missmk

Live your life before someone else does

Karolinska Institutet - ett av de ledande universiten i världen

Publicerad 2012-09-16 23:10:42 i Allmänt,

 
 
Har precis suttit och kollat runt lite på New York Times och fick till min förvåning se något helt otroligt häftigt. Det var en artikel om cancerforskning.
 
En man från Island led av en cancertumör i luftstrupen lika stor som en golfboll och visste med sig själv att han sannolikt kunde dö vilken dag som helst. 
 
Men med hjälp av operationer på Karolinska och dess forskning så besegrade han tumören där hans luftstrupe togs bort och ersattes med hans egna stamceller som hade såtts i ett luftrör gjort av plast. Med tiden så hjälpte kroppen till att fixa alla celler på plats runt om det nya luftröret och han blev som ny och friskförklarad.
 
Det stog även i artikeln att detta förhoppningsvis kommer kunna göras på större organ i framtiden som levern, hjärta och njurar, dock kommer det ta mååånga år till. Men forskningen går framåt sakta men säkert.
 
Vi ska vara glada att vi har sån fantastisk sjukvård och forskning i vårt land. Trots att vi lever i ett väldigt litet land så framställs Karolinska Institutet som ett av de ledande medicinska universiteten - i världen. Det känns tryggt ;)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madde

Namn: Madde Bor: Stockholm Från Gävle Gör: Studerar journalistik Kontakt: [email protected] Instagram: mkarlsson86

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela