missmk

Live your life before someone else does

Tylösand

Publicerad 2013-05-30 23:42:14 i Allmänt,

Nu är det bokat och klart. Den 18:e juli checkar vi in på Hotel Tylösand. Fasiken vad jag längtar!! Det var så otroligt kul förra året och jag tror att det kommer bli minst lika kul i år. ;) Hotellet är även ett av de absolut finaste i hela Sverige och ligger precis vid stranden. Bättre än så kan det ju inte bli.
 

Orkidé är ju en superblomma!

Publicerad 2013-05-30 14:46:40 i Allmänt,

Idag var jag och köpte hem lite nya blommor. Bytte även ut rosorna på bordet som hade vissnat och köpte en nya fräsch bukett. Så fint med blommor!!

Fick veta något i blomsterhandeln som jag inte visste tidigare, nämligen att orkidé är ju en blomma som håller hur länge som helst! Folk säger hela tiden att orkidén är så dyr men det är ju lätt värt att lägga ut pengar på den när den håller upp tilll ett år om inte längre. En kvinna och jag började prata inne på blomsterhandeln och hon sa att hon inte hade behövt vattna sin orkidé hemma på 8 (!) månader.

Ska bli intressant att se hur länge min håller. Jag tycker orkidéer är så fina! Älskar mina fina blommor.
 
Denna afrikanska lilja i vardagsrummet har nästan slagit ut helt nu och är så fin! I butiken sa dom att det egentligen är en utomhusblomma men nu när dom fick höra att den lever i mitt fönster så ska dom börja tipsa folk om att den även kan vistas inomhus. :)
 

Dagens lunch

Publicerad 2013-05-30 14:35:00 i Allmänt,

Schnitzel och avokado är det godaste jag vet! Detta lever jag på om dagarna. Vatten, kött, grönsaker/frukter och jag mår fantastiskt bra... än så länge i alla fall. ;)
 

Pilot

Publicerad 2013-05-30 11:18:00 i Allmänt,

Så fort solen tittar fram åker dessa pilotbrillor på. Jag älskar pilotbrillor! Det är dom absolut snyggaste solglasögonen man kan ha på sig enligt mig.

Dags att boka

Publicerad 2013-05-29 22:56:00 i Allmänt,

Införskaffade en ny klocka och det fina iPhoneskalet från Chanel idag. Mycket nöjd. Jag gillar tydligen guld numera. :)
 
Efter min lilla shoppingtur gick jag till Coffice och mötte upp Catherine. Underbara fantastiska människa! Åh vad tacksam jag är över att ha så fina människor i mitt liv. Vi pratade mycket om vad vi vill och är ute efter i journalistbranschen. Hur vi kan stötta varandra på vägen och gav varandra tips och råd. Vi kommer ses mycket framöver. Catherine håller på skriver en bok om en väldigt intressant grrej som framför allt tjejer lider av som kommer släppas inom en snar framtid. Jag har fått äran att läsa i genom och hjälpa henne att rätta eventuella språkfel med mera innan den går vidare. Ska bli otroligt spännande att läsa.
 
Nu håller jag på med detta. Ska nog bara boka ditresa än så länge så får jag se när jag känner för att åka hem. Marie och jag åker till Tylösand helgen efter så jag lär hem och packa om väskan innan dess i alla fall.
 
Kram

Coffice

Publicerad 2013-05-28 00:34:00 i Allmänt,

 
Jag har blivit tipsad av min nyfunna vän/gamla klasskompis Catherine om Coffice som ligger på Södermalm, närmre bestämt på Tjärhovsgatan. Det är ett café och kontor. Man kan hyra in sig på olika kontor/mötesrum för att jobba med datorn. Perfekt för oss som ska jobba inom journalistbranschen i framtiden. Catherine har redan en plats där så hon är där och jobbar ibland. Jag ska dit på onsdag och få mig en rundtur och kolla in hur stället fungerar. Så himla kul! Det verkar så mysigt att bara sitta och jobba och fika tillsammans med andra människor i en mysig miljö. Man gör sin egen grej samtidigt som man har sällskap av andra som även dom kör sitt eget race.

Jag har alltid haft svårt för chefer som ska styra över mig så jag ser verkligen mig själv i framtiden att jag driver något eget och jobbar för mig själv alternativt har väldigt flexibla arbetsuppgifter och arbetstider. Det är dit jag vill och dit kommer jag även komma en vacker dag! :)
 
 
 

Så skönt att helgen är över!

Publicerad 2013-05-27 14:07:19 i Allmänt,

 
Usch den här helgen har varit allt annat än bra. Den värsta på mycket länge faktiskt. Det har varit kaos på jobbet från början till slut. Bon Jovi, Pink och Elitloppet har bidragit till en hel del dryga och fulla människor. Inte nog med det så fick jag jobba över både lördag och söndag. Gick en timme efter att jag egentligen skulle ha slutat båda dagarna. Fy fan. Är så fruktansvärt less på jobbet just nu. Så kan det vara ibland. Men det är i alla fall skönt att helgen är slut nu.
 
Behöver muntra upp mig själv lite nu därav bilden med hjärtat. :)
 

Vilken dag!

Publicerad 2013-05-23 17:06:16 i Allmänt,

 
Vaknade i morse och hade lite panik över en grej. Jag ringde sjukhuset och var tvungen att få prata med en läkare som kan skriva ut lite medicin till mig IDAG, helst igår!
 
Sjukhuset där jag bor hade ingen tid men kvinnan jag pratade med på telefonen sa att det fanns en tid ute i Huddige om en timme. Det var bara att ta pendeltåget dit. Fick komma in på en gång och efter 5 minuter skickade läkaren iväg ett recept till apoteket - TACK!
 
Sen hämtade jag det och slet upp förpackningen och tog en tablett nästan innan jag var ute ur butiken. Haha. Gick och köpte lite galgar (då jag tydligen har shoppat för mycket kläder den här våren), nytt schampoo, balsam på Kicks och ett paket glass som jag åt av när jag kom hem.
 
Kram

Blommor

Publicerad 2013-05-23 00:33:21 i Allmänt,

Något jag har blivit intresserad av på äldre dagar är blommor! Jag tycker det är så himla fint med att bara ha en vas på bordet med fina rosor eller tulpaner. Detta är något jag aldrig tidigare har varit intresserad av. Jag har varit värre än en kille ibland med att inte ha något i fönstren. Jag tror fasiken att killar ha varit bättre än mig på blommor. Gud vad tråkig jag har varit tidigare. :)
 
Nu är det superkul att gå och titta på fina blommor och bestämma vilka man ska ha i vaser och i fönstren. Idag var jag och köpte nya blommor till mitt fönster i vardagsrummet och sen köpte jag även rosor att ha på bordet i köket.
 
 
 
Förälskade mig i denna afrikanska lilja! Jag behövde inte fundera så länge innan jag slog till.
 

Fint att blanda vita och röda rosor tycker jag.
 
 
Slumpigt nog fick jag ännu mer blommor senare under dagen. En jättesnäll gäst på jobbet kom och gav mig denna superfina bukett!
 
 
Sov gott!
 
 

Intyg

Publicerad 2013-05-21 11:17:00 i Allmänt,

 
I did it! :)
 
Nu kan jag visa upp detta fina intyg vid jobbsökande. Har dock fått mersmak av detta och överväger att plugga vidare. Media, kommunikation och PR är något som jag funderar på.
 

Victoria Secret

Publicerad 2013-05-19 15:00:00 i Allmänt,

Hade bett mamma att köpa en body spray till mig från VS och så kommer hon hem med två stycken plus en parfym och trosor! Vilken snäll mamma jag har!! Båda flaskorna och parfymen luktar HIMMELSKT!!! Så jäkla gott! Kommer använda mig dessa flaskor varje dag. Till och med när jag sover, hehe. Dessa dofter får vem som helst att smälta, det kan jag garantera er. Jag minns att mitt ex var helt till sig av doften som jag hade förut (som jag även fick idag). Så om man vill få någon kille på fall så är det bara att spruta på sig parfym från VS så är det klart sen ;). Haha.
 
God natt!
 

Vi var överallt igår

Publicerad 2013-05-19 13:18:00 i Allmänt,

Kräftan!
 
La mig i solen i en halvtimme igår och det ledde till att jag brände mig. Jag har haft ganska svårt att bli brun när jag var yngre men nu på äldre dagar krävs det inte många minuter i solen innan jag är stekt. Som tur är så är det röda borta nu. Skönt!
 
Söderhielmska.
Haha oj då. När man får lite alkhol i sig så tycker man ju att man ser så prydlig ut och måste fota lite (trots att jag har noll former och världens minsta rumpa) :)
 
Marie och jag gick till Söderhielmska igår och träffade roligt folk. Sen fastnade vi på Bishop Arms då vi, så fort vi kom innanför dörren blev bjudna på öl av några killar. Vi satt där och pratade ett tag innan vi gick vidare till Helt Enkelt. Dessa tre ställen räckte dock inte utan vi gick in en sväng till Bankhuset också men det var en rejäl besvikelse igår. Nästan inge folk. Vi gick då tillbaka till Helt Enkelt igen och sen tappade vi bort varandra. Det slutade med att jag gick in på Heartbreak när det var tio minuter kvar till stängning och pratade med vakterna inne i entrén. Vi stog och diskuterade att jag har sett dom (samma killar) sedan jag var 18 år och började gå på Heartbreak. Jag frågade om dom aldrig tröttnar på att jobba som vakter nästan varje helg men nej dom gjorde dom inte.
 
Efter att jag (som för övrigt var äldst på Heartbreak) och vakterna hade diskuterat och granskat alla tonåringar som gick ut vid stängninsdags så gick jag till Mc Donalds. Köpte mängder av hamburgare och slog mig ner vid ett bord och pratade med ett gäng killar. När jag hade ätit klart och skulle gå fick jag syn på Marie. Då har vi båda suttit och ätit där inne utan att ha sett varandra haha. Mycket trevlig kväll igår!
 
Idag ser man mindre prydlig ut med samma kläder, stripigt hår och en aning illamående.
 
Nu sitter jag och kollar på reprisen av Eurovision. Jag tycker det är så patetiskt att vissa artister sjunger på deras eget språk. Man känner sig dum i huvudet som sitter och tittar på en männsika som enligt mig bara låter "bla bla bla". MEN Estlands bidrag, satan vad bra hon var. Fantastiskt fin låt trots att jag inte fattade ett dugg vad hon sjöng om.
 
Ser fram emot hockeyfinlen senare också. Det kommer nog bli en spännande drabbning. Jag och Marie stod och pratade med några Brynässpelare igår som erkände att dom var rätt less på hockey nu. Sen sa dom åt oss att alla killar som spelar fotboll är bara skit. "Lova att ni håller er till oss hockeykillar", sa dom. Haha alkoholen gör inte bara sitt för mig framför spegeln utan även för andra. ;)
 
Kram

Besök hos nära och kära

Publicerad 2013-05-18 01:39:00 i Allmänt,

Min mobil har givit upp och trotsar mig genom att inte ladda riktigt ordentligt när laddaren sitter i vilket gör att jag bara har kunnat föra över hälften av alla bilder till datan som jag tagit idag.
 
Har i alla fall börjat dagen med att besöka mormor och morfar. Hade himla trevligt med gott fika i form av Vaniljhjärtan som mormor vet att jag älskar!!! Efter det åkte jag hem till farmor och satt ute och solade med henne innan vi gick in och fikade, ja det har fikats en hel del idag vill jag lova.
 
Sen åkte jag vidare hem till Madde som jag för övrigt inte har träffat sen i november. Men jag älskar sådant här att man kan vara ifrån sina riktiga vänner hur länge som helst och ändå veta vart man har varandra när man väl ses igen. Det har hänt en del i våra liv sen vi sågs sist (både sorgliga och roliga grejor som vi delade med oss av). Vi åt pizza, drack ett glas rosé och åt cupcakes. Fantastisk kväll! Efter det åkte jag hem till Marie och William och satt ute med dom ett tag innan jag åkte hem till mamma och pappa.

En underbar dag hos nära och kära. Älskar sådana här dagar mest av allt!!!
 
Madde och hennes kille Micke har skaffat katt. Så jäkla söt. Jag älskar katter!!!! Att hålla dom i famnen och känna hur dom spinner och kurrar och hur dom stryker sig emot en är det bästa jag vet. Deras fina katt heter Ozzy.
När jag var hos farmor hittade jag detta fina foto. Det är min ena farbror Tomas (till vänster) och pappa! Läskigt så lik jag var min pappa när jag var liten! Tycker det är häftigt att farmor har gjort som en mohikanfrilla på pappa som var modernt nu för inte så längesen. :)
<3
 
Sov gott!
 
 

Några små hus

Publicerad 2013-05-16 11:42:59 i Allmänt,

Jag tycker det är jättekul att kolla vad det finns för bostäder ute till försäljning i vårt lilla avlånga land. Ibland åker hakan ner i golvet då jag förbluffas över hur fina villor det finns här.
 
Här nedan kommer några favoriter i mångmiljonklassen.
 
Stockholm, Värmdö. Pris: 17 000 000
 
 
 
 
Stockholm, Djursholm. Pris: 42 000 000
 
 
 
Stockholm, Djursholm. Prislapp: 19 000 000
 
 
 
Stockholm, Värmdö. Pris: 19 900 000
 
 
 
Nu kommer vi till den absoluta favoriten och det finaste jag sett på länge. Att det ens finns sådana här fina hus i Sverige. Det är inte bara det finaste utan även det billigaste. Antar att Stockholms skärgård måste kosta mer än huset i priserna ovanför.
 
Malmö. Pris: 10 900 000
 
 
 

Mälarpaviljongen

Publicerad 2013-05-15 22:46:57 i Allmänt,

Blev ett spontant besök till Mälarpaviljongen här på Kungsholmen idag med Mi, Hanna och några till. Mycket trevligt. Det dracks öl, skrattades och njöts av solen. När vi gick därifrån höll vi dock på frysa ihjäl. Jäklar vad temperaturen kan svikta ibland.
 
 
Sov gott!
 

Jag skrämmer slag på folk

Publicerad 2013-05-15 01:18:00 i Allmänt,

 
Z7fbaB on Make A Gif, Animated Gifs
 
Trivs som allra bäst och känner mig som mest bevkäm och snyggast i denna klädsel. Så otroligt skönt att gå omkring i sådana här tröjor och keps och bara vara när man är ledig och inte gör ett dugg. Fantastiskt! :)
 
Gick ut på en kort "nattpromenad" runt kvarteret nyss. Svettades så mycket inomhus att jag behövde lite luft. När jag går runt ett hörn krockar jag med en kille som blir livrädd för mig när vi möter varandras blickar. Han hade hörlurar i öronen och hörde inte att jag kom så det var förmodligen därför han blev så rädd. Där kom jag med trött blick, sammanbitet ansiktsuttryck, mörk keps och mörk huva över huvudet. Haha stackarn.
 
Mig vill man alltså inte möta ensam i en park mitt i natten. ;)
 
Sov gott!

Skämskudden har åkt fram

Publicerad 2013-05-14 22:47:00 i Allmänt,

 
Sitter och tittar på semifinalen av Eurovision och skäms! Stackars Mede. Hon får fejkskratta gång på gång när hon intervjuar artisterna i Green Room. Det syns tydligt på henne att hon är fullständigt uttråkad. Kunde dom inte ha två programledare åtminstone?? Varför ska hon stå där och behöva göra allt själv kan tyckas? Lite taskigt.
 
Tanken var att jag skulle börja packa idag när jag kom hem från jobbet men jag somnade istället och vaknade för en timme sedan. Ska försöka packa lite nu istället. Jag åker ju hemåt på torsdag. Ska vara hemma över helgen och gå ut och dricka någon drink med Marie på lördagkväll. Mamma och pappa åker till London på torsdag så jag kommer se efter deras hus över helgen.
 
Nej... packa var det. :)
 
Kram

Vegetarian, vegan eller köttätare?

Publicerad 2013-05-13 23:56:00 i Allmänt,

Det har blivit vanligt (nästintill en trend) att bli vegetarian och vegan. Här i Stockholm är väldigt många vegetarianer. Bara på mitt jobb där vi är sex st i receptionen så är hälften av oss vegetarianer. Jag har även märkt på andra håll hur vanligt det är.
 
Jag tänker absolut inte skriva att det är rätt eller fel utan alla bestämmer naturligtvis själv vad som är bäst för ens egen kropp. Om jag ska vara ärlig så har även jag tänkt tanken att jag kanske skulle bli vegetarian enbart på grund av att jag inte vill att djur ska fara illa bara för att vi ska få i oss kött. Men jag själv tycker inte att det är ett logiskt tankesätt för att vi människor är faktiskt köttätande djur från grunden. Vi har tidigare varit djur som har fått jaga och dödat för att få i oss proetin och just proteinet från kött är livsviktigt för oss.
 

Vad gäller framför allt veganer så beundras jag över hur dessa människor klarar sig i livet på att enbart äta från växtriket? Jag skulle inte fungera som människa om jag inte fick i mig mejeriprodukter och kött. Kött är det absolut bästa jag vet. Jag har nyligen börjat med en mildare variant av LCHF-dieten (low carb, high fat). Från att i stort sätt ha ätit pasta någon gång varje dag så länge som jag kan minnas så äter jag numera enbart kött och grönsaker till middag. Jag kan äta pasta max en gång i veckan i små mängder. Jag har valt den här dieten just för att jag vill se om jag mår bättre rent fysiskt. Hittills har jag faktiskt gjort det. Det är en enorm skillnad. Jag har inte lika uppsvälld mage längre och känner mig "lättare". Sjävklart har jag dagar då jag vräker i mig mängder av onyttigheter men i vardagen försöker jag hålla mig till dieten.
 
 
Tydligen hävdar vissa professorer att LCHF-dieten ska vara rena livsfaran för att våra kroppar "tas tillbaka till dåtiden" då vi bara åt kött och där vi lättare drabbades av bland annat åderförkalkning. Men det gäller ju att ta eget ansvar med vad man stoppar i sig. Man behöver ju inte överdriva med intaget. Vill tillägga att jag absolut inte överdriver dieten med att käka bacon och grädde som tydligen den här dieter bygger lite på. Jag äter normala mängder med enbart kött, mejeriprodukter, grönsaker och fibrer men äter inte pasta, ris och potatis.
 
Något annat som jag har blivit bra på är att dricka mängder med vatten. Det gör verkligen underverk för hela kroppen!
 
Sov gott!
 

Nu är den allra sista uppgiften inlämand!

Publicerad 2013-05-13 19:47:11 i Allmänt,

Nu har jag lämnat in den allra sista uppgiften och min fantastiska lärare har redan läst igenom den. Jag fick ett personligt mail av honom för en timme sedan och blev otroligt glad av hans ord. Det som han skriver om mig är helt tack vare honom (och alla andra lärare och föreläsare). Det är dem som format mig till att ha utvecklats under den här tiden.
 
 
Det finns massor kvar att lära sig och jag tror inte att man kan bli helt felfri i det här yrket. Men vad konstigt det är med hur man ser på sig själv. Jag har känt hela tiden att jag inte riktigt "räcker till" när det gäller att hitta bra historier och att ha något att skriva om. Bra ämnen så att säga. Men jag har tydligen haft fel uppfattning om mig själv där. Det är ju enligt Mats en av mina starkaste sidor. Det var riktigt kul att höra för det är något av det svåraste som finns i den här branschen tycker jag.
 
 

Jag och Keith Flint har något gemensamt

Publicerad 2013-05-12 12:57:00 i Allmänt,

När jag gick i 4-6:an var jag inte som alla andra flickor som gillade Spice Girls och klädde mig i små söta sommarklänningar, med hästsvans och med en My Little ponny-figur i handen. Jag tyckte bland annat att klänningar var det töntigaste som fanns. Dock var jag med i en talangtävling en gång i skolan där jag och 4 tjejer klädde ut oss till Spice Girls-tjejerna. Då var jag den tuffa Sporty Spice (Mel C) och vägrade vara någon annan.
 
Jag var mer som en kille och gick alltid i adidasbyxor, collegetröja med pagefrisyr och AVGUDADE Prodigy. Tyvärr så kunde jag aldrig lyssna på dom medans jag var hemma då mamma och pappa tyckte det var det värsta oväsendet dom någonsin hade hört och typ hotade med att slänga ut min stereo genom fönstret om jag skruvade upp volymen.
 
Jag och Yvette började prata om Prodigy på jobbet. Hon älskade också dom förr. Vi diskuterade gruppen en stund. Sen googlade jag på skojs skull min favorit i bandet, sångaren Keith Flint. Det visar ju sig att vi har en sak gemensamt. Vi fyller nämligen år på samma dag den 17 september. Haha oj oj vad häftigt jag hade tyckt att det varit om jag vetat om det när jag var liten. Han som var min stora idol!
 
 
 
 
Så här ser han ut idag. Lite normalare och finare. 44 år gammal. Han ser dock ut att vara max 30-35. :S
 
 
 
Jag som tänkte hela tiden när jag var liten hur mamma och pappa kunde tycka att detta var ett sådant oväsen men ja idag förstår jag dom fullt ut. ;)
 

Nu är One World Trade Center klar!

Publicerad 2013-05-11 21:38:00 i Allmänt,

Empire State Building har fått konkurrens. Den nya byggnaden One World Trade Center är numer den högsta byggnaden i hela västvärlden och har passerat 500 meter. Så otroligt häftigt hur dom kan bygga nå dylikt... och på så kort tid dessutom!

När jag var där och tittade på bygget 2010 var inte byggnaden så hög alls och nu bara tre år senare är den över 500 meter. Imponernade minst sagt! Sammanlagt tog det nio år att bygga konstverket. Måtte den få stå kvar nu bara!
 
Klicka på länken nedan så får ni se hur dom bygger i en rasande fart. Har ni tur så får ni se en skymt av mig och Sofia som går omkring på gatorna bredvid också. Haha. ;)
 
http://video.se.msn.com/watch/video/sa-blev-skrapan-hogst-i-new-york/1nky644sy?from=dest_sv-se
 

Många härliga skratt på jobbet ikväll

Publicerad 2013-05-10 21:21:38 i Allmänt,

 
Hahaha så jäkla kul! Detta är verkligen min humor. Dålig men hysteriskt rolig humor. :)
 
 Jag och min kollega Yvette har exakt samma humor. När vi såg den här bilden skrattade vi gott. Sen höll det på sluta i katastrof på jobbet tidigare ikväll när jag skulle hjälpa en brittisk man med hur han lättast kan ta sig ut till Djurgården. Jag vände mig om till Yvette och frågade: "Vad fan heter spårvagn på engelska?" Yvette svarar: "Det heter tramp". Varav jag säger: "Men va, driver du med mig?! Tramp betyder slampa på engelska Yvette!"
Hon tittar på mig och ser ut som ett frågetecken och googlar genast och bryter ut i asgarv. Ordet vi sökte var "tram" och inte "tramp". Haha. Tur att det var jag som pratade med gästen och inte hon för då hade hon gjort bort sig rejält. ;)
 

Utvärderingen gör mig rörd

Publicerad 2013-05-10 10:17:00 i Allmänt,

 
Efter att slutuppgiften ska vara finslipad och inlämnad på måndag följer en utvärdering. Där ska vi skriva om våra tankar kring utbildningen, alla som har föreläst, lärarna, skolan med mera. Sex av mina klasskompisar är klara med deras utvärdering redan nu och jag blev uppriktigt rörd när jag läste vad de hade skrivit.
 
Kommer verkligen sakna alla härliga klasskompisar! Den här tiden med dom och alla träffar på skolan har fått mig till en helt ny människa på något vis. Vi alla har varit så himla olika. Olika personligheter, olika viljor, olika mål i livet med mera. Detta har gjort att jag har stormtrivts i deras sällskap och verkligen känt att jag kan vara mig själv fullt ut (det är jag även annars också men det har varit något speciellt med att få vara en del av den här klassen och lärarna). Jag är så nöjd med den här tiden och är verkligen ledsen att vi alla skiljs åt. Jag är så tacksam att jag har fått lära känna helt underbara personer med en otrolig positiv inställning till livet. Även så kul att vi är så utspridda i landet. 
 
Kommer sakna allihopa!
 
 
 
 
 
Haha Fredrik Krook från Alingsås kommer jag aldrig att glömma. Fantastiskt rolig människa!!!
 
 
 
 
 
Om exakt en vecka slutar vi skolan... Fasiken vad stolt jag är över mig själv att jag har klarat av detta!
 

Sprang på en gammal bekant mitt i allt

Publicerad 2013-05-10 00:46:00 i Allmänt,

Vilken fantastiskt trevlig eftermiddag och kväll jag och pappa har haft. Jag gick och mötte honom när han kom med tåget. Sen tittade vi lite på tv och käkade jordgubbar som jag hade köpt till honom då han älskar dessa vackra bär.
Senare åkte vi iväg till Kungsträdgården och kollade in körsbärsträden som har blommat ut. Hur fina som helst! När vi åkte tillbaka till mig så hände något sjukt! Precis när vi ska gå in på min gata kommer det ut en kille från polishuset (precis mitt emot min lägenhet) som jag känner igen. Det visar sig vara min gamla kollega och chef från Gävle. Sååå kul att träffa honom igen! Han blev polis efter att vi skildes åt 2008. Det roliga är ju att han är stationerad precis där jag bor också. Återigen - Stockholm är litet!
 
Det gick ju inte så bra på hockeyn ikväll hörrni! Men det var ju inte väntat att Sverige skulle vinna heller. Canada behövde inte ens ta i. Men det var kul att uppleva en VM-match på plats i alla fall. Jag ÄLSKAR även att vara i en internationell miljö som det var på Globen ikväll. När pappa och jag satt och åt pratade vi med två jättetrevliga tjejer från Toronto som var här i Sverige på lite "springvacation" och skulle se matchen. Så himla kul att prata med folk utanför Sveriges gränser.

Nu ska jag försöka sova. Lite svårt när man har en snarkande far som sover på soffan. :)
 
 
 

Kontrasterna i mitt liv

Publicerad 2013-05-09 02:06:00 i Allmänt,

 
Sov till kl 11.30 idag och är därför fortfarande vaken. Har legat apatisk på soffan sen jag kom hem från jobbet och kollat på värdelösa och pinsamma youtubeklipp. Har lite ångest över att jag har ödslat några timmar av mitt liv på meningslöst skit!
 
Nu ska jag försöka falla in i djup sömn för att möta morgondagen då min älskade pappa kommer och hälsar på. Vilka kontraster till helger jag är med om. Förra helgen blev det lite överklassvarning när vi var och glassade runt på NK och löpte amok med bankkorten (hujeda mig), för att denna helg umgås med pappa, dricka öl på en pub och titta på hockey.
Jag måste ju säga att det sistnämnda leverne är det jag trivs bäst med att göra. Jag har aldrig varit en typisk tjej som gillar shopping, nagellack och storstäder (även om det kan vara kul ibland). Ge mig istället lantluft, sol, vatten, strand, en iskall öl, barhäng, grillning/middag med vänner, spabesök, snowboardbacke, en hockeymatch på plats, en bra konsert, utflykter/resor och jag är lyckligare än en nykär tonåring som är hög på endorfiner.
 
Sweet dreams.
 

Det är någon som försöker säga mig något

Publicerad 2013-05-08 23:08:15 i Allmänt,

Jag tror på det här med att det finns en mening med allt. Att det poppar upp en massa tecken i ens liv ibland och signaler som man ska lyssna på. Idag har varit en sådan dag.
 

I natt drömde jag att jag var hemma i Gävle och umgicks med nära och kära. När jag sedan gick till jobbet på eftermiddagen fick jag se TVÅ sådana här bussar som stod parkerade på Klarabergsviadukten mitt i stan. När jag kom till jobbet var de första gästerna jag checkade in ifrån Gävle. Någon timme efter det checkde min kollega Alexandra in en pratglad kvinna som kom ifrån Gävle.
Efter en stund ringde telefonen. Vad tror ni det står på displayen? Ett 026-nummer från - Gävle. Hmm. Tur att jag ska hem dit om en vecka. För det verkar som om det kanske kommer hända något roligt då. :) Allt detta kan liksom inte vara en slump. Fullstänidgt omöjligt om ni frågar mig, hehe. För det finns som sagt en mening med allt.
 

Richard är världens starkaste - barn

Publicerad 2013-05-08 12:39:00 i Allmänt,

 
 
Polske Richard Sandrak, som flyttade till USA när han var två år är världens starkaste barn. När han var 8 år kunde han ta sin egen vikt x 2 i bänkpress. När han sedan blev 11 år kunde han lyfta tre gånger sin vikt. Även om han av naturen är väldigt stark, men hur kan föräldrarna tillåta detta medans han fortfarande är ett barn? Det här kan fan inte vara bra för en barnkropp. Okej när han blir äldre men barn ska fasiken både vara och se ut som barn så länge som möjligt.
 
 
 

En helg ute i butikerna

Publicerad 2013-05-05 19:09:00 i Allmänt,

 
Vi tog oss till NK igår när Sofia kom. Hon unnade sig en jättefin plånbok av det exklusiva brittiska märket Mulberry. Jag köpte även en superbra glansspray till håret av märket Moroccanoil. Efter det gick vi omkring inne på Zara, TopShop och H&M innan vi åkte hem och gjorde oss klar. Vi åt jättegod mat och drack cosmo på en restaurang där jag bor. Vi avslutade sen kvällen med några öl på Himlen Därtill. Superlyckad och mysig helg med en massa tjejsnack. Love it!
 
Inget för den höjdrädde.
Gillar inredningen inne på Monki-butikerna. Det känns så harmoniskt på något sätt.
Kommer fortsätta handla kläder på internet i alla fall, det är en sak som är säker. Det går nästan inte att vara i butikerna i den här stan. Jag höll på bli mördad igår när jag köpte min vita kavaj som jag har på mig på bilderna.
 
När jag och Sofia testade dessa vita kavajer framför en spegel kom en kvinna och frågade med en lite stressad röst "Vart hittade ni dom där?". Vi pekade var dom fanns och när vi gick tillbaka där dom satt hängde Sofia tillbaka sin som var storlek 34 vilket var för litet för kvinnan. Hon tittade då på mig och hoppades att jag också skulle hänga tillbaka min kavaj som var storlek 36 men jag valde ju att köpa den vilket fick kvinnans ögon att brinna. Oj oj vad hon ville döda mig. Sjukt hur desperata folk är efter vissa klädesplagg som dom vill ha. Jag var inte ens värd luft i kvinnans ögon som "snodde hennes kavaj" mitt framför ögonen på henne.
 
Det här fick mig att tänka på en scen ur Vänner. Monica Geller är på jakt efter en bröllopsklänning och när hon märker att en annan kvinna vill ha samma klänning blir hon vansinnig och brottar ner kvinnan. Så arg som Courteney Cox är i klippet nedan, så arg var kvinnan på mig också. Haha.
 
 
Så kan det gå när man är ute och handlar i Stockholm. ;)
 
Nu ska jag slå på Svt2 och kolla på partiledardebatten så man hänger med i dagens Sverige. Det är mycket trevligare med pariledardebatter än att trängas med desperata, snobbiga shoppingkvinnor i butikerna, USCH! Ser fram emot valet nästa år. Jag är ganska säker på att Alliansen får ta ett steg åt sidan då.
 
 

Äntligen ledig helg

Publicerad 2013-05-04 01:41:00 i Allmänt,

 
"Promenadade" idag med. ;) Det har blivit som en drog för mig.
 
Jobbade extra ikväll. Vi har kallat denna helg för "helvetes helgen" hur länge som helst nu. Anledningen till detta är för att både hockey-VM och Bruce Springsteen gästar stan. Hotellen är fullbokade i hela stan och det märks. Kaos är ju bara förnamnet.
 
Men nu är jag äntligen ledig imorgon och på söndag. Öppnade en Staropramen så fort jag kom hem och njöt av varje droppe. Bäst att sova nu så jag är utvilad när min fina vän Sofia kommrt hit. Det ska bli så kul och mysigt att ha henne här.
 
83NtpX on Make A Gif, Animated Gifs
 
Puss och god natt kära läsare!
 
 
 

Här störtar planet mot marken

Publicerad 2013-05-02 23:54:00 i Allmänt,

 
 
Har precis sett något horribelt! Kolla in planet. Det stannar i luften och sedan faller det till marken. Detta hände i Afghanistan för några dagar sedan och det har knappt fått uppmärksamhet i media. Sjukt! Det var ett cargo-plan (kommer fasiken inte på vad det heter på svenska) :S Last, gods? Ja men ni fattar säkert ändå. :) Planet var lastat med stridsvagnar och ja den som hade hand om den här flighten kan ju inte sova speciellt gott om nätterna nu. Det måste naturligtvis ha lastats totalt fel och hade alldeles för mycket vikt.
 
Då jag har jobbat med detta själv så vet jag hur superviktigt det är med vikten på ett plan. Ibland rann det nästan svett om en när man kollade att vikten var okej. Man fick verkligen vara extremt noggrann. Vikten är det viktigaste av allt för oss i gaten och rampen att kolla. Är inte den okej så slutar det så här. Nu är det i och för sig fjuttiga väskor vi hade hand om, det här var ju stridsvagnar men ändå.

7 personer dog i denna krasch. Tragiskt!!!
 
Tycker förresten att det är jäkligt konstigt att han som filmar inte säger någonting??? Hade det varit jag hade jag nog skrikit bort rösten för en vecka framåt. Han kanske blev så chockad att han inte kunde få ur sig något.

PS. Till er som blev ännu mer flygrädda nu: Det är fortfarande säkrare att flyga än att åka bil, tänk på det ;)
 
Kram!
 

Härlig dag och kväll

Publicerad 2013-05-02 00:42:39 i Allmänt,

 
Har haft en superhärlig dag idag! När jag vaknade imorse gick jag först ut och gick i en timme. Var sedan in på Gina Tricot och handlade några basplagg som det var ont om. Senare på eftermiddagen åkte jag hem till Josefina. Vi gick och köpte en varsin blandsallad och satte oss på hennes balkong i kvällsolen. Så himla mysigt och skönt!
 
Sen ringde min kompis Stefan som var på besök i Stockholm och frågade vad jag hade för mig. Det slutade med att jag begav mig till Himlen därtill på söder och tog en öl med han och Max. Fasiken vad jag uppskattar att ha killkompisar. Killar är så himla lätta och roliga att vara med och sen är dom även så mån om en. Det är även så kul att dela erfarenheter, tips och råd med varandra vad gäller det motsatta könet. :) Vi satt även och pratade gamla minnen. Jag berättade för Max att jag HATADE Stefan första gången jag träffade honom. Jag tyckte att han var den mest elaka människan som gick i ett par skor. Men jag ändrade uppfattning och efter några år blev vi istället vänner. :)
 
Nu ska jag sova. Imorgon ska jag först lämna in en uppgift i skolan, luncha med Emelie och sen jobba eftermiddag.

Kram!
 
 

Lugn och skön Valborg

Publicerad 2013-05-01 00:12:00 i Allmänt,

 
Fina bilder på vår vackra huvudstad som jag tog under min promenad på väg till jobbet idag. Jag ska ta mig till Kungsträdgården nu här i slutet på maj också tänkte jag och ta bilder på dom otroligt fina och kända träden som blommor där. Det ska tydligen vara något utöver det vanliga sägs det. :)
 
Har haft en skön Valborg och det har varit väldigt lugnt på jobbet. Våran chef kom in och sa hej på eftermiddagen också. Jag och han delade på en pizza från Vapiano som han bjöd på. Tackar! Sen fick jag (precis innan jag skulle gå hem nästan) reda på att jag får vara ledig imorgon. Gud vilken lyx! Så imorgon ska jag plugga lite, gå en promenad och träffa Josefina.
 
 
Minns knappt sist jag klädde upp mig och gick ut och träffade folk. Har bara varit hemma och tagit hand om mig själv ett tag nu. Tänkte gå ut ikväll när jag blev ledig imorgon men nej, soffan lockade mer. Jag ringde min kära pappa och pratade lite istället. Längtar efter honom och ser fram emot nästa vecka då han kommer hit. Vi ska se Sverige-Kanada i Globen. Efter vi hade pratat somnaade jag på soffan och vaknade nyss.
 
På lördag får jag däremot klä upp mig igen och gå ut då Sofia kommer hit och hälsar på. Vi ska ut och käka och ha en hel utekväll. Ska bli såååå kul!! Vi har pratat lite om att resa i höst. Jag är jättesugen på USA igen. Just nu kostar tur och retur till Los Angeles 6 000 kr. Billigt ju! Sen vill vi åka till Las Vegas därifrån. Med tanke på att bensinen är så billig i Californien så blir det nog inte så dyrt heller. Åh vad jag vill dit!
 
Puss och god natt.
 

Om

Min profilbild

Madde

Namn: Madde Bor: Stockholm Från Gävle Gör: Studerar journalistik Kontakt: [email protected] Instagram: mkarlsson86

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela