missmk

Live your life before someone else does

Kollar resor

Publicerad 2013-03-31 21:17:23 i Allmänt,

Kylan håller i sig och jag har aldrig varit så less någonsin! Har till och med blivit krasslig nu. Lite feber om kvällarna och konstig i halsen och jag tror det har att göra med kylan på kvällarna i kombination med plusgraderna på dagarna och alla promenader jag går om dagarna.
 
Nu har jag fått nog och sitter och kollar resor. Thailand har funnits i tankarna men det är ju så vanligt resemål. Var och varannan åker ju dit nuförtiden. Jag skulle vilja åka till ett ställe dit inte så många åker. Typ, L.A, Mexico, Kap Verde eller Dominkanska Republiken men det blir för dyrt :(

Jag får nog nöja mig med något land i Europa.
 
 
 
Vill bara ligga på stranden, bli brun, lyssna på musik, dricka en god drink, äta god mat, njuta av VÄRMEN och miljön runtomkring.
 

Träningskläder

Publicerad 2013-03-30 15:23:00 i Allmänt,

 
Snart är våren här och då kommer jag gå ut och gå mer än jag brukar göra nu. Beställde dessa kläder och skor igår. 
Jag går minst 20-30 minuter varje dag då jag går till jobbet och sen brukar jag även gå lite extra långt när jag är på väg hem. Så himla skönt. När mina träningskläder kommer ska jag även börja jogga längs fantastiskt fina Norrmälarstrand som jag så tacksamt bor väldigt nära.
Det märks att det ända som behövs för att hålla sig i form är att gå raska promenader. Härligt!
 

Efter p-mötet...

Publicerad 2013-03-30 11:46:32 i Allmänt,

 
 
 
... i måndags drog jag och mina kollegor till Vapiano och drack och åt mat. Kändes konstigt att sitta och äta tillsammans när vi alla var privatklädda. Det är inte ofta vi alla samlas på det viset liksom :) Men mycket trevligt när det väl händer. Här är delar av gänget, Alexandra, Yvette och Eric.
 
Nu jobbar jag och Yvette helgen. Nästa helg är jag ledig och då ska jag äntligen hem till Karlholm/Gävle igen och hälsa på alla mina fina nära och kära! :)
 

HIG är populärt i Stockholm

Publicerad 2013-03-28 22:17:00 i Allmänt,

 
Nu ska ni hemifrån Gävletrakten få höra lite roligt fakta :)
 
Sen jag flyttade hit har jag märkt att Högskolan i Gävle är en "status"-skola att gå i för Stockholmarna. Det är väl i stort sätt bara Stockholmare som går Fastighetsmäklarutbildningen i Gävle till exmepel. Många jag har pratat med här funderar på att dra till Gävle och plugga denna utbildning eller så har dom redan varit där och pluggat.

Den här skylten (plus en massa annan text om HIG) sitter även uppe på reklampelare runt Stureplan och överallt i t-banan på Östermalmstorg. Inte nog med det så visar dom även reklam för HIG på lokala TV4 Stockholm. Haha vad konstigt. Har inte sett reklam om någon annan skola i hela landet och inte ens Stockholms egna Universitet.
 

Vilken lyxdag

Publicerad 2013-03-27 15:59:00 i Allmänt,

När jag väntade på att mobilen skulle bli lagad idag så gick jag in på Åhléns och kikade. Jag var in i MAC-butiken för att köpa ny concealer som tagit slut. "Behöver du hjälp med något?" undrade den snälla tjejen i butiken. "Nej jag kollar bara." svarade jag.
Hmm. Det slutade dock med att jag handlade för dyra pengar av henne plus att hon satte mig ner i en stol och sminkade mig helt gratis! Så himla snäll tjej. Hon fixade bas-makeup på mig dvs concealer, puder, primespray, highliter och rouge.
 
 
 
 
Har aldrig känt mig så ren och fräsch i ansiktet som jag gör nu. När jag sedan gick för att hämta mobilen inne på butiken sa en kille där inne till mig "Vad fin du är i ansiktet." Haha inte direkt varje dag man hör killar säga något sådant. Det skiter väl dom fullständigt i annars ;)
Med andra ord så lyckades makeup-artisten riktigt bra med mig idag. KUL! Hatar att behöva ta tag i att köpa basprodukter till ansiktet men det går snabbt och smidit med utbildade människor som tur är.
 
 
Från vänster: 1. Primespray/skin hydrating mist. Denna sprayar man på sig antingen före eller efter makeup används så att den sitter bättre och för att få en lyster. Den är skit bra. Min hud strålar verkligen just nu. 2. Concealer som tar bort rodnader och små finnar. 3. Rouge färg Harmony Matte som skulputrerar ansiktet och får fram linjer och kindben mer än vanligt. 4. Borste med silkeshår.
 
Med respekt mot min mamma som läser denna blogg så vågar jag inte riktigt skriva vad allt detta kostar då jag är rädd att hon svimmar, haha. Hon har alltid varit på mig i alla mina år att jag slösar pengar på sådant här. Men det tycker inte jag. Hellre att jag lägger lite extra pengar på kvalité än på skitsaker.
 

Det blev guld till slut.
 
Nu ska jag strax göra mig klar för p-möte.
 
Kram!
 
 

Det infantila samhället

Publicerad 2013-03-27 01:21:47 i Allmänt,

 
Jag har blivit medlem på Storytel och betalat endast 99 kr för att lyssna obegränsat på ljudböcker i en månad. Perfekt med ljuböcker för sådana som mig som inte finner ro av att läsa en hel bok.
 
Faktaböcker/dokumentärer är något som tilltalar mig just nu. Jag fastnade för Det infantila samhället av Carl Hamilton. Har precis börjat lyssna och den verkar bra.
 
Vilken jävla soppa det är i samhället med att barn inte får vara barn. Föräldrarna till barnen påverkas även starkt av massmediakulturen och hur kompisarna/bekanta uppfostrar sina barn istället för att gå sin egen väg och lita på sig själv och känna efter vad som är bäst för just sin familj. Och andra vuxna (både föräldrar och föräldrarlösa) har fullt sjå med att försöka vara ungdom. Är det inte sjukt?
 
 
 
 
 
Detta var det bästa köpet jag gjort på länge!!
 
 

Imorgon tar jag min mobil till doktorn!

Publicerad 2013-03-26 23:58:00 i Allmänt,


Imorgon är jag ledig. Eller egentligen inte. Jag ska infinna mig på personalmöte kl 17. Fantastiskt att p-mötet lyckas ligga på en dag då man är ledig. Nu måste jag lik förbannat gå till jobbet alla dagar denna vecka. Suck!

Innan mötet ska jag till mina gamla kvarter på Södermalm (Skanstull) där jag bodde förra året. Det är dags för min mobil att få sig en total makeover! Fanskapet ska lagas. Har skurit mig två gånger idag på grund av att några glasbitar har lossnat. Inte nog med det så fungerar inte mitt headset heller så det ska också införskaffas imorgon. Tur att ett sådant inte är så dyrt. Jag ska byta färg på mobilen också. Har tröttnat på vitt och sist men inte minst ska jag köpa ett fodral till den så att den kan hålla sig hel ett tag framöver.
 
 
 
 
 
 
Gillar metallicfärger!! Jag tror det får bli den här sista. Sjukt snyggt med svart och guld. Nackdelen med dessa är väl att reporna kommer synas mer än tidigare. Haha.
 
 
 
 
 
Snygga fodral.
 
Får se vad det blir imorgon. Är så jäkla glad att jag hittat detta ställe. Det är superbilligt med både färgbyte och lagning.
 
 
Haha. Kan vara bland det fulaste jag någonsin sett.
 
Sov gott!
 
 

Beiget, grått, svart och vitt

Publicerad 2013-03-25 00:49:00 i Allmänt,

 
Jag och Marie hittade ingenting fint på stan igår. Det är en sådan hysteri i butikerna i Sthlm så det är inte kul att gå omkring och kolla ens. Jag föredrar faktiskt nätshopping än att gå i butiker. Jag gillar ju inte shopping egentligen men kläder måste man ju ha. Vi går ju snart mot varmare tider så min vårgarderob kommer fyllas på lite nu och då här framöver.
 
 
Allt detta klickade jag hem från H&M nyss. ÄLSKAR grått,svart, vitt och beiget!! Vita jeans är även ett måste i vår. Så himla färscht och snyggt. Dessa färger kommer jag bära mycket av i vår och sommar.
 
God natt!

Har förstört en hel dag + mobilen!

Publicerad 2013-03-24 20:09:37 i Allmänt,

 
Igår åkte vi till Hötorget på dagen och tog en öl på en irländsk pub. Där träffade vi en massa roligt folk. Så pass roliga att vi satt och skrattade konstant. Efter det tog vi en liten shoppingrunda innan vi åkte hem och åt och gjorde oss klara inför kvällen. Vi mötte upp Jocke på East och sedan gick vi till Soap Bar. Mitt premiärbesök där. Det var jättetrevligt. Träffade även på min kompis Emma där inne vilket var kul. När klockan sedan slog tre hade inte Madelene Karlsson fått nog av nattlivet utan var hur pigg som helst. Det slutade med att jag, Marie och Jocke drog vidare till Solidaritet som har öppet till kl 5. Vi kom sedan hem halv 6 och kokade nudlar innan vi nästan somnade ståendes.

Lite berusad som jag var råkade jag även tappa min mobil i golvet så att den återigen sprack på baksidan. Det till och med rasar delar ifrån den. Men den fungerar! Haha. Måste verkligen köpa ny eller laga omedelbart.

Idag har jag legat i soffan hela dagen och knappt rört mig ur fläcken. Men det var det värt för vi har haft en riktigt trevlig helg.
 
 

En rolig irländare inne på The Dubliner.
 

Soap Bar.
 
 
Vi!
 
 
Ingen vacker syn på söndagar ;)
 
Nu sitter jag och väntar på Partaj som har premiär klockan 21. Jag fullkomligen avgudar Christine Meltzer. Ska bli kul att se henne som Gunilla Persson ikväll. Hahaha jag skrattar redan ihjäl mig.
 
Kram!
 
 

Trötta ikväll

Publicerad 2013-03-23 00:40:12 i Allmänt,

 
När jag kom till jobbet igår möttes jag av denna "lilla" korg. Inte nog med det så hade det beställts fredagsfika till idag i form av massor med kanelbullar?! Tror att någon på jobbet vill ha ihjäl oss sakta men säkert. Vi laddar tydligen inför beach 2013 också!
 
 
Gick och handlade efter jobbet och sedan gick jag och mötte Marie. Jag gjorde god mat i form av kycklingytterfiléer, potatisklyftor, halloumiost, bea och rotfruktor som jag bjöd henne på. Efter middagen började vi sminka till oss då vi skulle gå ut och ta en öl på Lemon Bar som ligger 5 minuter ifrån mig....
 
 
....men det slutade dock med att vi båda blev såååå trötta när vi hade sminkat klart oss så att vi istället kröp ner under filtar i soffan och käkade chips, drack folköl och tittade på film. Haha. Det var inte riktigt vad vi hade planerat.
 
Nu ska vi sova så vi är utvilade imorgon. Vi ska gå på stan en sväng. Jag ska försöka hitta någon billig klädtrasa att ha på mig imorgon kväll. Jag tror jag ska ta med Marie till Tomas Brolins krog Undici. Har hört att det ska vara väldigt bra där. Det är dessutom 25 års gräns där så förhoppningsvis slipper vi en massa överförfriskade tonåringar som drar sin första fylla ute i krogvimlet. :)
 
Så kul att ha kusin vitamin här. Har saknat henne!
 
Kram och sov gott!
 
 

Onsdag

Publicerad 2013-03-21 00:05:00 i Allmänt,

 
 
Idag var jag och Emelie till detta fina ställe som heter Muggen som ligger vid Slussen. Fint ställe men DYRT! Jag tog en chokladboll och en pepsi och det kostade 70 kr! Och alla mackor på detta ställe, alltså nu pratar vi cafémackor som egentligen inte är så märkvärdiga. Dessa kostade 105 kr styck (!). Aja, ibland får man unna sig lite.
 
Efter det gick vi omkring på Södermalm och kollade i butiker. Vi båda hittade massor med fina saker/kläder som vi ville ha. Men vi stod emot frestelsen och tänkte istället på vår ekonomi. ;)
 
 
Vi gick in på Akademibokhandeln och där hittade jag NÅGRA tidningar. Som ni ser så har jag ett antal tidningar att mejla för frilansuppdrag. Jag menar, någon av dessa måste ju nappa ;) Den som är inringad (BröllopsGuiden) ägs av min kompis Josefinas mamma. Josefinas kille jobbar även som säljare på denna tidning.
 
 
Bläddrade lite i denna idag och den verkar jättebra! Kan verkligen rekommendera den om det är någon av er som ska gifta sig snart! :)
 
 
 
 
Sov gott!
 

Horror

Publicerad 2013-03-20 10:40:03 i Allmänt,

 
Nu vet jag hur skräckfilmerna får fram hemska monster - de använder sig av photoshop precis som jag har gjort ;) Haha. Jag blev på riktigt lite rädd för mig själv när jag såg denna bild efter att ha mixtrat med den. Jag ser ju verkligen HEMSK ut. Och med mina ljusa ögon så ökar skräcknivån en aning. Jag har ju hört förr att jag skulle passa bra i en skräckfilm tack vare mina ljusa "psykopatiska" ögon och ja, undrar om jag inte börja hålla med faktiskt. :)
 

The Ring?
 
 
Lite bättre :)
 
 
 
 
 
Kul att mixtra med bilder.
 
Nu ska jag snart åka iväg till Slussen och luncha med Emelie. Sen väntar jobb.
 
Kram!

Snart blir jag egen företagare

Publicerad 2013-03-19 22:28:00 i Allmänt,

 
Igår hade vi utbildning i photoshop och idag hade vi föreläsning om twitter. Haha hård och jobbig utbildning va? ;)
 
 
Vi hade även föreläsning om att frilansa idag. Det är ett av de områden som jag är mest intresserad av i branschen så jag frågade den stackars kvinnan (Bodil Sjöström) så mycket idag att hon nog blev ganska utmattad efteråt, hehe.
 
 
Nu kan jag allt om hur det går till att sälja in sin artikel till en tidning. Jag vet också hur jag ska ta betalt och ska strax starta eget. Känns konstigt att vara egen företagare så här när det bara handlar om att skriva (men kommer naturligtvis att ha kvar mitt nuvarande jobb också). Ska sätta mig in i detta mer nästa vecka. Jag ska skaffa F-skattsedel innan jag sätter igång också.
 
 
Det är viktigt att ha små delmål hela tiden. Man kan inte tänka på slutmålet på en gång för då är risken stor att det blir pannkaka av allt. Mitt första mål är att jag nu ska försöka sälja in en artikel till vilken tidning som helst. Det kan vara vårdguiden, fiske, trädgård eller Frida. Vad som helst, bara jag klarar det!
 
Bodil sa att det finns fyra saker som avgör om man klarar av att frilansa och det är; bra idéer, god kvalité, hålla deadline och omfång (tecken). "Klarar ni detta så kommer ni att ha massor med jobb framöver", sa Bodil. Jag har alltid hållit deadline och tecken under skoltiden vilket jag är stolt över. Min svaghet är nog att hitta en idé. Det finns liksom SÅ MYCKET att skriva om men i och med att det finns det så får jag hjärnsläpp. Men jag blev så himla taggad av detta. Det ska bli en otroligt spännande utmaning!
 
Känns lite vemodigt nu att vi inte ska tillbaka till skolan något mer. Jag har känt mig så otroligt lugn och harmonisk när jag har varit där ute. Klassen har även varit helt fantastisk! Kommer sakna alla. Jag, Catherine och Anna-Sarah (dom som jag fått bäst kontakt med från klassen) kommer i alla fall fortsätta ses. Alla vi tre bor i innerstaden så det kommer vara lätt för oss att kunna ses som tur är.

Kram
 
 

Att skilja på journalistyrket och sitt privata jag

Publicerad 2013-03-18 21:31:00 i Allmänt,

 
 
Utbildning i photoshop. Jobbig utbildning va? ;)
 

Idag har jag varit i skolan hela dagen och haft en fantastisk dag. Först hade vi utbildning inom foto och photoshop. Lärde mig en del och kan nu trolla med bilder. :)
Nu på kvällen hade vi föreläsning med min fantastiska lärare Christina Wahldén! Hon är så grym! Hon började sin karriär på Gefle Dagblad och har sedan jobbat 25 trogna år på SvD och gjort stora, tunga journalistjobb och har även skrivit en massa kända böcker.
 
Vill varna er redan nu att detta inlägg kommer bli jobbigt att läsa då det innehåller hemskheter ute i världen. Så ni som är känsliga för sådant ska sluta läsa nu.

Det bästa med journalistyrket är makten tycker jag. Det vi skriver om - det snappar folk upp. Det vi skriver blir verklighet. Lite så ser det ut men en annan grej som också är bra med branschen är att man får ett helt annat tanke- och synsätt på livet.

För att ta ett exempel. Christina berättade för oss ikväll om ett jobb hon gjorde i Afrika (Kongo) för några år sedan. Dit reste hon med en fotograf för att intervjua kvinnor och barn som blivit utsatta för bland annat grovt sexuellt våld, men som överlevt och som har fått ett helt nytt liv idag.

Vi fick se ett bildspel från hennes vistelse i Afrika. På en bild poserade ca 30 glada, friska barn utanför ett daghem. Samtliga av dessa barn hade blivit till av en våldtäkt. En annan bild visade en kvinna som bar runt hennes barn på ryggen. Denna kvinna berättade för Christina att rabellerna stekte människor som de hade dödat och tvingade kvinnorna att äta dom.
 
Som ni hör så är detta otroligt jobbigt att lyssna på och ta till sig. Vi frågade Christina om hon aldrig var rädd att något skulle hända henne själv medan hon var där. Det var hon. Faktum är att rebeller ligger och lurar i buskar överallt i bland anant Kongo och ingen kvinna går säker. De rånar, våldtar och ibland även dödar sina offer. Och lyssna på detta. Det här är en del av livet där nere. Det är "normalt" att detta händer. Förstår ni vad lite kvinnor är värda i vissa delar av världen.

Och tänk er själva ett ställe som inte ens är ett samhälle. Det finns inga lagar, inga myndigheter, inga vägar, inget vatten. Ingenting! En av kvinnorna som hade blivit brutalt våldtagen hade själv fått gått till ett sjukhus. Hon gick i TRE VECKOR innan hon kom fram.
 
Christina berättade också hur hon och fotografen sov över på ett hotell medans dom var där som naturligtvis hade lägre standard än en barack. Det fanns inga riktiga toaletter och dörrarna var så tunna att man kunde blåsa på dom för att de skulle öppnas. Utanför deras rum satt även 15-åriga pojkar med k-pistar på ryggen som vaktade Christina och Malin (fotografen).
 
Jag satt bara och gapade under föreläsningen idag. Christina ville berätta detta för oss för om vi börjar jobba med nyheter i framtiden så kommer även vi att utsättas för tragiska händelser att skriva om. Saker som tsunami, Estonia med mera och då ska vi kunna hantera människor i chock. Samt att vi måste skilja på vårt journalist-jag och privata-jag.

Otroligt spännande och lärorik föreläsning. Jag har även lärt mig idag att jag ALDRIG mer ska klaga på i-landsproblem i livet. Det finns ju dom som minst sagt har det värre i världen. :( Fy satan vad glada och tacksamma vi ska vara över att vi har blivit födda på "rätt" ställe på jorden.
 
Nu ska jag titta på Ullared och sen sova. Haha det programmet är lite för mysigt tycker jag. :)
 
Kram!

Förälder i nattvimlet?

Publicerad 2013-03-17 04:21:03 i Allmänt,

 
 

Så himla kul att träffa Cindy ikväll! Har saknat henne jättemycket!
 

Sergels Torg. Även kallad Plattan. Min taxiresa hem! (Har aldrig uppskattat att komma hem så mycket som jag gjorde ikväll).
 
Oj oj vilken kväll. Jag har mer känt mig som en fröken till en trotsig högskoleklass än en vanlig tjej ute i nattvimlet. Vi började i Skybaren och åkte sedan till Berns.
Berns som jag fattade tycke för sedan sist jag var där, hade istället förvandlats till en ungdomsgård där den ena tonåringen var värre än den andra. Jag och Cindy glodde på varandra hela kvällen med hakan i backen. Det var BARA små söta pojkar och flickor på Berns ikväll. Så små att dom inte ens kände igen dom gamla klassiska 80- och 90-tals hitsen som spelades för fullt.
 
En liten grabb började prata med mig i baren och frågade hur gammal jag var. "Ja du jag kan nog lätt säga att jag skulle kunna vara din mormor faktiskt. Nästan.", sa jag. När han sedan fick höra att jag var född 86 så blev hans ögon stora som golfbollar och han fick ur sig: "Oj, jaha, hmm.. eh. Vad gammal du är." Tack för den din lilla snorvalp! 
 
Cindy och jag konstaterade att vi måste söka upp ställen i den här stan där det är stenhård 25 års gräns där dom inte tillåter små skitungar att entra stället.

Aja vi hade en jättetrevlig kväll trots allt. Nu ska jag stänga mina blå. Jobb imorgon igen. Sov sött!
 

Stockholm sover

Publicerad 2013-03-16 13:24:25 i Allmänt,

 
Såhär såg det ut på Kungsgatan i morse när jag gick till jobbet. Jag var i stort sätt helt ensam. Konstig känsla att vara ensam på gatorna i Sveriges största stad :) Men sååå skönt!
 
 
Jag jobbar med Yvette i helgen. Vi jobbar tillsammans varje helg vilket vi tycker är superkul! Efter jobbet ska jag hem och vila en stund och sen ska jag ut och ta ett glas (eller två)  med min kompis och före detta kollega Cindy som slutade hos oss för drygt 3 veckor sedan. Saknar henne här på jobbet. :(
 
Kram kram
 

Det blir bara bättre och bättre när det gäller Norwegian

Publicerad 2013-03-15 09:41:41 i Allmänt,

Såg precis att Norwegian utökar med ytterligare långdestinationer. Inte nog med New York och Bangkok, nu börjar dom även flyga till FLORIDA och Fort Lauderdale som ligger ca 4 mil från Miami. Jag har själv varit där och det är ett paradis utöver det vanliga. USA:s guldkust riktigt :)
Biljetter från 1700 kr kommer släppas. Helt jäkla otroligt! 1 december går första planet från Arlanda.

Det blir även fördröjning av starten till New York. Dom nya dreamlineplanen som skulle transportera passagerarna över atlanten har haft tekniska problem nämligen, men det skall snart vara åtgärdat så att resorna kan komma igång i höst.

 
 
Dyfen!

Detta plan jobbade jag mycket med förut. Vi hade olika smeknamn på planen ibland när vi jobbade mycket med dom. Slumpigt nog så minns jag att det alltid gick så bra att boarda detta plan. Allt stämde alltid. Kabinpersnonalen var jättetrevliga, det var aldrig strul med bagagen och passagerarna var lugna och lydde order. :) Slumpigt som sagt att det var just detta plan som aldrig strulade.
 

Nämen?!

Publicerad 2013-03-14 08:25:06 i Allmänt,

 
Har ni sett fina läsare? Min artikel "När näthatet dödar" är hetast just nu! Wow vilken känsla att se sin egen artikel publicerad på en sådan grym sida som sourze.se
 
In och läs artikeln om ni vill. Den är inte så lång såg jag. Det tog bara 5-10 minuter att skriva ihop den men sen sitter man ju och ändrar i artikeln hur länge som helst innan man är nöjd.
 
http://www.sourze.se/n%C3%A4r_n%C3%A4thatet_d%C3%B6dar_10805404.asp
 
Kram

Kl 06.00 imorgon bitti publiceras min första artikel

Publicerad 2013-03-13 21:55:00 i Allmänt,

 
Har varit ledig idag och suttit med en skoluppgift hela dagen. Vi har deadline imorgon. Det är den sista uppgiften innan examensarbetet där vi ska skriva en debattartikel om vad vi vill och publicera den på sidor som drivs av medborgarjournalistik.
Jag älskar debattartiklar. Det är en av mina favoriter och något som jag sedan vill jobba med. Jag valde att skriva om näthat som alltid är ett aktuellt ämne. Allra helst nu när en ung flicka precis har tagit livet av sig på grund av detta.
Min artikel heter "När näthatet dödar" och kommer att publiceras imorgon bitti kl 06.00 har jag fått veta av redaktionen på webbsidan.
Mer om detta får ni veta i morgon eller fredag. :)
Kram
 

Saknar Gävle och alla där hemma!

Publicerad 2013-03-13 15:34:38 i Allmänt,

 
Vad glad man blir över att få sådana här fina meddelanden från vännerna där hemma!
Jag saknar Gävle och alla där hemma väldigt mycket. Det är synd att man inte kan vara på flera ställen samtidigt :( Jag älskar Stockholm men den riktigt stora nackdelen när man flyttar ifrån ens trygghet är att man träffar alla nära och kära hemifrån så himla sällan numera. Inte kul.
Men nu är det tur att internet finns så att man ändå kan hålla kontakten. Och nästa helg kommer kusin Marie och hälsar på mig fredag till söndag. Det ska bli jättekul!
 
 

Monster i magen?

Publicerad 2013-03-12 14:28:43 i Allmänt,

 
 
Haha rätt likt ju!!!
 
Fy fasiken vad rädd jag skulle bli om jag fick se detta i min egen mage. Kul och  veta att man går runt och väntar en liten varselse som är skrämmande lik en figur i Star Wars. ;)
 
Jag tycker det är så jäkla häftigt att få se hur ens barn ser ut på ultraljudet innan han/hon ens är född. Vem kommer barnet bli mest lik? Mig eller blivande pappan? Hur kommer barnet se ut? Mörkt eller ljust hår? Blir han/hon lång eller kort? Vilken personlighet får barnet? Åh vad spännande det ska bli att få se allt detta någon gång i framtiden när det är dags för en själv.
Men jag önskar ingen Star Wars-figur tack! ;)

Bra helg

Publicerad 2013-03-10 23:04:33 i Allmänt,

 
Vilken trevlig kväll det blev igår. Jag mötte upp Håkan och Stefan vid Sergels Torg. Därifrån tog vi taxi till söder där vi först var uppe i Skybaren, sen Malmen och till slut på ett ställe som heter Ett Ställe. Haha vilka roliga namn dom har på ställen här.
När vi var på Malmen sprang jag även på Josefina och hennes kompisar. Haha så sjukt att man träffar folk man känner överallt i den här staden. Lilla Stockholm!
Det var jättekul att träffa grabbarna igår. Vi har inte setts på nästan ett år kom vi fram till. Idag har jag legat i soffan heeela dagen och tittat på skidor och sovit om vartannat. Ingen bra söndag då jag har varit helt slut och sen fick inte Sverige en ända medalj av alla lopp som gick idag. Fan!
 
Sov gott!

Ett år har gått

Publicerad 2013-03-09 15:53:00 i Allmänt,

 
 
Imorgon kommer min älskade vän Sofia hem från Australien! Hon har bott i landet down under i ett år nu. Helt otroligt vad fort tiden har gått. Det kändes som om det var igår som jag sa hej då till henne.
Dock är det synd om henne att hon kommer hem då hon är lite nere. Hon har ju kärat ner sig i stället där hon bor och har även kärat ner sig i en kille där borta under denna tid. Dom har varit tillsammans ett tag nu och imorgon åker hon hem till Sverige. Usch och fy så tråkigt för dom båda.
Sofia skrev till mig här om dagen och frågade om jag kommer vara i närheten av Tierp nästa vecka för att hon behövde bli uppiggad. Det kommer dock dröja någon månad innan vi kan ses då jag inte kommer hem än. Men hon kommer till Stockholm och hälsar på snart har vi sagt.
Tycker som sagt så synd om både Sofia och hennes kille. Jag vet ju själv hur jobbigt det är med distansförhållande. Det är riktigt påfrestande men även så himla härligt när man väl ses igen. Jag har ju bara erfarenhet inom Sveriges gränser men detta handlar ju om andra sidan jorden! Lider verkligen med dom. Fy vad hemskt!
 
Men jag är glad att hon kommer hem i alla fall!!!! :)
 

Dyrbar egen tid!

Publicerad 2013-03-09 01:04:00 i Allmänt,

Ikväll har jag bara umgåtts med mig själv och legat på soffan och njutit av ensamheten. Det är inte så ofta som jag är ensam annars nämligen så jag uppskattar verkligen dom gångerna jag är det. Är det inte jobb så hälsar jag på vänner eller sitter och pluggar. Men så himla skönt att bara få vara för sig själv ibland och bara vara! Tyst och lugnt runtomkring och man kan göra precis som man vill. Men missförstå mig rätt. Jag älskar ju att umgås med alla jag har runt mig också förstås. :) Men ibland är det bara såååå skönt att stänga ute omvärlden ett tag. Jag var och handlade ikväll och sen när jag kom hem gjorde jag té och tände ljus. Mys!
 
 
Om ni gillar té så kan jag verkligen rekommendera detta! Det är inte bara nyttigt då det är grönt té utan även riktigt gott. Det har en mintsmak som påminner om en blandning av grönt té och tandkräm. Kanske låter lite läskigt men det är en otroligt fräsch smak. Honung är även ett måste i mitt té, gott och nyttigt! Måste köpa med mig en sådan flaska till jobbet också!
I brist på annat :)
 
 
 
Trappstegen fick bli en ljushållare ikväll. Fint va mamma? ;)
 
Nu ska jag sova skönt. Imorgon ska jag hälsa på Emma i hennes nya lägenhet och senare på kvällen ska jag träffa två kompisar hemifrån Gävletrakten nämligen Stefan och Håkan som är på besök i stan. Har inte träffat dom på jättelänge så det ska bli kul!
 
Sov gott! 
 
9E87wO on Make A Gif, Animated Gifs
 

Små båtar

Publicerad 2013-03-08 22:34:59 i Allmänt,

Det var jättekul att gå omkring och kika på mässan idag. Det var vid upprepade tillfällen som jag gick och släpade hakan i backen...
 
 
Jag ångrar att jag inte ställde mig bredvid den här motorn. Den var både längre och bredare än mig. Haha, sjukt!
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta var enligt pappa den största båten som fanns på hela mässan. Den var över 20 meter lång och kostar väl säkert runt 15-20 miljoner.
 
 
 
Jag älskar seglarjackor!! Här är två stycken supersnygga som jag fick syn på. Den jackan på den sista bilden vill jag ha!
 
Hade en mycket trevlig eftermiddag/kväll borta i Älvsjö.
 
 

När du får oväntat besök...?

Publicerad 2013-03-08 01:19:00 i Allmänt,

 
 
Gissa om jag blev chockad när jag fick se denna lilla filur i min mat igår efter flera tuggor??!
Jag hämtade mat från Vapiano och åt på jobbet. Min kollega Sofia satt och hulkade sig och sa upprepade gånger: "Åh fy fan, åh fy fan", efter att ha tittat ner i min mat. Jag är inte så känslig faktiskt. Jag trodde jag skulle vara det men nej jag tyckte inte att det var så farligt. En liten snigel liksom? Dom är ju till och med söta! Hellre en snigel än en häst ;)
Jag gick snällt tillbaka till mina kompisar på Vapiano. Dom behandlade mig som en drottning när dom fick se vad jag hade i min mat. Jag fick ny mat, ny dricka och efterrätt gratis PLUS att jag fick pengarna tillbaka. Deras högsta chef kom även och tog i hand på mig och beklagade. Jag sa: "Ni ska vara glada att det var jag som fick snigeln i maten och inte någon psykopat som hade kommit in och skjutit ner er nu eller gått upp till Aftonbladet och krävt att detta skulle stå med på första sidan."
Slutet gott allting gott i alla fall. Vapiano skötte det hela riktigt snyggt och jag är väldigt nöjd med den proffsiga serivcen dom gav mig. Jag kommer definitvt inte sluta äta där bara för att detta hände... Det kommer dock alla mina känsliga kollegor att göra ;)
 
Ikväll har jag varit hem till Josefina och hennes kille Johannes. Jag blev bjuden på mat som hör och häpna, inte innehöll något djur ;)
 
Sov gott!
 

Fiskar i väggen?

Publicerad 2013-03-06 00:06:00 i Allmänt,

På jobbet har vi ett stoooort akvarium i väggen vilket jag tycker är så himla snyggt!! Jag skulle väldigt gärna vilja ha det i mitt framtida hus MEN inte om jag behöver sköta om det själv. Det skulle nog nämligen ta några dagar att få det rent... På jobbet har vi ju en firma som tar hand om det och sen renar det sig själv på något konstigt sätt (moderna saker som jag inte förstår mig på) ;) så om det går att ordna att akvariet sköter om sig själv skulle jag inte tveka att skaffa det. Bara jag slipper göra det själv som sagt. :)
 
Här kommer lite härlig inspiration när det kommer till inredning och akvarium i väggen.
 

Jag har inte tänkt på det förr men gud vad snyggt att blanda lila och grått!
 

Fräscht med vitt och lite färgdetaljer. Jag älskar även dessa höga fönster!
 
 
Snygg kombination av väggen och spotlights!
 
 
Fint akvarium!
 
Nu ska jag kolla på Sex and the City och sen krypa ner i sängen.
 
Kram!
 

Båtmässan på fredag

Publicerad 2013-03-05 10:50:15 i Allmänt,

 
 
 
På fredag ska jag på båtmässan ute i Älvsjö. Pappa får biljetter dit genom jobbet varje år och hade en biljett över nu som jag fick. Vad snällt! Jag ska dit och drömma mig bort till sommaren tänkte jag. Är så jävla trött på kylan nu så att jag snart kommer ta en sista minuten om det inte blir varmare snart.

Kram
 

Vill flytta till hus!

Publicerad 2013-03-04 02:35:00 i Allmänt,

Sen jag flyttade till Stockholm så har jag på skojs skull kollat runt på hus utanför stan som jag skulle kunna flytta till. Nacka är den kommunen jag helst av allt skulle vilja bo i med tanke på att det är mycket vatten runt omkring. Jag känner till den delen bäst också i och med att skolan ligger där. Det är så otroligt fint där ute så det inte är klokt. Vågar inte ens tänka mig hur det ser ut där på somrarna. MEN det är även ett av de dyraste ställena att bo på i den här stan... såklart :/
 
Här ser ni ett av alla hus där ute. Detta ligger på Solsidan. Prislapp? 29,9 miljoner.
 
 
Jag ger mig fan på att folk som bor så här fint med vattnet så nära lever längre än andra. Det är klart att man blir mindre stressad som människa genom att se denna vy varje dag än att bo mitt inne i stan. Tänk att få vakna harmonisk varje dag genom att titta på denna utsikt :)
 
 
Ska jag slå till? ;)
 

Hair tutorial gone wrong!

Publicerad 2013-03-03 14:45:00 i Allmänt,

 
Hahahaha! Stackars liten... Jag och min kollega Yvette har suttit och skrattat så tårarna har runnit till det här klippet. Tjejens min när håret lossnar är obeskrivlig! :)
 
 

En dag på Hovet

Publicerad 2013-03-03 12:09:28 i Allmänt,

 
Igår kom mamma och pappa till mig igen över dagen. Jag bjöd dom på hockeyn. Det var riktigt roligt. Mamma som annars är den mest ointresserade människan när det kommer till sport, satt och gestikulerade och skrek mest under matchen haha. Det var så otroligt kul att vara Brynäsare igår på Hovet må ni tro. Jag träffade mycket roligt folk och trots att man enligt många hejade på "fel" lag så var det en riktigt bra stämning. Jag träffade även ett gäng glada Gävlebor som hade kommit i busslass. Kul att prata med folk hemifrån!
Efter matchen på kvällen sedan så träffade jag några djurgårdare som var så lyckliga över Brynäs vinst att dom nästan grät. Haha. Det är en hemsk rivalitet mellan AIK och Djurgården i den här staden nämligen.
 
 
En glad och mycket trogen supporter innan matchen.
 
 
Nöjd klack tror jag :) Gud vilken dålig kvalité det blir på mina bilder numer ser jag. Måste köpa ny mobil!
 
 

Efter matchen mötte jag upp min snygga kompis och före detta kollega Josefina. Vi åkte upp till Skybaren på Radison Royal Wiking och drack lite. Vi har inte setts på 3 månader då hon och hennes kille har varit utomlands. Det blev mycket prat och många skratt. Supertrevligt! :)
 
Kram kram

Nya vardagsskor

Publicerad 2013-03-01 20:03:00 i Allmänt,

Våren närmar sig med stormsteg. Min svarta skinnjacka sa till mig idag att det är dags att jag beställer nya skor till säsongen som den kan matcha med. Hehe ;) Klickade nyss hem dessa snygga. Måste beställa fler i april-maj också för jag upptäckte idag att jag inte har några vår/sommarskor alls längre som är snygga nog att visa sig ute i. Inte bra!
 

Min näst sista skoluppgift är klar och inlämnad - nu väntar examensarbete

Publicerad 2013-03-01 12:03:00 i Allmänt,

 
Är så lycklig och lättad nu!!! Jag har precis skickat in min näst sista skoluppgift som handlade om offentlighetsprincipen. Jag hann med alla deadlines och blev hyfsat nöjd med slutresultatet. Jag valde att skriva om en ny IT-lösning som ska förbättra inomhusklimatet i våra hem. Mitt eget jobb är bland de första i detta land som använder sig av detta system just nu. Jag har haft kontakt med företagets VD idag som var mycket trevlig och som gav mig många bra svar på mina grävande journalistiska frågor.
 Jag har nu även fått min allra sista uppgift av lärarna. Vi ska nu påbörja vårt examensarbete. Skräckblandad förtjusning skulle jag beskriva detta.
 
Om ni är lite nyfikna på hur våra artiklar och skolarbeten kan se ut så kan ni läsa min allra sista skoluppgift innan examensarbetet drar igång. :) Tanken med denna uppgift har varit att vi ska publicera denna artikel någonstans och jag har valt SvD. Tycker att den passar bäst där.
 

Ny IT-lösning ska ge bättre inomhusklimat

Ett svenskt IT-bolag vill sänka energiförbrukningen och ge bättre inomhusklimat. Detta har nu även uppmärksammats av Energimyndigheten som har beviljat ett tillväxtlån.

IT-bolaget Ecofective AB har tagit fram en lösning som öppnar möjligheter för att sänka energiförbrukningen i hemmet. Det ska ge bättre inomhusklimat och skapa informationsunderlag för energieffektiviersingsprogram i befintliga bostads- och kontorsfastigheter. Traditionella värmesystem styrs av utomhustemperatur, som avgör vilken temperatur radiatorerna har. Detta för att inomhusluften permanent ska hålla exempelvis 21 grader.

Den nya lösningen används redan flitigt i Tyskland och gör det möjligt att i fastigheter snabbt och effektivt kunna sänka behovet av köpt energi utan att det krävs stora ombyggnationer.
Genom att nyttja fria energikällor som överskottsvärme från människor, sol och belysning har kunderna lyckats sänka förbrukningen av köpt energi med 10-30 procent i flerfamiljshus i Tyskland.
”Vi ser att det finns stora möjligheter på marknaden med IT-teknik och nytänkande. Hindren är inte tekniska, utan snarare handlar det om en stark ovilja till förändring i fastighetsbranschen”, skriver Ecofectives VD Mats Pettersson till miljöminister Lena Ek.

Oviljan till förändring är inte en ekonomisk fråga, enligt Mats. Det handlar mer om en kultur- och ledningsfråga.
”Genom att implementera IT-teknologi för fastigheters energioptimering så ändras arbetssättet för drifts- och underhållsorganisationen. Intrimning och insamling av energimätvärden blir automatiserat, något som görs till största delen manuellt idag”, skriver Mats.

Ecofective AB grundades 2009 av Thomas Wildig och Björn Thelin som har lång erfarenhet av att bland annat utveckla energilösningar, ta fram mjukvara, bergvärme och värmepumpar.

 

Om

Min profilbild

Madde

Namn: Madde Bor: Stockholm Från Gävle Gör: Studerar journalistik Kontakt: [email protected] Instagram: mkarlsson86

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela