missmk

Live your life before someone else does

Några dagar vid vattnet

Publicerad 2013-07-30 01:16:41 i Allmänt,

Jag och Marie stack iväg på kryssning i lördags. Det var riktigt skönt att åka ut på sjön igen. Det var väldigt längesen jag var på kryssning nu. Måste ha varit 1,5 år sedan. Kul någon gång ibland. När man var yngre runt 19-20 år var det bara festkryssningar som gällde men nu tog vi det betydligt lugnare och bara njöt av skärgårds- och havsmiljön.
 
Nu är jag hemma hos mamma och pappa och hälsar på igen. Har varit i Gävle hela dagen och ätit gott.. Vi har börjat spendera mycket tid ute vid Alderholmen även kallat Gävle Strand. Det är ett helt nytt ställe någon kilometer utanför stan. Ligger precis vid vattnet. Det är den lite lyxigare delen av stan. Det är svindyrt att bo där bland annat. Pappa satt och svor idag över att kommunen har byggt en bro där ute som har satt stopp för fartyg och segelbåtar att kunna ta sig ända in i stan. Gävle är ju trots allt en gammal hamnstad men nej inte nu längre sedan några ärthjärnor bestämde att det skulle byggas en bro där. Pappa (som jobbar på sjön) är riktigt förbannad över detta må ni tro. :)
 
Stockholms skärgård.
 
Grönan. Hur fan rent ut sagt, kan folk våga åka den nya åkattraktionen gungorna som syns på bilden. Jag skulle inte ens åka om jag fick betalt. Snacka om att leka med döden. Tänk om en vajer lossnar? Fasiken vad man skulle flyga innan man slår ihjäl sig någonstans.
Gävle Strand.
 
Åt på Church Street idag. Revbensspjäll (som är det godaste jag vet) och kycklingbröst. Mycket gott!
 

Fredagsfika!

Publicerad 2013-07-26 10:51:00 i Allmänt,

 
Jag och min kollega Yvette har fredagsfika idag. Hon har dock lite ångest och säger emellanåt till sig själv och håller sig på magen "Tjockis tjockis tjockis". Ska dock nämnas att hon absolut inte är tjock någonstans. Haha jag älskar henne. Hon är en av de roligaste människorna jag träffat i hela mitt liv. Hon är otroligt öppen av sig också och berättar mer än gääärna när hon till exempel ska gå och "sprutlakera toaletten" som hon så fint brukar informera oss om. Haha. Älskar dessa avslappnade och roliga människor som hon. Sådana som inte ska vara fina och perfekta jämt utan som kan bjuda på sig själva.

Dock har det inte alltid varit roliga stunder här på jobbet. Ibland har vi kunnat bli arga och irriterade på varandra när det varit stressigt och jobbigt här. Men sådant hör ju till. Det visar ju bara att vi är trygga med varandra här. :)
 
Hur som helst. Jag älskar alla mina kollegor och jag kommer verkligen sakna dom när jag slutar.

Min lilla kusin är bara för söt

Publicerad 2013-07-24 22:43:45 i Allmänt,


Fick syn på denna bild som min minsta kusin Erik, 12 år, har lagt upp. En sådan där grej som man själv tyckte var roligt när man var 12 år. "Hur snygg är den och den på en skala från 1-10", ja ni fattar.
 
Var tvungen att gilla och kommentera bland alla små söta ungar. Trodde att jag skulle bli rejält ratad av honom och att han skulle tycka det var såååååå pinsamt att jag ens kommenterade. Jag menar han är ju ändå i den åldern då man ska vara kaxig och tycka att dom äldre är pinsamma. Men det visade sig bli tvärtom. :)
 

Erik och hans bästis. ;) Fina killar!!
 

1:a september drar vi

Publicerad 2013-07-24 15:05:00 i Allmänt,

Fick ett meddelande från min fina vän Josefina idag. "Flyg bokat!" Jäklar vad härligt! Den 1:a september åker jag, Josefina, Emilia och kanske Ulrika, till Mil Palmeras på spanska östkusten. Johannes har hus där. Eller det är hans släkt som äger huset och det är där vi ska bo. Vi kom riktigt billigt undan. Ska bli så skönt att förlänga sommaren lite till innan hösten drar igång på allvar.
 
Jag måste även ringa till Telia och kräva ett mobilt bredband av dom som MÅSTE fungera klockrent där nere. Har ju börjat plugga då så jag är rätt beroende av ett sådant. Men jag har haft problem med Telia på senaste tiden så jag är lite orolig. Aja det löser sig alltid!
 
 

Trist väder

Publicerad 2013-07-23 14:39:03 i Allmänt,

Har legat på soffan hela dagen i stort sätt. Det är mulet och blåser här idag. Vilken otroligt lugn vecka jag har just nu. Så himla skönt. Jag har sovit jätteskönt dessa dagar sedan jag började jobba igen. Är helt utvilad, näst intill att jag har sovit för mycket och är trött på grund av det. Ska snart pallra mig iväg till jobbet.
 
Ser fram emot helgen. På lördag ska jag iväg igen. Marie och jag bokade en ny kortare resa så fort vi satte oss i bilen och åkte hemåt i söndags. Sen ska jag försöka ta mig hemåt och hälsa på mamma och pappa på måndag-torsdag.
 
BXYtCf on Make A Gif, Animated Gifs

Vilka fantastiska dagar!

Publicerad 2013-07-22 14:42:55 i Allmänt,

Har haft helt fantastiska dagar på västkusten. Har träffat så många roliga och härliga människor. Så mycket som jag har skrattat dessa dagar har jag inte gjort på flera år. Detta behövde jag verkligen!
 
Vi hade även tur med vädret. Det var sol alla dagar från morgon till kväll. Vi träffade även på lite folk hemifrån Gävle som vi hade gemensamma vänner med. Men det bästa av allt var att vi träffade våran kära kusin Daniel på torsdagen. Här åker man bort och ska tro att man inte kommer träffa någon man känner och så är nästan den första personen man ser ens kusin. :) Fick även träffa hans söta tjej Sandra. Dom båda ska ha barn i höst. Så kul!
 
Afterbeachen var helt otrolig. Vilket jäkla ös det var! Ska lägga upp ett filmklipp sen som ni ska få se.
 
Nu är det slut på semestern för min del. Jag ska snart pallra mig iväg till jobbet. Men jag är inte bitter för det är inte många jobbdagar kvar nu. Slutar jobba där i augusti. Sen är det dags för andra utmaningar och äventyr i livet. :)
 
 
Kusin Daniel.
 

Vi hörs!

Älskade Tylösand!

Publicerad 2013-07-18 18:16:26 i Allmänt,

Vi kom till Tylösand sent igår. Träffade på roligt folk på nattklubben och sen åkte vi in till Halmstad till en kompis och blev bjuden på havskräftor och champagne. Det var utan tvekan det godaste jag har ätit någonsin!! Fantastiskt gott!

Jonas (som vi var hos) har jättefint hemma. Hans badrum är större än min lägenhet och lägg märke till tavlan på tjejen bakom mig som jag försöker härma ;) tycker den är så jäkla häftig! Vet inte varför men häftigt att ha den i badrummet.

Mycket lyckad vistelse än så länge! Nu ska vi snart checka in på hotellet. Sen blir det afterbeach med duojag som brukar spela i Sälen när vi är där.


Besök

Publicerad 2013-07-16 09:27:36 i Allmänt,

Har besök av Mimmi och William (ja Marie kallas för Mimmi ibland). Vi har precis vaknat och dom båda ska till Grönan idag.

Själv ska jag tvätta och packa tills vi åker på onsdag. Det ska bli så kul! Bokade även en till natt på hotellet igår. Det var fullt den dagen förr men igår fanns det ledigt.

Igår låg jag och solade innan dom kom sen gick vi och käkade på Mälarpaviljongen, jättegott! Efteråt satte vi oss på min innergård och delade på en vinare.



Filmtips

Publicerad 2013-07-15 00:07:00 i Allmänt,


Vi kollade på World War Z igår efter Liseberg. Se den om ni kan!!! Den är grymt bra! Både Jimmy och jag satt med hakorna i golvet genom hela filmen. Det händer något spännande direkt ifrån början till slutet och den blev aldrig långtråkig. Sen blev man näst intill ihjälskrämd emellanåt. Mycket spänning med andra ord! Brad Pitt är fantastisk i denna film!
 
PS. Hans son spelar en av alla tusentals zombies.
 

Hemma igen

Publicerad 2013-07-14 23:58:34 i Allmänt,

Vad fort det gick att åka hem idag!! Jag kom till Landvetter en timme innan planet gick. Satte mig och käkade en jättegod bagel och drack en islatte i lugn och ro och direkt när jag var klar var det dags för boarding.

Så fort vi var uppe i luften satte jag på mobilen och surfade runt (fantastiskt att internet funkar uppe i luften nuförtiden) sedan sa kaptenen "vi landar på Arladna om 10 min". Jag blev så paff. Det kändes som om det tog 15 min från Göteborg till Stockholm idag. Plus att min väska kom först av alla på bagagebandet :) Det gjorde den även när jag åkte ner. Mina gamla ex-kollegor kollade så att väskan fanns med på planet då. Var nämligen orolig att den inte va det. Tur man kan utnyttja möjligheterna på sitt gamla jobb. ;)
Jag tror att det gick så fort att komma hem idag för att jag längtade hem så mycket. Nog för att jag har haft det jättebra dessa dagar med både Emelie och Jimmy, men jag känner också att det är så skönt att komma hem och vara ensam lite innan nästa äventyr börjar.
Så skönt också att Jimmy och jag kunde umgås som vänner denna gång. Konstigt hur det kan vara mellan två människor. För två år sedan var vi kära och nu två helt vanliga kompisar. :) Tror dock inte vi kommer ses mer nu. Det är ju liksom inte varje dag man är i Göteborg. Jag tyckte det var den bästa staden i hela Sverige förr men det har ändrats nu. Efter att jag flyttade till Stockholm så måste jag säga att jag kommer ha svårt för att flytta härifrån.
 

FANTASTISKA GYLLENE TIDER! VILKET SANSLÖST DRAG DET VAR!!
 
Marie Fredriksson kom in på slutet. Då exploderade hela Ullevi.
 
Emelie och jag var inte själva direkt ;)
 
Igår var vi en sväng på Liseberg. Jimmys lillebror jobbar där så vi hälsade på honom. Sen spelade vi en massa roliga spel och utmanade varandra.

Vi kollade på lite trolleri och jonglering. Sen kände jag mig lite som hemma där när jag fick se en man iklädd en Brynäströja!!! :)

Jag med mina kassa bilder. ;)
 
Hmm, jag som känt mig hyfsat brun i flera dagar men jämfört med denna herre så blev jag lite av en albino haha.
Kram.
 

Då det begav sig..

Publicerad 2013-07-12 15:45:43 i Allmänt,

Sitter och sminkar mig och dricker öl i min ensamhet just nu och ska strax ta taxi till centralen för att möta upp E.

Idag har vi solat i finvädret och för ett tag sen åkte J iväg och spelade golf.

Fick syn på en grej på hans kylskåp tidigare och blev lite rörd.. :) Detta skrev jag till honom för två år sen.


Framme

Publicerad 2013-07-12 00:25:00 i Allmänt,

Har varit ute och käkat med J ikväll. Sen spelade vi spel och nu dags för sängen. Är så trött! Fick även åka runt i taxi över hela Göteborg när jag kom fram för att klantskallen Madde lyckats glömma skriva ut biljetterna till konserten imorn. Så typiskt mig! En jättetrevlig chaufför skjutsade mig till ett bibliotek där jag lyckligtvis kunde skriva ut.

Sov gott!

Igår blev jag kär i en liten 14 åring... för ett kort ögonblick!

Publicerad 2013-07-09 17:49:00 i Allmänt,

När jag hade slutat jobbet igår gick jag hem och bytte om. Åkte sedan till Skanstull och gick till Thaibåten som ligger i Hammarbyhamnen och mötte upp mina kollegor. Vi hade så himla trevligt.... när jag väl kom dit!
 
Jag gick ju lite fel och var ju på väg mot fel håll först. Hehe. Frågade några herrar vart Thaibåten låg och fick till svar: "Det är så långt härifrån som du kan komma, vore jag dig skulle jag först gå hem och ta av mig klackarna och byta till gympaskor". Haha. Jaha, det var bara att träska på i mina klackar.
 
På vägen mot båten kör en EU-moppe om mig flera gånger. Det är några 14-åriga små pojkar. De skriker åt mig: "Vad snygg du är", varpå jag blir alldeles varm i hjärtat över att så små killar är så modiga och kan säga en sådan sak. "Åh tack vad ni är gulliga", säger jag och fortsätter gå och blir lite kär/får moderskänslor för dem. Killarna åker iväg och kommer sedan tillbaka och då frågar den ena: "Har du pojkvän?" När jag svarar nej frågar då denna sötnos om han kan få mitt nummer. När jag då berättar för honom hur gammal jag är och att han kanske borde lägga sin energi på någon i hans egen ålder så sticker ungen som en avlövning och säger till sina kompisar: "Hon var ju typ en tant."
 
Hahaha jävla unge! :) Jag vet dock inte riktigt vad som är värst, det faktum att han först måste ha trott att jag var i deras ålder (!) eller att jag blev klassad som en tant? Nåja, han var faktiskt en väldigt väluppfostrad och artig liten herre som i alla fall frågade om jag var upptagen.

Nog för att det tog tid att hitta till båtfan men oj vad roligt jag hade på vägen dit.
 
Hade en grym kväll med lika grymma människor. Håkan, Yvette, Sofia och Mattias, sen kom även Håkans kille Bobby som kommer ifrån England. Då fick vi prata engelska med varandra hela tiden. Det blev dock sämre och sämre engelska ju senare det blev. ;)
 
Superhäftigt ställe. Vi satt i sanden och drack drinkar och det kändes som om vi var utomlands.
 
Utomlands? Nej, bara Hammarbyhamnen. :)
Efteråt gick vi hem till Sofia. Då fick jag äntligen träffa hennes fina katt!
 
 
Mycket lyckad kväll!
 
Idag har jag legat i Rålambhovsparken och solat hela dagen. Var sedan och handlade lite. Nu ska jag tvätta och packa tills jag drar iväg på torsdag. Ska även städa lägenheten riktigt fint så det är fräscht tills jag kommer hem då Marie och William kommer hit och sover några nätter.

Kram. Hoppas att ni också har en underbar sommar!
 
 
 
 

Allt går bara man vill!

Publicerad 2013-07-08 15:03:49 i Allmänt,

Jag har nått mitt mål. I mitten på april bestämde jag mig för att ändra min livsstil/kost och gå ner några kilon för att få en sundare kropp. Jag tvingade mig själv att ta långa promenader - jag som annars varit en rätt lat varelse som hellre åker taxi än att gå omkring till folk/ställen- resultatet blev 18 mil på 2,5 månader. Det gjorde att jag gick ner 4,5 kilo på 8 veckor. Jag är helnöjd. Promenaderna är förstås en stor bidragande orsak till att kilona rasar av en men kosten är minst lika viktig för både kropp och själ. Nu när sommaren är här har jag fått min "strandkropp" men jag kommer absolut inte sluta promenera för det.
 
Den här bilden är ifrån när jag började med promenaderna. Syns kanske ingen skillnad på vikten i sig men jag har blivit mycket lättare och friskare i både kropp och själ. Har gått från 58-59 kilo till 54-55. Mindre än så behöver man absolut inte vara. :)

Bara ett jobbpass kvar!

Publicerad 2013-07-07 22:06:00 i Allmänt,

Har redan jobbat fem dagar sedan jag kom hem till Sthlm igen i onsdags. Har bara ett jobbpass kvar nu. Så imorgon kl 19 tar jag semester!! Åh vad skönt det ska bli! Ska lägga mig ute och sola i veckan först då det skulle bli hyfsat bra väder sen drar jag till västkusten. Ska bli så kul att gå på Gyllene Tider. Det kommer nog bli magiskt på Ullevi den kvällen skulle jag tippa på.

Nu ska jag snart sova. Blir så trött och slut i huvudet på jobbet. Men som sagt... ett pass kvar!!! :)
 
 
Något man däremot inte blir slut i huvudet av är att få vara i denna fantastiska miljö. Pappa och jag var ute på sjön en sväng i onsdags innan jag åkte tillbaks till Sthlm. Vilken lycka det är att få vara på sjön!
 
 

Fifty shades of Grey har golvat mig - totalt!

Publicerad 2013-07-06 13:59:00 i Allmänt,

Här läst halva boken på typ några timmar. Den är så fantastisk att det inte är sant. E L James är en skicklig författare. Kanske att hon kunde ha gjort det hela lite mindre typisk amerikansk men den får ändå toppbetyg. Jag blir inspirerad till att själv börja skriva böcker i framtiden. Min fantasi flödar och har aldrig varit mer omfattande. Jag är rätt enveten av mig när det verkligen gäller så ja, jag kan se mig själv som en författare till deliciösa romaner i framtiden.
 
Det kommer ju att komma en film om detta så småningom. Dem har inte bestämt än vem ska som ska spela rollen som den kryptiske, självsäkra, passionerade Christian Grey än men några som är på tapeten är: Matt Bomer och William Levy. Tror inte dem kan hitta några andra som skulle kunna passa bättre. I boken framstår nämligen Christian Grey som en hunk/gentlemen som knappt är sann på grund av sitt yttre och även inre och de nämnda männen kommer nog närmast denna beskrivning skulle jag tro.
 
Det har även spekulerats i att svenska Alexander Skarsgård ska spela Christian och även (svimma inte nu, det höll jag på att göra nämligen), Justin Bieber! Nej alltså dem måste skämta. En nittonåring FÅR INTE spela en sådan roll där det krävs så många sexscener och självsäkerhet.
 
Kriminellt snygga Matt Bomer. Karaktären i boken är nästan identiskt beskriven som Matt Bomer. Undrar om inte författaren hade ett gott öga till honom innan hon skrev boken? :)
 
William Levy ser ju inte heller så tokig ut direkt!!

Motspelerskan är också än så länge oklar. Men det ryktas om att Alexis Bledel står som favorit. Ska bli spännande att se hur det blir. Jag vet inte om det är mest tjejer som läser denna bok, jag tror det men när filmen kommer så ber jag er killar att i alla fall ge den en chans. Om ni har en gnutta fantasi, nyfikenhet, passion och romantik i er så kommer ni inte bli besvikna. :)
 
Kram
 

Mår så bra

Publicerad 2013-07-03 00:13:20 i Allmänt,

Har haft en underbar dag och kväll även idag. Tidigare idag var jag, mamma och pappa hos farmor. I hennes trädgård kan man hitta jättefina blommor som luktar så gott.
 
Min vackra pappa 27 år gammal. Visst var han snygg som ung? Förstår att mamma föll för honom. ;)
Dessa fina kvällar vid vattnet är dom bästa!
 
Kram på er fina ni.
 
 
 

Djupön

Publicerad 2013-07-02 00:07:00 i Allmänt,

Idag träffade jag Sofia. Vi åt åt och åt lite till. Haha herregud vad jag har vräkt i mig en massa dessa dagar. Vi båda tog en STOR schnitzel på restaurangen. Efter det var vi egentligen hur mätta som helst men vi åkte och köpte mjukglass som vi tryckte i oss också. När jag kom hem tog jag en lång promenad. Plus minus noll känns bättre än att bara vräka i sig kalorier. :)
 
Jag gick ner till ett bad som heter Djupön som ligger några kilometer ifrån mamma och pappas hus. Där badade jag väldigt ofta när jag var liten. Vilka härliga barndomsminnen som kom ikapp en när jag var ner och kände på vattnet vid, som för övrigt var riktigt varmt och skönt.
 
 

Söndag

Publicerad 2013-07-01 00:58:00 i Allmänt,

Idag har jag besökt platser i Gävle som jag inte tror många har varit på. Jag gick och strosade på ett ställe alldeles bakom mamma och pappas lägenhet. Lägenheten ligger väldigt centralt. Men går man bara 10 minuter bort från lägenheten finns det en fantastisk pittoresk plats där det är fullt av små hus/sommarstugor som är i typ miniatyrstorlek. MASSOR av små söta hus i ett väldigt lugnt och fint område. Häftigt att det finns så mycket att se i Gävle där jag ändå har bott från och till sedan jag var 15 år.
 
Sen gick mamma, pappa och jag inne på Valbo Köpcentrum och shoppade lite nödvändiga ting för att sedan bege oss till Helt Enkelt för att äta. Mycket gott och trevligt. Sen gick jag in på Hemmakväll och köpte en hel godishink åt William. Marie hade ställt fram morötter till honom som han satt och doppade i sin dipsås när jag kom dit ikväll. Gissa om han blev glad när jag kom med godis åt honom. :) Stackars pojke. "Inte ska man väl behöva äta kaninmat på sitt sommarlov heller", sa jag till honom och det höll han verkligen med mig om... men det gjorde dock inte Marie. ;) Haha.
 
Mycket trevlig dag och kväll!
 
Det här är så jäkla konstigt tycker jag. Vid nya köpstaden i Valbo finns det sju st butiker varav FEM är sängbutiker (Mio ska också finnas med bland skyltarna också)?? Hur fasiken kan dessa butiker gå runt i lilla Valbo?! Detta är för mig en stor gåta!
 
Ledighet = en del iskalla öl.
 
Ikväll cyklade jag till Marie från mamma och pappa. Jag har inte cyklat på säkert 6-7 år. Kommer knappt ihåg hur man gjorde nästan när jag skulle upp på cykeln. ;)
 
Efter att ha blivit biten av ungefär sjuhundratrettiofemtusen myggor och frusit rejält ikväll så ska det nu bli skönt att krypa ner i sängen.
Sov gott.

 

Om

Min profilbild

Madde

Namn: Madde Bor: Stockholm Från Gävle Gör: Studerar journalistik Kontakt: [email protected] Instagram: mkarlsson86

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela