missmk

Live your life before someone else does

Wormhole

Publicerad 2012-12-14 01:14:00 i Allmänt,

Ikväll har Emma och jag haft rysliga diskussioner i soffan om universum och dess oändlighet. Man märker verkligen när man försöker tänka på detta ämne att våra hjärnor inte är konstruerade för sånna typer av tankar. Men om man försöker tänka på hur stort det är och hur små vi människor är så kommer man mer och mer till insikt med att alla problem vi har i livet är riktiga i-landsproblem i universum.
Vi människor är så jäkla trångsynta och ytliga så det är läskigt. Varför kan vi inte vara mer intresserade av sånt här istället för att välja det senaste klädesplagget eller det snyggaste läppglanset?
 
Någonstans där ute tycker man ju att det borde ta stopp, men då är frågan, vad finns bakom det "stoppet"? Och självklart finns det ju andra världar med andra liv där ute. För varför skulle jorden, som är lika litet som ett sandkorn, vara den ända platsen i dess oändlighet som det finns liv och rörelse på? Synd att vi aldrig kommer få reda på vad som egentligen finns där ute!
Jag fick film- och dokumentärtips av två snälla killar på facebook nyss om just detta. Skådisen Morgan Freeman har gjort en dokumentär som heter Wormhole, som handlar om universum och den ska tydligen vara hårresande. Den ska jag se i morgon!!
 
Nej vad säger ni, nu ser vi väl fram emot jordens undergång om exakt en vecka istället? ;)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madde

Namn: Madde Bor: Stockholm Från Gävle Gör: Studerar journalistik Kontakt: [email protected] Instagram: mkarlsson86

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela