför allt hundar.
 Djur är det bästa jag vet! Jag längtar till den dagen då jag får flytta in i ett relativt stort hus utanför alla stressande stadsmiljöer där jag kan ha en hund (vill ha en labrador eller schäfer) och två missar:) Jag drömmer ibland om att få ta hand om djur som farit illa och bo ute på landet där både jag, min blivande familj och alla djur kan känna sig riktigt trygga och framför allt f-r-i-a!
 
Kram! Var rädda om era djur! Och ge dem lika mycket kärlek som du ger till en annan människa.
 

Hur jorden blev till - Yellowstone

Publicerad 2013-01-22 12:12:18 i Allmänt,

 
Jag har blivit ett freak när det gäller jorden och universum. Nu har jag kollat på så många klipp om detta att jag känner mig konstifik och grå. Hjärnan skriker åt mig att sluta tänka på dessa fenomen som vi människor egentligen inte har kapacitet att tänka på. Men det är ju så intressant.
 
Nu ska jag istället kliva tillbaka in i verkligheten och gå till jobbet.

Kram
 

Besök i veckan

Publicerad 2013-01-22 00:12:00 i Allmänt,

 
Vad fort tiden har gått. Och tiden idag på jobbet bara susade förbi då jag fick träffa en massa härligt folk. Träffade bland andra två fransmän. De tittade på min namnskylt och sa: "Aah Madelene! You know your name is french right?" Jag svarade: "Yes I do and I´m proud of that, när jag sa så blev dom väldigt glada. Den ena började till och med sjunga en låt på franska som hette "Madelene". Inte alls konstigt. :)
 Har redan jobbat fem dagar nu och har bara två dagar kvar innan skola och ledig helg. På onsdag får jag sovsällskap av min skånska klasskompis Sofie. Jättekul! Sen ska jag ut och äta på lördag på Marie Laveau på Hornsgatan med Hanna och Maria med fler. Har hört att den restaurangen ska vara riktigt bra. Den är inspirerad av New Orleans av alla ställen. Kul att testa på olika matställen i stan. Det ser jag fram emot!
 
 
Nu är jag lika trött som jag var när jag, Marie och Mia åkte hem ifrån Halmstad i somras. Marie tog denna bild när jag sov så sött. :)
 
PS. Jag var nog rejält trött igår också när jag skrev föregående inlägg. För jag har aldrig gjort en drink bestående av ren sprit och ett HAJÖGA. Det ska ju naturligtvis vara ren sprit och BLÅBÄR som drinken från Gävle innehåller. Hahaha så fel det kan bli.
 
Sov gott!
 

Helgen i bilder

Publicerad 2013-01-20 10:12:00 i Allmänt,

 
Vilken fantastisk helg jag har haft trots att jag jobbar både lördag och söndag. Igår var jag och Cindy till vårt nya stamhak Och himlen där till. Dit kom även kusin Marie och Johan som är i stan. Och senare anslöt min kompis Hanna. Jag fick även en chock där uppe igår. Bredvid mig i baren står en kille som jag känner igen. Det visar sig vara min gamla klasskompis Tobias från högstadiet, som är uppvuxen några mil ifrån mig. Har inte sett honom på säkert tio år! Supertrevlig kväll minst sagt!
 
 
 
 
Vi satt och pratade med en bartender rätt länge precis när vi kom dit. Jag lärde honom en ny drink som han blev imponerad över och som han senare även berättade för sina bartenderkollegor. Drinken heter "Hajöga" men bartendern började kalla den för "Gävle-drinken" istället. Drinken består av ren sprit och ett blåbär på toppen ;) Haha.
 
 
Innan vi gick till Skrapan var jag hem till Cindy (som för övrigt har krypavstånd till Skrapan) där hennes mamma satt barnvakt åt Cindys dotter Evelyn. Fick även träffa deras supersöta marsvin som jag kallar för golvmoppen. Ser han inte ut som en sån? :)
 
 
 
Fina morgonbilder.
 
Hoppas ni också har haft en bra helg!
 
Kram
 

Lite av två världar

Publicerad 2013-01-19 10:55:00 i Allmänt,

Det blev ett kåseri istället för en krönika. Jag har även ändrat ämne helt och hållet! Först skrev jag en version i början av veckan och lämnde in i tisdags men jag var inte nöjd så jag ändrade YTTERLIGARE en gång till. Så mycket som jag har skrivit och raderat denna vecka har jag nog aldrig gjort tidigare.
 
Men nu är den klar! Äntligen. Jag blev rätt nöjd för att vara första gången. Jag fick med det mesta.
 
Ett kåseri ska bland annat innehålla (enligt Wikipedia):
  • Underhållande med humor
  • Lite överdrift i texten
  • Lättsamt och enkelt språk
  • Skribentens egna resonemang och erfarenheter
 
Om ni orkar läsa den (lovar att den är ganska rolig) så varsågoda:
 
 

Lite av två världar

Landet, havet, grusvägar, doften av ängar och koskit. Det är livet brukar jag säga. Sen finns det ett annat liv också. Den storstadspulserande miljön i Stockholm. Jag älskar både landet och stadsmiljön men jag är definitivt inte van vid all stress i tunnelbanan, känslan av att staden aldrig sover, bilar som kör kors och tvärs och fort! Så fort att man inte riktigt vet om man kommer överleva hela sträckan av övergångsstället eller om man kommer ligga i en gipsvagga i flera månader.

Det som förbryllar mig är att vissa människor har vuxit upp i denna miljö och aldrig fått se annat. Vissa har aldrig satt sin fot norr om Danderyd eller söder om Huddinge. Dessa människor är bekväma och menar att de inte behöver se annat för att de redan har allt de behöver runt sig. Men med detta föds en otrolig inskränkthet.

Vid sju års ålder började jag upptäcka världen med min cykel. Eller ja, världen var väl att ta i men jag började med kvarteret där jag bodde. Jag brukade plocka smultron i diket längs grusvägarna med brunbrända ben och blåmärken på kroppen. Detta tack vare att jag envist ville lära mig cykla fortare än ljusets hastighet.

Tre år senare var det dags att göra en ny upptäckt. Den här gången i stora staden Uppsala tillsammans med farmor och min kusin. Jag hade sådana höga förväntningar på hur det skulle vara och var samtidigt lite pirrig och rädd att farmor skulle tappa bort mig. Hon är nämligen en människa som lever helt i sin egen värld och som alltid råkar ut för kaotiska situationer vilket är fantastiskt kul. Jag älskar att hon är så. Den här gången kunde hon inte ett smack om stadskörning. ”Åh hjälp vad pinsamt”, tänkte jag och min kusin i baksätet och sjönk längre och längre ner mot golvet när farmor höll på köra över de stackars cyklisterna längs vägarna.

Plötsligt sa farmor: ”Oj, nu har vi kört fel tror jag, eller får jag köra här Madde?” Att hon frågade en tioåring om trafikregler är för mig en gåta. Jag började då tro att hon hade fått sitt körkort i cornflakespaketet. Jag lyfte sakta mitt huvud upp mot rutan för att titta ut. Då fick jag se att min söta farmor körde mitt på gågatan med polisen hack i häl.

Jag och min kusin har inte fått några bestående men av våra upptäckter ihop med farmor. Hon har istället gjort oss en tjänst skulle jag vilja påstå. Hon visade oss att man ska trotsa sin rädsla och ge sig ut och vidga sina vyer. Det är jätteviktigt för sin egen utveckling, oavsett om man åker till andra sidan jorden eller 15 mil bort. Att kunna resa och upptäcka nya platser vart det än må vara är inte bara nyttigt för sig själv utan även för sina medmänniskor. Ju mer vi vågar kliva över våra trygga tomtgränser desto mer toleranta blir vi gentemot andra.

Farmor var totalt orädd för att köra bil, trots att hon inte hade en aning om hur hon körde. Jag ville bli lika orädd som henne. Jag släppte därmed taget om min cykel, grusvägarna och smultronen i diket och gav mig senare ut på nya upptäckter på egen hand när jag blev äldre. Samtidigt är jag väldigt glad över att jag har fått uppleva lite av två världar.

 

Ögon i nacken?

Publicerad 2013-01-18 21:06:00 i Allmänt,

 
Hur häftigt var inte detta??? Vilken kille! Eller är det fejk tror ni? Det måste det ju vara för sådär snabb reaktionsförmåga är inte mänskligt!
 
 

Åter till jobbet

Publicerad 2013-01-17 14:25:00 i Allmänt,

 
Nu har jag varit ledig fyra dagar av fem och börjar bli rejält rastlös. Skönt att gå tillbaks till jobbet idag. Nu ska jag jobba sju dagar i sträck, skola i två tvågar och sen ledig igen nästa helg. Fick en mycket intressant bok i brevinkastet igår som jag har beställt. Det är en bok där man får veta allt om webbjouanlistik. Det framtida samhället kommer ju nästan enbart att drivas via webben så det kommer nog finnas gott om jobb för dom som är intresserade av "webbjobb", däribland jag.
 
Vi hörs.

Kram
 

Jag har ett riktigt bra lokalsinne måste jag säga

Publicerad 2013-01-16 14:32:00 i Allmänt,

 
Nu måste jag skryta lite. För mig känns Stockholm väldigt litet. Detta på grund av att jag har ett grymt bra lokalsinne. Stadium på Hötorget ligger vid Mc Donlads-skylten som ni ser på bilden. Jag har gått på den här gatan EN gång tidigare i hela mitt liv och det var för 6 år sedan. Och jag hittade hit helt utan hjälp av karta eller gps på telefonen. Hehe. Är lite stolt över mig själv måste jag säga :)
 Fast det är klart, jag har ju varit i bland annat Paris, London, Miami, Los Angeles och New York tidigare och det är nog på grund av det som jag har lärt mig att få ett bra lokalsinne. Jag menar, hittar man på gatorna i dessa stora världsstäder så hittar man även i lilla Stockholm.
 

Partiledardebatt

Publicerad 2013-01-16 12:23:19 i Allmänt,

Har suttit och tittat på en underhållande partiledardebatt nu på förmiddagen. Jimmie Åkesson och Fredrik Reinfeldt hamnade lite i luven på varandra. Innan det höll Annie Lööf ett mycket bra tal. Det talet borde alla inbitna stadsbor ha hört. Hon klargjorde tydligt och menade på att städerna inte skulle överleva om det inte vore för lantbruket. Jag tycker hon är jätteduktig.
 
Nu ska jag åka till Hötorget. Ska gå in på Stadium och shoppa lite till Sälen.
 
Kram

Träningsvärk och fasiken vad skönt det är!

Publicerad 2013-01-15 20:51:00 i Allmänt,

 
Har varit och simmat ikväll på Kronobergsbadet. Fantastiskt vad OTRÄNAD jag är. Jag var bland dom yngre i poolen men med en kropp och kondition som en 80 åring. Jag började med att simma intervall och simmade fort i början. Det skulle jag inte ha gjort för mjölksyran i armarna gav sig till känna redan efter två längder.
Det var nästan så att jag ville sätta mig på ryggen på en kille som simmade bredvid mig och åka snålskjuts på honom. Till och med de hurtiga tanterna i poolen på 60-70 år tittade konstigt på mig när jag efter 20 minuters simmande var mer död än levande och fick återkommande kallsupar. Ytterst pinsamt att vara så otränad som 26 åring! Men det gav resultat på en gång i alla fall då jag redan börjar känna av träningsvärken... eller så håller kroppen på att gå sönder. Det återstår att se :)
Nej det här går inte. Nu ska jag minsann skaffa mig ett simkort där och bli bättre än Alshammar så småningom!
 

Heja Rickard!

Publicerad 2013-01-15 02:50:00 i Allmänt,

Åh hjälp vilken konstig gala! Jag fick ta fram "skämskudden" flera gånger. Den där röda saken, Lotta Lundberg eller vad hon hette? Vems idé var det att släpa in denna kvinna på scenen som dessutom är urusel på idrott? När hon sa Patrik Forsberg ville jag skjuta mig själv.
 Och vad höll vår prins på med om jag får fråga? Var han full? Alltså det är extremt farligt att ha med honom när det gäller att läsa siffror innantill. Har inte arrangörerna lärt sig det vid det här laget? Han höll på att försäga sig och allt han sa var osammanhängande. Jag vill absolut inte snacka skit om honom för han kan inte rå för att han både har dyslexi och dyskalkyli. Stackarn jag tycker synd om honom! Nej skärpning arrangörer. Det är fan elakt att utsätta honom för detta.
 
 
 
Det bästa med hela galan stod Rickard Olsson för när han flera gånger under kvällen hyllade Sveriges bästa ishockeylag... genom tiderna skulle jag vilja säga. Haha man märkte att han var uppenbart sur i direktsändningen över att Brynäs inte ens var nominerad till ett ända pris trots fantastiska prestationer och jubileum det gångna året. Nåja, han gjorde i alla fall STRÅLANDE reklam och publicitet för Brynäs inför miljonpublik. Han till och med avslutade hela galan genom att vråla "Heja Brynäs". Fantastiskt! Det ska spelarna och ledarna vara jäkligt tacksamma för!
 
God natt!
 
 

Känner mig trygg

Publicerad 2013-01-14 23:21:00 i Allmänt,

 
 
En nackdel med att bo i en stor stad är att risken för överfall ökar. Ingen går säker i en stor stad. Det händer ju alltid rån, misshandel och våldtäkter lite nu och då. Har läst mycket hemskheter i tidningarna nu på senaste tiden. Tänker allra mest på gruppvåldtäkten i Sundbyberg. Usch så hemskt! Jag skulle inte tveka en sekund att ha hjäl killar som håller på med sånt här. Skulle jag se att en kille försöker våldta en tjej någon gång så kommer jag med glädje att antingen slå ihjäl eller hugga ihjäl honom. Det svär jag på. Jag skiter i om jag får sitta i fängelse sen. Det kan jag göra och känna mig stolt. Min kollega bor i Sundbyberg och hennes kille hade gått på platsen där det hände en minut innan.
Här där jag bor kan det knappast hända sådana saker. Jag känner mig riktigt trygg här. Precis vid min gata ligger nämligen Stockholms Polishus. Det kör alltid omkring polisbilar här dygnet runt. Här inne sitter även Sveriges högsta polischefer så ja jag är i trygga händer minst sagt :)
 
Nu ska jag kolla på idrottsgalan som jag missade ikväll när jag jobbade. Kommer rysa och fälla en och en annan tår av alla fantastiska prestationer som våra duktiga svenska idrottare har bidraget med det gångna året. Mina favoriter är Zlatan, Lisa Nordén och Juniorkillarna i hockeyn. Stort!!!
 

Urban Outfitters

Publicerad 2013-01-14 09:50:00 i Allmänt,

Vaknade vid 8, utvilad och glad efter att ha lämnat in alla uppgifter som ska vara gjorda innan den 20:e. Jag såg att jag hade ett röstmeddelande på telefonen när jag vaknade också. Det var ifrån sjukhuset. Läkaren var sjuk idag så jag får boka ny tid, Typiskt. Läkare kan väl inte bli sjuka tycker man ;)
 
Jag la mig i soffan istället och kollade runt lite på olika klädsajter. Jag har upptäckt en amerikansk butik med snygga och häftiga kläder. Jag är så trött på alla svenska vanliga butiker som finns här som H&M, Lindex, Gina Tricot och Kapp Ahl med flera. Jag som inte är mycket för mode och shopping egentligen tycker ändå det kan vara kul att handla från utlandet någon gång. Kul att ha kläder som ingen har här hemma liksom. Urban Outfitters finns främst i USA och England men även här i Stockholm på Östermalm såg jag.
 
 
 
Mycket snygga kläder. Det får bli en sväng till överklassområdet framåt våren. Det var inte så farliga priser heller som man kan tro.
 
 
Jag märkte nu när jag har flyttat att jag endast har en handske på hatthyllan, haha. Den andra är spårlöst borta så i lördags köpte jag ett par blåa fina handskar från engelska butiken och märket Accessorize.
 
 

Mycket trevlig dag och kväll!

Publicerad 2013-01-12 23:25:00 i Allmänt,

 
Har mamma och pappa på besök just nu och idag har vi gått en sväng på mysiga Kungsholmen. Detta åt jag till lunch. Fantastiskt gott!
 
 
Jag smygstartade våren idag genom att köpa ett par till solbrillor! Jag vågar inte ens räkna alla par jag har nu. Dessa blir även perfekt till Sälen där det alltid är sol :)
 
 
Köpte mig en ny skön tröja idag som redan nu är min favorittröja!
 
 
Nu på kvällen var vi och åt och drack god tjeckisk öl på Flying Scottsman Inn. Detta ställe kommer nog bli mitt nya stammishak då det för det första ligger så nära där jag bor och för det andra var det så himla trevlig personal, härlig stämning, bra musik, god mat och god öl. Fullpott :)
 
Har haft en jättemysig heldag på stan med många skratt och sen har vi spelat spel när vi kom hem. Men nu är vi trötta och ska sova snart.
 
Kram
 
dXbnyL on Make A Gif, Animated Gifs
 

Mycket på gång

Publicerad 2013-01-10 23:53:00 i Allmänt,

 
Imorse vaknade jag av att jag hade en stark ångestkänsla av en dröm som jag inte ens kommer ihåg. Det ända jag kände var att det var en mardröm. Detta är ett tecken på mitt fullspäckade schema framöver. Jag har mycket på gång. Klippning, jobb imorgon, besök av mamma och pappa i helgen, sjukhusbesök, ännu mer jobb, två deadlines, skolan två dagar, simma, packa och handla lite nödvändiga ting till Sälen, träffa Marie och Johan nått nästa helg när dom är i stan, plus att jag ska hem till Cindy nästa lördag efter jobbet och dricka lite vin. Som sagt fullt upp!
 Jag pratade med Marie idag och vi planerade Sälenvistelsen lite mer. Åh vad jag längtar! Den absolut största höjdpunkten på året är att få vara där! Och det bästa är att jag ska få umgås med Marie och William i flera dagar. Mår så bra med dom omkring mig. Jag och Marie har ju suttit ihop i flera år nu och varit ute på mycket roligheter eller bara legat hemma i soffan och glott på film. Det är en tuff omställning att skiljas från någon man träffar varje dag till att kanske endast ses en gång varannan månad. Men men sånt är livet tyvärr...
 
Nu blir det sängen.
 
Kram och god natt!
 

Baresso

Publicerad 2013-01-10 15:03:00 i Allmänt,

 
Jag går förbi den här salongen Baresso på Scheelegatan varje dag och idag beställde jag tid för klippning. Ska dit imorgon kl 12. Ska toppa mig och även fråga hur mycket dom tar för att avfärga håret. Jag funderar på att ljusa upp håret jättelite. Jag trivs så bra i mörkt hår men är trött på att färga utväxten hela tiden så jag vill göra mörkbrunt eller mellanbrunt. Får se vad det kostar först.
 Sen ska jag även gå och simma någon dag när jag har tid. Jag avskyr gym och skulle aldrig lägga pengar på nå dylikt. Simning gillar jag däremot. Jag har ett bad en gata från min lägenhet. Simning är den bästa träningsformen också för att hålla sig i trim och få mer muskler då man tränar hela kroppen på samma gån. Sen är risken för skador lika med noll.
 
Nu ska jag gå till jobbet.
 
Kram!
 
 
 

Min krönika kommer handla om...

Publicerad 2013-01-09 13:51:00 i Allmänt,

 
...folk som bara måste ha en åsikt om andra människor.
 För några dagar sedan kollade jag runt på Youtube och fick syn på en jättesöt liten flicka (bilden) som satte i löshår på sig själv. När jag hade kollat klart på klippet så bläddrar jag ner och börjar läsa kommentarerna som folk skrivit. 70-80% av alla kommentarer var ren mobbing. Det var kommentarer som "Fan vad ful du är", "Horunge", "Tro inte att du är något" med mera. Det ska även tilläggas att denna lilla söta tjej är endast 11 år!!! Fy fan vad illa berörd jag blev. Nu har det gått för långt om även ett litet BARN kallas för "horunge".
Jag skrev ihop en argsint kommentar och hoppas att vissa blir förståndigare vad det lider och inser att man inte kan bete sig så. Vad får man ut av att vara elak mot någon annan? Vad får man ut av att kalla någon för konstig, ful, dum i huvudet och vad det nu kan vara - helt utan anledning?! Jo det handlar inte om något annat än avundsjuka och sådan otrolig osäkerhet hos sig själv att man bara måste försöka hitta fel på någon annan så att man själv kan framstå som "bättre".
 
 
Det är ju vi vuxna som påverkar barn, så har det alltid varit och kommer alltid vara. Och det mest skrämmande är att det är vi vuxna som är värst. Ett annat exempel som jag också reagerade starkt på var ett avsnitt jag såg av svenska hollywoodfruar. Där hade alltså ena frun Margareta Svensson gjort en låt och skrivit en mycket elak text om Gunilla Persson. Sen sitter alltså alla fruarna och lyssnar på denna låt och skrattar hånfullt åt Gunilla. Alltså ren och skär mobbing! Hur kan tre "vuxna" kvinnor sitta och skratta och bete sig så?
Nu har ju Gunilla blivit uthängd som en arrogant, oansvarig förälder och häxa i tidningar och tv men kom ihåg att tv-team och journalister har sådan fruktansvärd makt att dom själva KAN VÄLJA hur dom vill att en människa ska framstå fast att det egentligen inte alls är så på riktigt. Det är läsarna och tv-tittarna som är blåsta som GÅR PÅ ALLT som dom ser/läser. Finns det någon av alla fördomsfulla tråkiga svenskar som har träffat Gunilla Persson, Anna Anka och alla andra peronsligen någon gång? Har man inte det kan man ju inte yttra sig heller.
 
Senast igår när fruarna gick på tv:n så fick Anna Anka stark kritik för vad hon sa i rutan. Och ja hon kunde ju ha valt att hålla en del saker inom sig men det betyder inte att andra har rätt att döma henne för det. Tänk på att hon har närstående (som exempelvis hennes egna barn) som ska behöva höra elaka kommentarer om sin mamma.
Respekt, acceptans och ödmjukhet kallas det vilket många fullständigt saknar. Att inte kunna respektera och acceptera människor för den dom är och inse att vi alla är olika är lika illa som fysiskt våld i mina ögon.
 
 
 
Som sagt, tänk efter en gång till nästa gång ni kollar på ett realityprogram/läser tidningar om andra människor, tv-team och journalister besitter en otrolig MAKT OCH BESTÄMMER hur en person ska framstå. Dom kan alltså vara helt andra personer i verkligheten...
 
Nu ska jag skriva ihop en bra krönika om detta ämne och lämna in innan den 20:e.
 
Kram!
 

Ett år sedan

Publicerad 2013-01-07 22:47:00 i Allmänt,

 
För exakt ett år sedan landade jag i Los Angeles där jag spenderade några av mitt livs bästa och oförglömliga dagar!
 
 
 
Santa Monica Beach.
 

Malibu Pier.
 
 
 
 
Världsstjärnornas "sommarställen". Ett sådant här litet hus kostar ca 70 miljoner svenska kronor fick vi höra av urbefolkningen.
 

Vi träffade en skådis här på stranden, Jamie Lee Curtis (som för övrigt var väldigt gullig). Här är hennes lilla hund.
 
 
Världsberömda och lyxiga Beverly Hills Hotel.
 
 
 
Oscarsgalans hem.
 
 
En liten del av LA Live.
 
 
Detta måste ju vara den snyggaste arenan i världen.
 
 
Mitt favoritlag Kings mot Washington Capitals.
 
 
Ett litet hus...
 

Förberedelser inför MTV Music Awards.
 
 
 
Kom tiil Sverige snart!
 

De klassiska bokstäverna vid flygplatsen.
 
Jag måste dit igen, så är det bara. Någon som ska med? ;)
 
Kram
 

Och himlen där till

Publicerad 2013-01-06 11:38:00 i Allmänt,

 
Min fina kompis och kollega Cindy.
 
Igår var jag och mina kollegor Cindy och Eric på Skybaren som heter Och himlen därtill. Det är ett av mina favoritställen i Stockholm. Det ligger jättebra till, mitt på Götgatan, har goda drinkar, trevlig personal och som ni ser en av stans finaste utsikter. Jag ska gå dit och äta någon kväll också och se om maten är lika bra som allt annat vilket jag inte tvivlar en sekund på.
 
Rekommenderar verkligen detta ställe. Inget för den höjdrädde dock :)
 

Hockeydag

Publicerad 2013-01-05 10:09:00 i Allmänt,

 
Idag ska jag titta på hockey. Ska först se dessa små lammkött ta guld...
 
 
...och sen är det Växjö-Brynäs. Har inte följt mitt kära lag Brynäs så mycket alls på flera månader. Fy på mig! Lite koll har jag dock. Dom ligger ganska bra till för slutspel och jag hoppas att dom börjar vinna mycket nu detta år. Det börjar med vinst redan idag :) Heja heja!
 
 
 

Halva tiden av utbildningen har passerat

Publicerad 2013-01-04 17:49:00 i Allmänt,

 
 
Halva tiden av min utbildning har passerat. Det känns konstigt och kul på samma gång. Tiden går ju så fort. Jag trivs så himla bra med alla härliga klasskompisar samt alla uppgifter som vi får då jag ju (som ni vet) älskar att skriva.
 
Jag har flera deadlines nu i januari. Den sista stora deadlinen (innan vi ses i slutet av januari för näst sista gången) är den 20:e. Tills dess ska jag ha skrivit en krönika/kåseri. Vi har fått fria händer och får skriva om precis vad vi vill, använda fantasin så att säga, men det är det som är det svåraste med att skriva. Hjärncellerna kopplas bort på något sätt när vi får fria händer. Och ju fler dagar som passerar desto mer panik får man.
 
Jag har i alla fall fått lära mig att en krönika ska vara ganska personlig, pinsam och att man fullständigt ska ge fan i att bry sig om vad folk tycker och tänker (det ska man ju annars också men när det gäller andra artiklar måste man ju anpassa sig lite mer). Ju pinsammare krönika desto bättre. Om man känner så här inombord: "Nej det här kan jag inte skriva, det här ska ju för fan min lärare läsa, gud vad pinsamt!" Då ska man skriva det! Så funkar krönikor kära läsare. Det gäller att vara modig och oblyg i detta fall och det har jag väl inte så stora problem med egentligen.
 
Måste bara komma på någon händelse/ämne/berättelse eller vad som helst. Jag fick lite inspiration av mitt och mina kollegors samtalsämne idag på jobbet innan jag gick hem så det kanske lutar åt det. Vi får se. Lägger nog upp min krönika här på bloggen sen också när jag är klar med den. :)
 
Nu ska jag ta och steka hamburgare och imorgon ska jag gå och köpa Kinamat innan jag ska ut och ta en öl med mina kollegor efter att dom har slutat jobba på kvällen.
 
Kram!
 
 

Hoppas vi slipper skador och akuten denna gång

Publicerad 2013-01-03 23:36:41 i Allmänt,

 
Om exakt en månad åker jag till Sälen. Jag tar tåget några dagar senare än när dom andra åker upp. Fredrika eller Marie får sedan hämta mig i Mora. Synd att tågen inte går längre dessa gånger. Sälen-Mora är ju ändå minst 20 mil...
 
Gud vad kul det ska bli! Som ni ser så har vi utsikt över backen när vi bor i lägenheten på Högfjällshotellet. Finns inget bättre än att vakna upp, dra undan gardinerna, äta mysig frukost med alla och se strålande sol, massa snö och en backe full av glada människor. Och senare på eftermiddagen är det fullt ös på afterskin.
 
Jag har även lärt mig en läxa under alla år (blir 5:e året irad för mig detta år) och det är att vara utrustad med lite extra skydd. Förr förra året var jag lite för ivrig att börja åka och spände fast bootsen i bindningarna och började åka men ramlade rätt illa så att jag nästan bröt sönder handlederna. Fasiken vad ont det kan göra. Så det första jag gjorde förra året var att hyra handledsskydd och hjälm. Efter det känns det inte när man ramlar.
 
Men vi kom ju inte undan skador i alla fall. Första dagen vi var där förra året så fick jag köra Marcus till akuten då hans axel gick ur led när han ramlade. AJ!
 
Hoppas vi slipper sånt elände detta år. Jag är alltid på helspänn när William åker skidor. Det sista man vill är ju att ett barn ska skada sig!
 
Sov gott!
 
 

Air Berlin

Publicerad 2013-01-02 10:19:00 i Allmänt,

 
Jag ser att det visas reklam om Air Berlin på tv:n nu. Ville bara tipsa om att detta flygbolag är riktigt bra!!
 
Jag har själv jobbat mycket på detta bolag när jag jobbade på Arlanda. Jag tyckte att Air Berlin var det lättaste och roligaste bolaget att jobba med. Det var aldrig något strul, både incheck och boarding var så enkelt och avgångarna var alltid exakt på tiden (fast det har ju egentligen inte med bolaget i sig att göra utan det är ju vi i gaten som påverkar avgångarna. Gör vi ett bra jobb så kan flygen också gå på utsatt tid och vi var ju alltid så duktiga) ;) hehe.
 
Samarbetet med kabinen var även på topp då det alltid var trevliga flygvärdinnor och piloter man hade att göra med. Inga jobbiga snobbar med taskig attityd som man råkade ut för på andra bolag.
 
Fick även höra av passagerare att det var himla bra service ombord. Ibland får även passagerarna små överraskningar ombord som till exempel leksaker till barnen och annat skoj till vuxna. Dom kör även mycket bonusar och rabatter. 
 
Air Berlin flyger över hela världen och är ganska prisvärd. I Sverige finns det endast avgångar från Arvidsjaur, Stockholm och Göteborg. Man flyger till Berlin och sen ut i resten av världen. Det var många svenskar som flög med detta bolag till Thailand och USA när jag jobbade.
 
Kan alltså verkligen rekommendera detta bolag om ni skulle vilja testa något nytt, åka på en långresa eller bara ta en weekend till Berlin. Kolla in deras fina hemsida också där ni kan se mer: www.airberlin.com
 
 

Nya lagar fr.o.m. idag

Publicerad 2013-01-01 18:29:00 i Allmänt,

 
Första och sista  gången jag hade en sån kort kort klänning. Mina ben är ju fortfarande kalla. Fattar verkligen inte hur tjejer kan gå i sånna här minimala kläder varje gång dom går ut. Märkte idag att klänningen är trasig. Trådarna i klänningen fastnade konstant i folk igår så resultatet av det var ju inte så kul att se idag. Har nu fått slänga den :(
 
Nej nu ska det bli skönt att byta ut nyårsoutfit mot afterski- och snowboardkläder snart :) Det är mer jag än en massa kort-korta klänningar.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Har ni läst om de nya lagarna som träder i kraft idag? Jag läste igenom lite snabbt och vissa av dem var riktigt bra, som till exempel:
 
  • Skattereduktion för läxhjälp
  • Sänkt skatt för pensionärer
  • Stärkt skydd för barn i internationella situationer
  • Samverkan för att förebygga ungdomsbrottslighet
  • Rätt för äldre att bo tillsammans
  • Stärkt skydd och stöd för barn och ungdomar

 

Kram

 

 

Nyårskvällen

Publicerad 2013-01-01 10:11:00 i Allmänt,

Hej alla!
 
Hoppas ni hade en bra kväll igår! Jag hade en jättebra kväll! Supertrevligt! Det ända dåliga var att jag inte riktigt hann med tolvslaget. Vi trodde att dom skulle stänga av musiken och att alla skulle skåla tillsammans men icke. Muskien dånade och helt plötsligt hördes en massa vrål som skrek "Skål!" och ett konfettiregn öste ner på hela stället. Mer än så blev det inte.
 
Jag drack inte så mycket igår men lik förbannat kunde jag inte ta mig till jobbet på egen hand så en taxi fick komma och plocka upp mig trots att jag endast har 10 min promenad från lägenheten till jobbet hehe. Men chauffören sa att det är tillåtet att åka korta sträckor så här på världens största bakisdag. :)
 
 
Man-tager-vad-man-haver-dekoration.
 
 
Trivdes väldigt bra i min guldiga klänning igår :)
 
 
 
Tjejerna! Vanessa, Cilla och Cindy.
 
Vilket ös det var inne på Caféet igår må ni tro. Jag hade förväntat mig ett stelt ställe med en massa Stureplansnördar som bara står i ett hörn och ser uppblåsta och opererade ut och granskar varandra men så var det faktiskt inte! Riktigt lyckat!
 
Kram
 

Om

Min profilbild

Madde

Namn: Madde Bor: Stockholm Från Gävle Gör: Studerar journalistik Kontakt: [email protected] Instagram: mkarlsson86

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela